یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 28, 2024
حجت الاسلام والمسلمین حسن ضیاء توحیدی

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی گفت: باید از آن هایی که چنین شبهه ای را مطرح می کنند، بویژه وهابی ها پرسید: آیا بوسیدن جلد قرآن کریم توسط خودِ وهابی ها به معنای شرک و بدعت است؟ یا صرفاً از باب احترام به این کتاب الهی می باشد؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسن ضیاء توحیدی استاد حوزه علمیه قم در یکی دیگر از سری برنامه های «رادیو پاسخ» وابسته به مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه های علمیه که با موضوع پاسخ به شبهات اربعین تولید شده و این روزها در حال پخش است، به پاسخ این شبهه که چرا گروه هایی با برگزاری پیاده روی اربعین مخالفند، پرداخت و گفت: باید دانست دشمنان اسلام به دلیل کینه ورزی نسبت به پیروان و محبان اهل بیت پیامبر اکرم(ص) با بزرگترین گردهمایی شیعیان مخالفت می کنند.

وی گفت: دشمنان اسلام حتی از پوشش خبری این اجتماع بزرگ خودداری می کنند و این در حالی است که اگر خودشان چنین گردهمایی داشتند، به طور گسترده به نشر و پوشش رسانه ای آن می پرداختند. دشمنان اسلام نه تنها این کار را برای پیاده روی اربعین انجام ندادند بلکه ایادی آن ها سعی نمودند این حماسه را زیر سؤال ببرند.

برخی می گویند چرا این همه هزینه پیاده روی اربعین می شود؟

حجت الاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی با اشاره به اینکه برخی می گویند چرا این هزینه هایی را که برای پیاده روی اربعین می شود در جهت حل مشکلات معیشتی مردم استفاده نمی کنید، اظهار کرد: از این افراد باید پرسید چرا در مورد هزینه های بسیاری که در راه های مختلفی همچون خوشگذرانی و عیاشی در کشورهایی همچون ترکیه می شود، سکوت کرده اید؟ و فقط در مورد مراسم مذهبی این موضع گیری ها را دارید؟

حاصل تربیت در مکتب حضرت علی(ع) و خاندان ایشان

وی افزود: باید دانست که همین افراد تربیت شده در مکتب امام حسین(ع) و در هیئت های مذهبی هستند که به کمک به فقرا می پردازند و روحیه از خود گذشتگی را در وجودشان رشد داده اند. این افراد از علی علیه السلام آموخته اند وقتی نیازمندی از او کمک خواست حتی اگر در حال روزه بود با آب افطار کرده و به آن مستمند کمک کند. کمک به فقیر، کمک به یتیم و یاری گری اسیر از جمله رفتارهایی است که از علی علیه السلام آموخته اند.

استاد حوزه علمیه ضمن پرداختن به اهمیت زیارت اهل بیت علیهم السلام خاطرنشان کرد: این زیارت ها انسان ساز و تربیت کننده و رشد دهنده اخلاق انسانی و اسلامی در وجود افراد بشر است.

برداشتی بسیار سطحی از یک حدیث نبوی

وی گفت: برخی همچون وهابی ها می گویند که زیارت در دین اسلام ممنوع است؛ آن ها می گویند که ما از رسول خدا روایت داریم: کسی نباید بار سفر ببندد، مگر برای سه چیز؛ برای زیارت خانه خدا، یا برای نماز خواندن در مسجد پیامبر و یا در مسجدالاقصی. این افراد می خواهند با برداشت غلط از این حدیث و به نام پیامبر اکرم(ص) به مقابله با اصل زیارت کردن بپردازند.

حجت الاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی با تأکید بر اینکه برداشت وهابی ها از این روایت بسیار سطحی و عاری از دقت بوده است، یادآور شد: اگر اندکی دقت کنند معنا و مقصود این حدیث را می فهمند. آیا بر اساس این روایت تمام سفرها حرام است بجز این سه سفر؟ یعنی سفرهای علمی، سفرهای آموزشی، تفریحی یا تجاری همه حرام هستند؟ از یک مسلمان عاقل بعید است که چنین قول و مفهومی را به پیامبر مکرم اسلام نسبت دهد.

وی تصریح کرد: شیعه و سنی به این شبهه پاسخ داده و منظور از این حدیث را به خوبی تشریح کرده اند. اینکه می فرمایند سفر نروید، باید دید به چه مکان هایی؟ مستثنی منه در این روایت مشخص است؛ مستثنی منه در این روایت مشخص است که مکان یا سرزمین به معنای عام و به طور کلی نبوده و مسجد می باشد. در این حدیث پیامبر اکرم(ص) از باب تأکید می فرمایند برای عبادت و نماز در مساجد سفر نکنید مگر در این سه مسجد؛ یعنی این سه مسجد آن قدر ارزش دارند که بخاطر نماز در آن ها سفر کنید. زیرا بنا بر روایات نماز در مسجدالحرام برابر ده هزار نماز، در مسجدالنبی برابر با هزار نماز و در مسجدالاقصی معادل حدود دویست نماز است.

این پژوهشگر حوزوی با تأکید بر اینکه بسیاری از وهابی ها با استناد به همین استدلال غلط بسیاری از شیعیان را شهید کردند، بیان داشت: چقدر از مسلمانان که قصد زیارت حضرت علی علیه السلام در نجف را داشته و وهابی ها آن ها را در مسیر کشتند.

آیا بوسیدن درب و دیوار حرم اهل بیت(ع) شرک است؟

وی گفت: از دیگر شبهاتی که از سوی وهابیت مطرح می شود این است که چرا در حاشیه زیارت در و دیوار حرم ها را می بوسید و این شرک و بدعت می باشد. متأسفانه آن ها معنای صحیح و علمی شرک و بدعت را نفهمیده اند. باید از آن ها پرسید که انسان وقتی به کسی علاقه داشته باشد و دست او را ببوسد، این به معنای شرک و بدعت است؟ مردم مسلمان همواره عشق و علاقه به پیامبر و اهل بیت ایشان داشته اند. اگر همین عاشقان در زمان حیات ظاهری پیامبر و اهل بیت بودند قطعاً دست ایشان و حتی لباسشان را هم می بوسیدند. در این زمان نیز از باب عشق و ارادت به ایشان در زمان ورود به حرم آن حضرات درب حرم و ضریح را می بوسند. این امر هیچگاه به معنای عشق به درب و دیوار حرم نیست، بلکه ناشی از عشق به کسی است که در داخل آن حرم مدفون می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی در ادامه افزود: آیا بوسیدن جلد قرآن کریم توسط خود وهابی ها به معنای شرک و بدعت است؟ یا صرفاً از باب احترام به این کتاب الهی می باشد؟

تفاوت درب حرم اهل بیت(ع) با سایر درب ها چیست؟

وی ضمن بیان تفاوت مادی و معنوی موجودات عالم ادامه داد: اگر زمینی را به مسجد تبدیل کنند، انتساب آن به خدا و محل عبادت شدنش موجب می شود حرمت خاصی پیدا کرده و دیگر مانند سابق نمی شود با پای نجس روی این زمین قدم برداشت. انتساب درب و دیوار حرم اهل بیت علیهم السلام به آن حضرات نیز موجب پیدا کردن شأن و جایگاهی متفاوت برای آن ها می شود.

این استاد حوزه علمیه قم در پایان به بیان مثالی دیگر از تفاوت شأن و جایگاه برخی اشیاء در حالت های مختلف پرداخت و اظهار کرد: مثال دیگر اینکه یک لباس تا زمانی که به شخص خاصی انتساب ندارد، ارزش و احترام خاصی هم نداشته، اما به محض اینکه شخص دارای عظمت و جایگاه اجتماعی خاصی آن را بخرد و بر تن کند، آن گاه است که دیگر نمی توان آن را مثلاً با لگد به گوشه ای انداخت و یا آن را با پا کثیف کرد. زیرا این انتساب در جایگاه و شأن اجتماعی آن لباس هم تأثیرگذار است. همین امر در مورد اشیا و وسایل مورد استفاده در حرم اهل بیت علیهم السلام نیز صادق می باشد و احترامی که مسلمانان برای آن ها قائل هستند به دلیل انتساب این وسایل به فرد دارای جایگاه اجتماعی و انسانی بسیار والایی است که می تواند به عنوان الگویی کامل برای عالم بشریت معرفی شود. چنین احترامی هرگز به معنای شرک و بدعت در دین اسلام نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمد IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۹
    16 0
    سلام بله اگه طرف از هزینه بیت المال توی عیاشی های ترکیه استفاده می‌کند حتما باید برخورد کرد هزینه های بیت المال برای همه مردم هست نه تنها قشر خاص خواهشا علوم دینی با دقت بیشتری مطالعه شود