شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
تولیت شاهچراغ

حوزه/ تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با تأکید بر اینکه یکی از آرمان‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی، ترویج معارف الهی قرآن در جهان است، گفت: امروز بشر نیاز به محتوای حلال دارد و غذای فکری حلال تهیه می‌کند که این کارِ باارزشی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری امروز در دیدار با رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور که در حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر، اظهار داشت: فعالیت‌های حرم مطهر به طور کلی در حوزه قرآن است و حتی در فضای سیاسی هم، این فعالیت‌ها رنگ قرآنی دارند، به عنوان مثال سلسله نشست‌های «ولایت فقیه» که به صورت هفتگی، در حرم مطهر برگزار می‌شود، بخش عمده آن تبیین این اصل از نگاه قرآن، آیات و روایات است.

وی افزود: امروز بشر نیاز به محتوای حلال دارد و غذای فکری حلال تهیه می‌کند که این کارِ بسیار باارزشی است.

این استاد حوزه علمیه در نقد هنر غرب، گفت: هنر سکولار یا هنر غیردینی یک چاشنی حرام و مبتذل را قاطی کار خود می‌کند تا مخاطب را جذب کند، اما مقام معظم رهبری به هنرمندان انقلابی و دینی می‌فرمایند که از این سبک کار استفاده نکنید و خودتان روش داشته باشید و در این میان باید بدانیم که خود قرآن روش دارد، به عنوان مثال زیباترین و جذاب ترین داستان‌ها که در آن از چاشنی حرام استفاده نشده، داستان‌های قرآن است.

وی گفت: قرآن معجزه آخرین پیامبر خدا و معجزه جاویدان است، همچون خورشید و ماه «الشَّمْسُ وَالْقَمَر»، امام صادق(ع) قرآن را به شمس تشبیه کرده‌اند، خورشید و ماه تا زمان فرا رسیدن قیامت هستند و تمام نمی‌شوند و تا روزی که اراده خداوند بیاید و آن وقت «إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَتْ» می‌شود.

وی تصریح کرد: «کُوِّرَتْ» بعضی‌ها می‌گویند از لغت کور شدن در زبان فارسی گرفته شده، زمانی که خورشید کور شود، یعنی نورش را از دست بدهد، آن پایان عمر دنیا است ولی تا زمانی که ما در این دنیا هستیم خورشید دائما انرژی تازه به بشریت و جهان می‌دهد، ماهیت قرآن و نور آن لایتناهی است و حتی با گذر زمان، معارف بیشتری می‌توان از آن استخراج کرد و هر چه بتوانیم از قرآن به اندازه معرفت و توان خودمان برداریم و به مردم تقدیم کنیم، انرژی معرفتی تازه‌ای خواهیم یافت و هرچه تلاش کنیم، موفقیت بیشتری در زمینه درک معارف قرآن خواهیم یافت.

وی یادآور شد: همان طور که علامه طباطبایی نیز به آن اشاره کردند که هر دو سال یک بار باید تفسیر جدید قرآن نوشته شود، چرا که معارف قرآن با گذر زمان و افزایش دانش بشر، خود را بیشتر نشان می‌دهد.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با تأکید بر اینکه یکی از آرمان‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی، ترویج معارف الهی قرآن در جهان است، بیان کرد: باید برای تحقق این هدف بسیار تلاش کنیم و در این راه رسانه‌ها ابزار اصلی محسوب می‌شوند، از جمله خبرگزاری‌های قرآنی همچون ایکنا، که ان‌شاءالله تعامل این رسانه و حرم مطهر، بیش از پیش گسترش یابد.

وی در ادامه به دیگر فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر اشاره کرد و یادآور شد: دارالقرآن حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، هر هفته برنامه‌های خاص خود مانند دوره‌های آموزشی کلام الله مجید، برپایی محافل انس با قرآن و گستراندن سفره قرآن را اجرا می‌کند، که بحمدالله علاقه‌مندان زیادی را جذب کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین کلانتری با اشاره به تاریخچه و قدمت برپایی محافل قرآنی در حرم مطهر، تصریح کرد: تاشی خاتون مادر حاکم فارس، بانوی مومنه‌ای بود که دو شب را در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، شب قرآن اعلام کرده بود و تمام بزرگان اینجا جمع می‌شدند و سفره قرآن پهن می‌شد و قاریان مطرح به تلاوت کلام الله مجید می‌پرداختند و بعد همه را میهمان خوان کرم حضرت می‌کرد و بر این اساس شب‌های دوشنبه و جمعه شب‌های زیارتی این حرم مطهر است که ویژه برنامه‌های قرآنی مختلف در این دو شب، برگزار می‌شوند.

وی گفت: ابن بطوطه نیز در سفرنامه خود در خصوص شیراز و عبور از کوچه‌های آن می‌گوید که "صوت دلنشین قرآن از خانه‌ها بلند است و آنقدر زیبا است که در هیچ یک از کشورهای عربی چنین صوتی ندیده است.

وی یادآور شد: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند اینجا سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران است، اشاره به این نکته دارد که نه از زمان سفر حضرت به شیراز، بلکه از دیرباز همواره شهر شیراز، به عنوان حرم اهل بیت(ع) مطرح بوده و فعالیت‌های قرآنی در آن جریان داشته است.

وی با اشاره به اینکه پناه آوردن حضرت احمدبن موسی(ع) به این شهر و رشد و انتشار نسلشان در اینجا، یعنی محبان اهل بیت(ع) و مردمی متدیّن همیشه در این شهر زندگی می‌کرده‌اند، اظهار داشت: هرچند حاکمان آن دوران طاغوت بوده‌اند، اما این گزارش ابن بطوطه به لحاظ قرآنی سند خیلی مهمی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha