پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم

حوزه/ جامعه دانشگاهی علاوه بر «حضور» باید «ظهور» هم داشته باشند. دانشگاه شاهد ظرفیت ظهور در بین دانشگاه‌های دنیا را دارد و برکات علمی آن در سطح جهانی باید گسترش یابد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شاهد با اشاره به آیه ۱۹ سوره حشر وَلَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ ۚ أُولَٰئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ، و مانند آنان نباشید که به کلی خدا را فراموش کردند، خدا هم (حظّ روحانی و بهره ابدی) نفوس آنها را از یادشان برد، آنان به حقیقت بدکاران عالمند. گفت: آغاز سال تحصیلی را به شما دانشجویان تبریک می گویم و امیدوارم از برکات معنوی دانشگاه در این ایام و در طول سال تحصیلی جدید برخوردار باشید.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اختلاف بین برخی از اندیشمندان که اصالت را یا در «اندیشه» و یا در «عمل» می‌دانند، گفت: عمل اندیشه‌ساز است و اگر اندیشه نباشد عمل تحقق پیدا نمی‌کند، برخی طرفدار این هستند باید از طریق علم و دانش به اهداف دست یافت و برخی هم این نظر را داشتند باید به عمل توجه شود و اگر عمل نباشد اندیشه تحقق پیدا نمی‌کند. در دین ما «ایمان» و «عمل صالح» ۲ بال پرواز برای انسان مومن هستند و دین ما به هر ۲ اصالت می‌دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی‌مقدم با تاکید بر اینکه «علم نافع» تاثیرات فراوان در جامعه دارد، خاطرنشان‌کرد: در دین اسلام تاکیدات بر علم نافع و علم اصیل است، علمی که باعث اثرگذاری باشد و صرف علم جایگاهی ندارد، علمی که منجر به خودسازی شود مثل علم نافع که به انسان و جامعه سود برساند، ائمه (ع) دعا می‌کنند که از علم نافع برخوردار باشند، علمی که باعث تعالی و تکامل دینی و حتی بهره مادی و دنیوی شود.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه علم باید دست افرادی باشد که صلاحیت دارند، اظهارداشت: قرآن کریم اول بر تزکیه و دوم بر علم تاکید دارد. اگر تزکیه نباشد افراد دچار مشکل جدی خواهند شد. اگر خودسازی و تزکیه درونی در افراد ایجاد نشود علم و دانش نه تنها منفعت دارد بلکه آثار خطرناکی دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی‌مقدم با اشاره به واژه‌های مهمی از جمله «جهاد»، «مقاومت»، «پایداری» و «استقامت» به عنوان اصل اساسی در آموزه دینی ما، گفت: آنچه برداشت ما است اصالت نه با جنگ و صلح است، اصالت با «قدرت» است و اینکه آنقدر قدرت داشته باشید که هم جنگ و صلح در اختیار تو باشد. برای همین مقام معظم رهبری می‌فرمایند که شهیدان حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله دارای مکتب و روش هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی‌مقدم با بیان اینکه پیشرفت‌های امروز در محور مقاومت حاصل آموزه‌های دینی ما است، اظهار داشت: الان شاهد هستیم که پایه‌های رژیم اشغالگر صهیونیست متزلزل مانند تار عنکبوت شده است. جامعه دانشگاهی علاوه بر «حضور» باید «ظهور» هم داشته باشند و دانشگاه شاهد ظرفیت ظهور در بین دانشگاه‌های دنیا را دارد و برکات علمی آن در سطح جهان باید گسترش یابد.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی‌مقدم با تاکید بر نظریه‌پردازی توسط دانشگاهیان و اینکه نظریه‌پردازی باید به عنوان متون درسی قرار بگیرد، گفت: جنایت بزرگ در غزه و لبنان باید مورد نظریه‌پردازی دانشگاهیان و حوزه‌های علمیه قرار بگیرد و دانشگاه شاهد می‌تواند ضعف در نظریه‌پردازی را جبران کند. دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمه، اندیشمندان و علما با وجود سختگیری‌ها در شرایط سخت هم باید نظریه‌پردازی کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha