یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 28, 2024
تصاویر/ مجمع طلاب گیلان

حوزه/ امام جمعه رشت با تأکید بر این که هیچ دوره‌ای از تاریخ اسلام مانند این دوره مورد هجمه کفر و الحاد قرار نگرفته است، اظهار داشت: در این دوره، تمدن غربی مراکز متعدد تخصصی را برای مقابله با گفتمان ناب اسلامی و اندیشه توحیدی تأسیس نموده است، به گونه ای که فقط در انگلستان بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی و شیعی تأسیس شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین فلاحتی در جلسه طلاب استان گیلان که در مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد، با بیان این که علما همواره در گستره تاریخ رسالت های سنگینی را بر عهده داشتند، اظهار داشت: رسالت عالمان دین، رسالت انبیای الهی است؛ انبیای الهی ماموریت داشتند تا بشریت را از شر شیطان و بندگی ابلیس نجات داده، بنده ذات اقدس الهی سازند.

وی با بیان این که شکل‌گیری سازه نورانی الهی، نیازمند حکومت مبتنی بر توحید است که از آن به تمدن اسلامی یاد می شود، خاطرنشان ساخت: همه انبیای الهی تلاش نمودند تا بشریت سبک زندگی خود را در سایه سار توحید ترسیم و تنظیم نماید. عالمان دین به عنوان امین های انبیای الهی، ماموریت یافتند تا این خط ممتد را مستمرا ادامه داده، در بشریت را در این مسیر رهنمون و حفظ نمایند.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با بیان این که انبیای الهی و در ادامه عالمان دین سختی های فراوانی را در مسیر حرکت عظیم توحیدی متحمل شده، در این راه خون هایشان ریخته شده به شهادت رسیده‌اند، اظهار داشت: کتاب مفتاح الکرامه از کتب قیم شیعه است که صاحب کتاب در جلد پنجم آن  شرح حال عالمانی را ذکر کرده اند که برای تثبیت حقانیت شیعه خون دادند و خون‌دل ها خورده اند .

امام جمعه رشت با بیان این که در مسیر تجلی حکومت الهی و اسلامی، رسالت عالمان دین را از چند منظر می توان ترسیم نمود، یادآور شد: تهذیب نفس و خودسازی نخستین و مهمترین پایه قدم نهادن در مسیر عمل به رسالت دینی است؛ عالمان دین تهذیب نفس و پرداختن به خود را باید نخستین رسالت عظیم شان بدانند.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان در ادامه ضمن اشاره به سیره علمای دین با تاکید بر این که عالمان دین در عمل به رسالت دینی به موفقیت‌های ویژه‌ای دست یافته‌اند، یادآور شد: عالمان دین تمام توان فطری، روحی و جسمی خود را در راستای فهم دین و عرضه آن به مردم به کار میگیرند؛ فهم عمیقانه دین از برجسته ترین رسالت های خطیر و سنگین عالمان دین به ویژه در دوران تجلی حکومت دینی است.

حجت الاسلام والمسلمین فلاحتی ایثار اندوخته‌ها به مردم و طبقات گوناگون جامعه را از دیگر رسالت های عالمان دین دانست و ابراز داشت: معارف نابی که در تراث عظیم به یادگار مانده از تاریخ شیعه، می‌تواند تشنگان معارف الهی را سیراب نماید، تبیین اندیشه اسلامی در قالب و محتوایی زیبا و قابل فهم برای مخاطبان، رسالتی مهم و حساس است.

انگلیس بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی را برای مقابله با اسلام ناب تأسیس کرده است

وی به تفاوت های مدیریت تعدیلی و تنظیمی جامعه اسلامی اشاره کرد و با بیان این که هیچ دوره از تاریخ بشریت به نورانیت دوره حاضر نبوده است، اظهار داشت: این دوره طلایی ترین دوره تاریخ اسلام است، اگر تمدن ناب اسلامی احیا گردد، حوزه‌های علمیه از پایه های اساسی آن خواهند بود.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با تأکید بر این که هیچ دوره‌ای از تاریخ اسلام مانند این دوره مورد هجمه کفر و الحاد قرار نگرفته است، اظهار داشت: در این دوره، تمدن غربی مراکز متعدد تخصصی را برای مقابله با گفتمان ناب اسلامی و اندیشه توحیدی تاسیس نموده است، به گونه ای که فقط در انگلستان بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی و شیعی تأسیس شده است.

امام جمعه رشت افزود: امروز دشمن همه ابزارهایش را به کار گرفته تا نگذارد این انقلاب که محصول حوزه های علمیه و به ثمر رسیدن آرزوی انبیای الهی است، شکوفا گردد؛ دشمنان تمام همت‌های خود را به کار گرفته اند و علمای ما در این مسیر خون دل‌های فراوانی را متحمل شده، رشادت های عظیمی را رقم زده اند.

وی با تأکید بر این که تمام عالمان دین تاریخ اگر امروز حضور داشتند، تمام همت و تلاش خود را در مسیر حفظ و صیانت از نظام مقدس اسلامی به کار می گرفتند، یادآور شد: نظام اسلامی انسان ساز بوده، کرامت انسان را به او برگردانده، به حکومت توحیدی و خداخواهی عینیت بخشیده است؛ قدم نهادن در این مسیر سختی های خاص خود را دارد.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالات طلاب و فضلای استان گیلان، تمام چالش های شکل گرفته در کشور و جهان را طرح تغییر فرهنگ های سرزمینی جهان توسط تمدن غربی دانست.

انگلیس بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی را برای مقابله با اسلام ناب تأسیس کرده است

دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان نیز در ادامه این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبان المعظم، حضور در جمع طلاب و فضلای استان را مایه مباهات و خرسندی دانست و به برخی از مشکلات اقتصادی کشور اشاره نمود و اذعان داشت: در دوران نه چندان دور دشمنان اسلام و انقلاب در عین اعمال شدیدترین تحریم‌ها در دوران کرونا، ملت ایران را در مواجهه با این بیماری منحوس تنها گذارده، نه تنها هیچ خدمات پزشکی در اختیار ایرانیان قرار ندادند، بلکه از در اختیار گرفتن تجهیزات پزشکی نیز ممانعت کرده، مشکلاتی را پیش روی ملت ایجاد کردند.

استاندار گیلان با تاکید بر این که دولت سیزدهم در شرایط سخت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مدیریت کشور را در دست گرفت، خاطرنشان ساخت: دولت ضمن مقابله با فرارهای مالیاتی و خنثی سازی تحریم ها و فروش نفت و وارد کردن ارز، بخش قابل توجهی از بدهی‌های به بانک مرکزی را پرداخت نموده است.

وی مقابله با اقتصاد یارانه‌ای را از هدفگذاری های دولت سیزدهم دانست و با اشاره به این که پس از افول کرونا در کشور، دولت در مسیر ساماندهی اقتصاد کشور آبروی خود را به میان گذارده است، اظهارداشت: دولت سیزدهم در بهینه سازی و ساماندهی مصرف انرژی و جلوگیری از اسراف غلات و نان، بهترین شیوه مدیریتی را در پیش گرفته به سمت توسعه تولید گندم حرکت کرده است. علی رغم تمام تلاش‌ها، هنوز با نقطه ایده آل فاصله داریم و قطعا چشم انداز روشنی برای مسیر پیش رو ترسیم شده است.

استاندار گیلان با بیان این که کشور در بهار و تابستان گذشته به دلیل کاهش نزولات آسمانی با بحران جدی مواجه بود و بخش قابل توجهی از اراضی در بهره گیری از آب با مشکلات عدیده‌ای روبرو بودند، خاطرنشان ساخت: در دوران بحران آبی سال گذشته با عبور از چالش های آبی و مدیریت بهینه مصرف‌ها، موفق شدیم تا ۲۰ درصد افزایش تولید محصولات کشاورزی را رقم بزنیم.

دکتر عباسی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به برخی از دغدغه های اقتصادی و عمرانی استان گیلان بر اهمیت همیاری و همکاری طلاب و فضلا و بهره‌گیری از ظرفیت حوزویان در مدیریت بحران ها اشاره کرد و اذعان داشت: امیدواریم تا آخر بهار سال آینده، بخش راه آهن رشت را به اتمام رسانده، به بهره برداری برسانیم.

انگلیس بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی را برای مقابله با اسلام ناب تأسیس کرده است

حجت الاسلام آزاده به نمایندگی از نمایندگان طلاب و فضلای استان گیلان نیز در ابتدای این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم به حضور طلاب، گزارشی از فعالیت مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ارائه کرد و ابراز داشت: تمام نمایندگان طلاب استان همواره خود را خدمتگذاران طلاب و خانواده این عزیزان می‌دانند.

وی تدوین طرح های فرهنگی و تبلیغی و بهره‌گیری از تمام ظرفیت های استانی را بخشی از رویکردهای مجمع نمایندگان طلاب استان دانست و افزود: تأکید بر به کارگیری نخبگان و انسان های کارآمد و توانمند در مناسب و مسئولیت های استانی یکی از دغدغه‌های جدی طلاب و فضلاست.

نماینده طلاب رشت، رودبار و منجیل توجه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر را از الزامات رویکردهای فرهنگ دینی توصیف کرد و با بیان این که در فتنه اخیر، استان گیلان شدیدا آماج حملات ضد فرهنگی قرار داشت، یادآور شد: امیدواریم در سایه‌سار تلاش و همت مسئولان فرهنگی استان، فرهنگ عمومی استان گیلان بالاخص در حوزه حجاب و عفاف بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام آزاده در ادامه ضمن اشاره به دغدغه‌های اقتصادی و معیشتی مردم با بیان این که موضوع راه اهن استان، یکی از بسترهای ظرفیت آفرین در ارتقاء بنیه صنعتی و اقتصادی استان است، خاطرنشان ساخت: متاسفانه برخی از پروژه های استان با این که بارها و بارها افتتاح شده اند، اما همچنان کاملا در فرایند بهره‌برداری قرار نگرفته‌اند.

در بخش پایانی این مراسم جلسه پرسش و پاسخ طلاب برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • یاسین IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    14 0
    چه خوب است که تریبون‌داران به‌ویژه شخصیت‌های دینی، قبل‌از نقل هر قولی، اندکی در احتمال درست بودن آن تأمل نمایند. به این سخن امام جمعه محترم رشت توجه کنید: «در این دوره، تمدن غربی مراکز متعدد تخصصی را برای مقابله با گفتمان ناب اسلامی و اندیشه توحیدی تاسیس نموده است، به گونه‌ای که فقط در انگلستان بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی و شیعی تأسیس شده است.» حال چند سؤال صرفاً جهت تأمل بیشتر مطرح می‌شود: 1. آمار تأسیس «بیش از ۲ هزار اندیشکده مطالعات اسلامی و شیعی» فقط در انگلستان، از کجا آمده و چه شخص یا نهادی این عدد و رقم را به دست آورده است؟ 2. در سده اخیر تعدادی از مراجع عالی‌قدر شیعه هم‌چون حضرات آیات عظام بروجردی، خویی، گلپایگانی و... رضوان‌الله‌ تعالی‌ علیهم، در اقصی‌نقاط اروپا به‌خصوص کشور انگلستان، مراکز اسلامی و شیعی تأسیس نموده‌اند که بسیاری از این مراکز هم‌اکنون نیز فعال هستند؛ هم‌چنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مراکزی نیز با دستور امام راحل قدس‌سره‌الشریف و مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در جهان غرب تأسیس شده است؛ آیا آمار فوق‌الذکر -به فرض صحت- شامل مراکز اسلامی و شیعی تأسیس شده توسط مراجع عظام و نظام جمهوری اسلامی هم می‌شود؟! 3. اگر پاسخ سؤال قبلی منفی است و عدد و رقم 2 هزار اندیشکده تأسیس شده، صرفاً به دشمنان اسلام مربوط است، سازندگان این اعداد و ارقام و ناقلان آن، اندکی نیندیشیده‌اند که اصولاً دشمنان چرا باید برای موضوع مشخصی 2 هزار اندیشکده تأسیس نمایند؟ این دو هزار اندیشکده کذایی دقیقاً چکار می‌خواهند بکنند که مثلاً 10 اندیشکده بزرگ با برنامه دقیق و نیروی کافی نمی‌توانند انجام دهند؟ 4. خود ما و شما اگر بخواهیم با جهان کفر و الحاد مبارزه کنیم، آیا 2 هزار اندیشکده تأسیس می‌کنیم؟! که چه بشود؟! آیا فکر می‌کنیم هرچه تعداد بیشتر باشد، راندمان و خروجی کار بالاتر است؟! 5. چه کسی گفته اعداد و ارقام بزرگ‌تر لزوماً نشان‌دهنده اهمیت موضوع است؟ باور کنید، نقل و بازنشر بعضی از این عدد و رقم‌های غیر مستند، توهین به شعور مخاطبان تلقی می‌شود. فتأمل!
  • برداشتنِ بارهای سنگین CA ۰۵:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    0 5
    نماینده ولی‌ فقیه در گیلان گفتند(https://iqna.ir/00HJID):«امروز در انگلستان، دو هزار مرکز شیعه ‌شناسی و در اسرائیل غاصب صدها مرکز شیعه ‌شناسی ایجاد کرده‌اند تا ببینند این پدیده‌ چگونه معادلات جهان را دچار تغییرات کرده است و این مسائل نشان می‌دهد بار رسالت‌مان سنگین است.» امام خامنه ای گفتند میتوان ۲ نفر آدم تنهایِ دست خالی را فرستاد به جنگ یک فرعون! حالا که تنها ۲ نفر نیستیم! مجالست با قرآن، مجالست با خود حضرت رسول(ص) است! و ما همنشینی و مجالست میکنیم با بهترین دوست و رفقا! یا شریک القرآن، یا شریک الاعمال! «خانه‌های قرآن (با قاسم در قدس!)» از برنامه‌های لازم و ضروری است! 🔸﷽. «وَاكْتُبْ لَنَا فِي هَذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ إِنَّا هُدْنَا إِلَيْكَ قَالَ عَذَابِي أُصِيبُ بِهِ مَنْ أَشَاءُ وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ فَسَأَكْتُبُهَا لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَالَّذِينَ هُمْ بِآيَاتِنَا يُؤْمِنُونَ [و براي ما در اين دنيا و سراي ديگر نيكي مقرر دار، چه اينكه ما به سوي تو بازگشت كرده‏ ايم، (خداوند در برابر اين تقاضا به موسي) گفت:مجازاتم را به هر كس بخواهم مي‏رسانم و رحمتم همه چيز را فرا گرفته و آنرا براي آنها كه پرهيزكارند و زكات را مي‏پردازند و آنها كه به آيات ما ايمان مي‏آورند، مقرر خواهم داشت]. | الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلَالَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ [آنها كه از فرستاده (خدا) پيامبر «امي» پيروي مي‏كنند كسي كه صفاتش را در تورات و انجيلي كه نزدشان است مي‏يابند و آنها را به معروف دستور مي‏دهد و از منكر باز مي‏دارد، پاكيزه‏ ها را براي آنها حلال مي‏شمرد، ناپاكها را تحريم مي‏كند، و بارهاي سنگين و زنجيرهائي را كه بر آنها بود (از دوش و گردنشان بر مي‏دارد آنها كه به او ايمان آوردند و حمايتش كردند و ياريش نمودند و از نوري كه با او نازل شده پيروي كردند آنان رستگارانند]🔸شانه های ما زیر بار هزاران وزنه مختلف در حال خورد شدن هستند. دین و دستورات ما کمکمان میکنند وزنه هایی که روی روحمان سنگینی میکنند را بر داریم. و مثل علی(ع) قوی بشویم! بار رسالت‌مان سنگین است! اما ما از نسل فتح خیبریم (https://rasekhoon.net/media/show/1621444)! خیبر خیبر یا صهیون! 🇮🇷🌏🇵🇸
    • حدیث ثقلین CA ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
      0 1
      روزی شعار کل جهان می شود، علی! طبق حدیث امام زمان میشود، علی! 🔸(https://khl.ink/f/38302):«همچنان‌‌‌‌که وجود مبارک پیغمبر اسلام وسیله و محور وحدت بین مسلمین است، و همچنان‌که قرآن و کعبه‌ی شریف محور اتّحاد مسلمین است، محبّت اهل‌بیت هم میتواند محوری باشد برای اتّحاد مسلمین و دلها را به هم نزدیک کند ... محبّت اهل‌بیت ریشه‌ی قرآنی دارد، ریشه‌ی حدیثی دارد؛ یک امر جدید نیست. حدیثِ متّفقٌ‌علیهِ بینِ فِرَقِ اسلامی که حدیث ثقلین است -✿ اِنّی‌ تارِکٌ‌ فیکُمُ الثَّقَلَینِ کِتابَ اللهِ وَ عِترَتی اَهلَ بَیتی فَاِنَّهُما لَن یَفتَرِقا حَتَّى یَرِدا عَلَیَّ الحَوض ( به درستى كه من دو چيز وزين و گرانبها را در میان شما بر جاى مى‏گذارم: تا زمانی كه به اين دو تمسّك جستيد هرگز گمراه نخواهيد شد، كتاب خدا و خاندانم، زيرا اين دو هرگز از هم جدا نخواهند شد تا اينكه در كنار حوض كوثر بر من وارد شوند) ✿- اگرچه آنچه به ما تعلیم میدهد، متابعت از اهل‌بیت است، لکن متابعت بدون محبّت معنا ندارد؛ محبّت هم از این حدیث فهمیده میشود. اینکه در قرآن میفرماید: اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطهیرًا، این پاکیزگی و طهارتی که خدای متعال اراده کرده است در اهل‌بیت وجود داشته باشد، مقتضی همین عشق و محبّتی است که مسلمانها به اهل‌بیت دارند؛ پس این میشود وسیله‌ی اتّحاد مسلمانها.»🔸 اِنّی‌ تارِکٌ‌ فیکُمُ الثَّقَلَینِ کِتابَ اللهِ وَ عِترَتی اَهلَ بَیتی! تمسّك بدانها و عمل بدانها سنگين است! علی(ع) گفت:«معرفت به ما كارى است سخت و دشوار، آن را جز عبدى كه خداوند قلبش را براى ايمان امتحان كرده تحمل نمى‏كند، و حديث ما را فرا نگيرد جز سينه‏هاى امين، و عقل‏هاى متين.» نمک نشناس نباشیم! امام را بشناسیم! سید علی خامنه ای را بشناسیم! باید دوست و دشمن، خود و خدا... و امام را بشناسیم!