یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 28, 2024
آیت الله سید احمد علم الهدی

حوزه/ نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: از زمان شیخ طوسی تا به امروز، حوزه علمیه یک جریان پویا و اثرگذار بوده و تاریخ ثابت می کند که از ابتدا تا به امروز در هر عرصه و جریانی که بر کشورهای اسلامی حاکم شده است، جامعه روحانیت و علما میدان داری کرده اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد مقدس، آیت الله سید احمد علم الهدی، در مراسم تکریم و معارفه مدیر حوزه علمیه خراسان رضوی، در ابتدای سخنان خود با اشاره به آیه ۱۱ سوره مبارکه مجادله اظهار کرد: مسئله پویایی جریان حوزه و روحانیت در عرصه مراتب علمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اینکه خداوند عالم می فرماید «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ»، نشان می دهد که ذات اقدس پروردگار به علمای مومن مراتب درجات را اعطا می کند و در نتیجه علم و ایمان می تواند دو شرط توامان برای تعالی هر طلبه باشد.

وی افزود: این یک الزام تشکیلاتی است که ذات اقدس پروردگار بر جریان روحانیت و علمای دین تکلیف کرده است. این آیه در خصوص همه علما نیست بلکه فقط برای کسانی مصداق پیدا می کند که به دنبال اثرگذاری برای ایمان فردی و اجتماعی مومنان هستند و هدایت را به عنوان یک سرفصل، راهبرد اساسی فعالیت تبلیغی خود می دانند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، جریان آموزش و پژوهش پویا را باید ابزار ارتقای علمی برای طلاب و جریان روحانیت دانست و در این باره، با تقدیر از همه برنامه ریزی های توفیق آمیزی که در جریان مدیریت شورایی حوزه خراسان در پنج سال اخیر محقق شده، جای خرسندی است که عزیزانی در سنین جوان تر و البته پویایی اندیشه بیشتر، امروز جریان مدیریتی حوزه خراسان را مدیریت می کنند.

وی ادامه داد: از زمان شیخ طوسی تا به امروز، حوزه علمیه یک جریان پویا و اثرگذار بوده و تاریخ ثابت می کند که از ابتدا تا به امروز در هر عرصه و جریانی که بر کشورهای اسلامی حاکم شده است، جامعه روحانیت و علما میدان داری کرده اند؛ خصوصاً در زمان حکومت رضاخان که مزدور انگلیس بود و در راستای سیاست های آنان سعی در ریشه کنی روحانیت داشت اما در مقابل، اندیشمندان حوزوی با سلاح تبیین، اندیشه و قلم، پیشتاز جریان روشنگری در ایران شدند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در میان همه حوزه های جهان تشیع، حوزه خراسان از جمله نظام مند ترین و منسجم ترین حوزه های علمیه محسوب می شود که قوام سازمانی امروز خود را مدیون مرحوم آیت الله واعظ طبسی است و این موضوع به برکت مدیریت شورایی حوزه خراسان امتداد پیدا کرد و باعث شد تا در زمینه تهذیب نفس و تربیت مکارم اخلاق در طلاب، اقدامات موثری صورت بگیرد.

وی در واکنش به اظهارات حجت الاسلام خیاط، مدیر جدید حوزه علمیه خراسان یادآور شد: به عنوان نماینده اعضای شورا و در محضر همه شما اساتید، علما، رؤسای مدارس و طلاب معزز، برای مدیر جدید حوزه خراسان در عمل به مأموریت های ذاتی و راهبردهای مدیریتی خود در راستای برآورده ساختن نیازهای نظام در گام دوم انقلاب، آرزوی موفقیت می کنم و امیدوارم در حوزه پاسخگویی به شبهات و رفع نیازهای فرهنگی و تبلیغی قشر جوان و دغدغه‌مند کشور، توفیقات روزافزون کسب شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha