به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تراشیون در سخنرانی جمعه شب حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف خلقت انسان این است که در مسیر بندگی خدا قرار بگیرد، اظهار کرد: یکی از وظایف والدین این است که نسل خود را بنده خدا پرورش بدهند و این تربیت هم شدنی است و پیچیدگی خاصی ندارد.
وی، با بیان اینکه امروز در دنیای مادی بشر به یک بن بست رسیده است، گفت: انسانی که مادی شود چه بخواهد و چه نخواهد رنگ و بوی حیوانی میگیرد و موجودی جری، پرتوقع و درنده خود میشود که شاید بخواهد به صورت همه چنگ بزند و این حرف را حتی جامعه شناسان غربی هم میگویند و به دنبال مهار انسان هستند.
استاد حوزه علمیه، افزود: در جوامعی که مادی میشود باید انسان را کنترل کرد و دائم با دوربینهای مختلف و انواع نرم افزارها و سخت افزارها مدیریت کرد ولی انسان وقتی تربیت دینی شود و عالم را محضر خداوند متعال بداند و خدا را ناظر اعمال خود بداند دست به خطا، اشتباه، آسیب و آزار دیگران نمیزند.
وی، تأکید کرد: حرف ما هم همین است که جامعه وقتی به بلوغ و تکامل میرسد که مسیری که انسانها طی میکنند مسیر بندگی خدا باشد و اتفاق خاصی که با ظهور حضرت ولی عصر میافتد این است که انسانها خود را بنده خدا میدانند و ظلمی اتفاق نمیافتد.
حجت الاسلام والمسلمین تراشیون با بیان اینکه ما در جامعهای نفس می کشیم که بستر خوب شدن برای آنها فراوان است، گفت: امروز اگر ما بخواهیم نسلی را خوب تربیت کنیم ابزار آن وجود دارد به این شرط که ما از ظرفیتی که خدا به ما ارزانی کرده استفاده کنیم زیرا تربیت کار پیچیده ای نیست و میشود آن را انجام داد و به همین خاطر خداوند آن را بر عهده والدین گذاشته است.
وی، با اشاره به فرصتهای بی نظیری که داریم و باید به آنها توجه کنیم گفت: اولین ظرفیت، مجالس و محافل اهل بیت (ع) است که حقیقتاً برکتی است که خداوند در جامعه ما گسترانده است و به همین دلیل بزرگان تأکید داشتند که فرزندان خود را به مجالس اهل بیت ببرید ولو به اندازه خوردن یک استکان چای زیرا با این کار دنیا و آخرتشان را بیمه میکنیم.
انسان هر چه به اهل بیت (ع) نزدیک تر شود اثرش بیشتر است
کارشناس خانواده حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه امروز شیطان صفتان به دنبال این هستند که اهل بیت (ع) را در نگاه نسل جدید پایین بیاورند، گفت: ظرفیت دوم این است که فرزندان خود را برای زیارت قبور اهل بیت (ع) ببریم زیرا در زیارت اهل بیت (ع) سازندگی و رشد اتفاق میافتد و انسان هر چه به اهل بیت (ع) نزدیک تر شود اثرش بیشتر است.
وی، با تأکید بر اینکه زیارت علاوه بر آثار تربیتی دنیایی آثار آخرتی هم دارد و انسان را از گرفتاری قیامت نجات میدهد، گفت: طرفداران اندیشه مادی به جای زیارت و توسل به اهل بیت مکانهای تفریحی و گردشگری را ترویج میکنند و میبینیم که سال میآید و میرود ولی بچه اش را یک زیارت نمیبرد ولی سفرهای تفریحی به هیچ وجه قطع نمیشود.
حجت الاسلام والمسلمین تراشیون، سومین ظرفیت تربیت دینی جامعه ما را مساجد دانست و گفت: اگر ما میخواهیم نسل مان خوب تربیت شوند باید او را به محیط مسجد ببریم زیرا حضور در آن مکان اثرات تربیتی دارد؛ حضرت زهرا سلام الله علیها فرزندان خود را حتی برای بازی به مسجد میفرستادند زیرا حضور در مسجد بر روی رفتار بچهها تأثیر دارد.
وی، با بیان اینکه مسجد یک فرصت تربیتی است و نباید به پاتوق پیرمرد و پیرزنها تبدیل شود، گفت: اگر بچهها در مسجد بازی میکنند نباید به آنها تشر بزنیم و آنها را از مسجد دلسرد کنیم؛ در گذشته علما در مسجد درخت گردو میکاشتند تا بچهها به بهانه آن درخت به مسجد بیایند بنابراین باید کاری کنیم که مسجد محل حضور بچهها باشد.
استاد حوزه علمیه، تصریح کرد: تربیت همیشه به سخنرانی نیست بلکه همین حضور در مساجد بچهها را در ریل تربیت قرار میدهد.
وی، پدر و مادرها را از ظرفیتهای تربیت دینی دانست و گفت: کم نیستند مادرانی که بچههای خود را با وضو شیر میدهند و برای تربیت دینی دلسوزی میکنند ولی یکی از عواملی که این فرصت را تضعیف میکند مشغولیت بیش از حد مادران است که منجر به بی تفاوتی والدین نسبت به تربیت فرزندان میشود.