جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
محمدعلی زلفی گل در دیدار آیت الله سعیدی

حوزه/ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بخشی از فرهنگ ما که از نظام ارباب رعیتی و پادشاهی به ما رسیده شایسته نیست، افزود: ما باید فرهنگ های ناشایست را پالایش کنیم مثلا ما کار را مقدس نمی دانیم در صورتی که کار و تلاش برای پیشبرد اهداف شخصی و اجتماعی مهم است یا اینکه قانون گریزی در زمان حاکم جائر توجیه داشت ولی در نظام جمهوری اسلامی هیچ توجیهی ندارد و عدم رعایت قانون گناه است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، محمدعلی زلفی‌گل ظهر امروز در دیدار با آیت الله سعیدی که در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت انجام شد، با اشاره به اولویت های وزارت علوم اظهار کرد: ما ۵ اولویت را در این دوره مسئولیت در نظر گرفته ایم که اولین اولویت ما مرجعیت و دیپلماسی علمی کشور است که تلاش می کنیم اساتید و دانشگاه های کشور به مرجع علمی تبدیل شوند و تعاملات علمی با دنیا و کشورهای همسایه داشته باشیم.

وی افزود: اولویت دوم وزارت علوم تحقیقات و فناوری آموزش و پژوهش هدفمند، مهارت محور و تأثیرگذار در پیشرفت کشور و اولویت سوم ما نوآوری فرهنگی و ترویج فرهنگ نوآوری است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بخشی از فرهنگ ما که از نظام ارباب رعیتی و پادشاهی به ما رسیده شایسته نیست، افزود: ما باید فرهنگ های ناشایست را پالایش کنیم مثلا ما کار را مقدس نمی دانیم در صورتی که کار و تلاش برای پیشبرد اهداف شخصی و اجتماعی مهم است یا اینکه قانون گریزی در زمان حاکم جائر توجیه داشت ولی در نظام جمهوری اسلامی هیچ توجیهی ندارد و عدم رعایت قانون گناه است.

وی با بیان اینکه علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدیدی هم می آورد، گفت: تلفن همراه، اینترنت و فضای مجازی فرهنگ خاص خود را دارند و ما در مرحله اول تلاش می کنیم خودمان علم و فناوری تولید کنیم که فرهنگش برای خودمان باشد و در مرحله دوم تلاش می کنیم فرهنگ استفاده از فناوری های وارداتی را بومی سازی کنیم.

زلفی‌گل ادامه داد: اولویت چهارم وزارت علوم تحقیقات و فناوری شاگرد پروری و فناور پروری است تا به تدریج نسل ماهر و کارآمدی داشته باشیم بنابراین دانش را باید با عمل و تجربه همراه کنیم.

وی اولویت پنجم خود را تلاش برای خلق ثروت از فرصت های جدید دانست و گفت: در گذشته تلاش علمی ما بر محور مزیت های نسبی که در کشور وجود داشته مانند نفت، گاز، پتروشیمی، معادن مختلف، موقعیت جغرافیایی و اقلیم چهار فصل بوده است ولی ما باید هنر این را داشته باشیم که مزیت های جدیدی برای خلق ثروت ایجاد کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ما می توانیم از کویر و انرژی خورشیدی بیشتری استفاده را داشته باشیم، افزود: تولید ثروت از دانش برنامه جدی ما است و باید تلاش کنیم اقتصاد دانش بنیان را در کشور ایجاد کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha