دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۷ شوال ۱۴۴۵ | May 6, 2024
مصاحبه با حجت الاسلام والمسلمین یوسفی

حوزه/ اقتصاددان های منصف که با اقتصاد سرمایه داری، سوسیالیستی، اسلامی و فقه اقتصادی آشنایی دارند، معترف هستند که الگوی اقتصاد مقاومتی تنها اقتصادی است که سیاست های آن بیان شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین یوسفی در پنجمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی از سوی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه در قم تشکیل شد، گفت: اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ بعد از انقلاب به عنوان تنها الگوی اقتصاد منطبق بر مبانی دینی و فقه و اخلاق اسلامی به وسیله رهبر انقلاب برای مقابله در جنگ تمام عیار اقتصادی و دفع دشمن از قلمرو اقتصادی ایران درسطح بین المللی ارائه شده است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه افزود: همه اقتصادان های منصف که با اقتصاد سرمایه داری، سوسیالیستی، اسلامی و فقه اقتصادی آشنایی دارند، معترف هستند که الگوی اقتصاد مقاومتی تنها اقتصادی است که سیاست های آن بیان شده است و از آن به عنوان به الگوی الهام بخش از نظام اقتصاد اسلام برای امروز و فردای جامعه اسلامی است.

وی بیان داشت: ما در عرصه اقتصادی جریانهای اصلی اقتصادی چون نظام اقتصادی سرمایه سالاری نظام اقتصادی، دولت سالاری اقتصادی سالاری نظام سوسیالیست داریم. این ها از نظر اسلام مطرود است. اما اسلام الگوی اقتصاد مردم سالاری دینی را قبول دارد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: کسانی که می خواهند با این الگو آشنا شوند به سخنان رهبر انقلاب در۱۴ خرداد امسال مراجع کنند، اما نظریه مردم سالاری دینی، در حقیقت حامی نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه افزود: لذا گفتمان مردم سالاری دینی را باید فهمید و تفهیم کرد و تبدیل به گفتمان دینی و فراملی کرد و برنامه و طرح برنامه های اجرایی مردم سالاری اقتصادی دینی را عملیاتی و تحقق بخشید.

وی بیان داشت: اگر قبول کنیم که مردم سالاری اقتصادی دینی در مقابل و عرض سرمایه سالاری نظام سرمایه سالاری و دولت سالاری اقتصادی سالاری نظام سوسیالیست قرار دارد، پس باید فهمید، تبدیل به گفتمان کرد و طرح عملیاتی را تحقق بخشید.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی با اشاره به مبانی الگوی مردم سالاری اقتصاد دینی به سخنان حضرت علی(ع) در توصیه به مالک گفت: ای مالک بدان که حامی دین، مردم هستند. لذا باید گرایش به سمت مردم باشد و مسلمان باید به فکر مسلمانان باشد. این نشان می دهد که نظریه مردم سالاری دینی اهمیت داردکه امام راحل و رهبری بیانات فراوانی دارند ولذا می فرمایند برای موفقیت باید از ظرفیت مردمی استفاده کرد.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه افزود: اما فلسفه راه اندازی اقتصاد مقاومتی شکل گیری جبهه مردمی برای عملیاتی کردن مردم سالاری دینی بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: پس از ابلاغ الگوی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و تشکیل مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی برای حفظ و صیانت از این الگو و جلوگیری از تحریف آن، با بررسی که روی این الگو صورت گرفت این نتیجه حاصل شد که مردم‎بنیانی از مهمترین مؤلفه های اقتصاد مقاومتی است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: اگر "مردم‌بنیانی اقتصاد مقاومتی"، پیگیری مناسبی نشود، شاید سایر مولفه ها نیز امکان تحقق نیز نداشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: در سال ۹۷ و پس از چند سال از ابلاغ اقتصاد مقاومتی، جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی برای عملیاتی کردن این الگو تاسیس شد. با فراخوان و بررسی هایی که با کمک فعالان این مرکز شکل گرفت، تشکل های مردمی که دغدغه تحقق الگوی اقتصاد مقاومتی داشتند را شناسایی کردیم و با مشارکت ۱۰ تشکل مردمی که در سطح ملی فعالیت داشتند، هیئت موسس شکل گرفت.

وی یادآور شد: همه اعضای هیئت موسس پذیرفتند که جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی جهت تحقق این الگو باید شکل گیرد و پس از آن تشکل های مردمی که در قلمروی ملی دارای ظرفیت گفتمانی و نظری و عملیاتی بودند شناسایی و دعوت شدند تا اولین مجمع عمومی جبهه اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی بیان کرد: اولین مجمع در ۶ دی ۱۳۹۷ با میزبانی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و با سخنرانی آیت الله اعرافی شکل گرفت. در مجمع عمومی اول، ۴۰ تشکل مردمی مشارکت داشتند و پیمان نامه ای در آنجا امضا شد که همه اعضا هم پیمان شوند تا همه ظرفیت های خود را جهت تحقق اقتصاد مقاومتی به کار گیرند و تشکل های گفتمانی و فرهنگ سازی و عملیاتی در این حوزه ها نقش آفرینی کنند.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه گفت: پس از تشکیل مجمع اول این سوال مطرح شد که مسیر و مقصد ما چیست؟ از این روی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی، شورای مرکزی که در مجمع اول تشکیل داد به دنبال نقشه راه جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی را تهیه و تنظیم کند. جلسات و مشورت های فراوانی در این شورای مرکزی انجام شد و سرانجام به یک نقشه راهی که ابعاد اقتصاد مقاومتی را در بخش علمی و گفتمانی و عملیاتی نشان می داد به عنوان مسیر حرکت و مقصد جبهه مردمی تنظیم کرد.

وی گفت: در نشست دوم مجمع عمومی در سال ۹۸ نقشه راه جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی افزود: یکی از اهداف این جبهه عملیاتی کردن الگوی اقتصاد مقاومتی بود و این مساله یک سوال مهم برای ۱۰۰تشکل فعال در این حوزه بود که بر اساس چه الگویی باید به دنبال تحقق اقتصاد اسلامی برویم.

استاد حوزه بیان کرد: مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی با زحمات فراوان تلاش کرد که الگوی عملیاتی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی را تهیه و طراحی شده است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه اظهار کرد: این الگو در نشست سوم مجمع عمومی الگوی عملیاتی به تصویب رسید، ولی در نشست چهارم این مساله مطرح شد که باید به سمت عملیاتی کردن این الگو پیش رویم. در این رابطه مدل و برنامه ای تحت عنوان «کلیات برنامه اجرایی مدل عملیاتی» در شورای مرکزی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی تهیه شد و در نشست چهارم مجمع عمومی کلیات برنامه اجرایی به تصویب رسید و همه این موارد به عنوان اسناد بالادستی موجود است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی،گفت: اما هدف از این برنامه پنجم، برای سال بعد، برنامه های که تشکل های مختلف عملیاتی، برنامه های اجرایی خود را ارائه می دهند و شورای مرکزی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی، در چارچوب مدل عملیاتی طراحی شده در تولید، توزیع و مصرف به هم پیوند می دهد و یک شبکه ملی و فراملی را شکل می دهد، باید پی گیری و اجرا شود.

وی اظهار کرد: امیدواریم این برنامه مبدا و مبنای برنامه های اجرایی ۱۴۰۱ و تبدیل تشکل های عملیاتی جبهه مردمی به یک شبکه ملی شوند تا بتوانند در شبکه تولید، توزیع و مصرف به نظام کمک کنند و تشکل های عملیاتی جبهه اقتصاد مقاومتی را یاری کنند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی عنوان کرد: ظرفیت های جبهه مردمی اقتصادی شناسایی ۱۲۰ تشکل مردمی است که می توانند نقش آفرین باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha