جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
دفاعیه

حوزه/ طلبه مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان: «بررسی تطبیقی تفسیر کشاف والمیزان در روش شناسی تفسیر» دفاع کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، فاطمه جعفری، طلبه مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان: «بررسی تطبیقی تفسیر کشاف و المیزان در روش شناسی تفسیر» با راهنمایی حجت الاسلام محمدرضا نورمحمدی و داوری حجت الاسلام حمید حمید الهی دوست دفاع کرد.

جعفری در دفاع از پایان نامه خود گفت: مطالعات جدید قرآنی نیازمند روش شناسی تفاسیر پیشین است؛ زیرا این امر در جهت رسیدن به روشی صحیح برای تفسیر و همین طور طبقه‌بندی آن‌ها به ما کمک خواهد کرد.

وی یادآور شد: هم زمان با نزول وحی نیاز به شرح، توضیح و تفسیر آیات احساس شد؛ که برای رفع آن تلاش کرده و کتب بسیاری نوشته شده است اما بعضاً با وارد کردن مطالب نادرست و اجتهاد شخصی اعتماد بر همه‌ی تفاسیر را از آیندگان سلب کرده‌اند از این رو باید قواعد، اصول و روش‌های به کار برده شده در هر یک از آن‌ها را شناخت، تا از صحّت و درستی آن اطمینان حاصل کرد.

جعفری اظهار کرد: پایان نامه حاضر با عنوان بررسی تطبیقی تفسیر المیزان و شکاف در روش شناسی تفسیر به رشته تحریر در آمده است تا قرآن‌پژوهانی که نیاز به استفاده از این دو تفسیر گران مایه دارند، به راحتی با بررسی وجوه اشتراک و افتراق این دو اثر از دو مفسّر شیعه و معتزله از بهره وافی و کافی برخوردار شوند.

طلبه مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان گفت: مطالعه تطبیقی به صورت پراکنده از قرن دوم بین مسلمانان شیوع پیدا کرد و آثاری نیز نگاشته شده است؛ امروزه نیز این شیوه یکی از روش‌های متداول بین پژوهشگران برای ارزیابی اشتراکات، افتراقات و اصالت هر علمی است.

وی اظهار کرد: اگر چه در مواردی تفاوت‌هایی بین دو تفسیر وجود دارد و در موارد اندک عقاید مفسّر بر بیان تفسیر چیره شده است، با این حال هر دو تفسیر المیزان و کشاف دارای مطالب قابل توجه و اعتماد در روش تفسیر ادبی و نکات ادبی و بلاغی دقیق و همین طور روش قرآن به قرآن و بیان سیاق آیات با رویکردی عقلی و اجتهادی می‌باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha