به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام هاشمی در اولین دوره مقدماتی تربیت مدرس اندیشه و آثار شهید آیتالله مرتضی مطهری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات انجمنهای علمی حوزههای علمیه برگزار شد، اظهار کرد: شهید مطهری فراتر از یک طلبهی معمولی بود، آثار متعدد و گاهی پراکندهی او روح تازهای در جامعهی مسلمان ایران دمید، این روح به مسلمانان ایرانی امکان داد تا در دنیای مدرن قرن بیستم، از حیات اجتماعی دینی سخن بگویند.
وی افزود: این فضا و امکان به طور عمده به لطف تلاشهای شهید مطهری فراهم شد، نقش کلیدی امامخمینی(ره) و علامه طباطبایی در تربیت علامه شهید مرتضی مطهری نیز قابل انکار نیست. همچنین، شاگردان دیگری از امامخمینی(ره) مانند شهید بهشتی و آیتالله مصباح یزدی نقش مهمی در پیروزی انقلاباسلامی ایفا کردند. با این حال، نقش شهید مطهری منحصر به فرد و متفاوت بود.
این استاد حوزه علمیه گفت: امامخمینی(ره) در سالگرد شهید مطهری به طور ویژهای از او یاد کردند. امام در مورد شهید مطهری فرمودند که تمام آثار ایشان بیاستثناء خوب است، این جمله، به تنهایی گویای اهمیت و جایگاه علمی بینظیر شهید مطهری است.
وی ادامه داد: به سختی میتوان فرد دیگری را یافت که بتوان چنین ادعایی را در مورد آثارش مطرح کرد. ایشان، با آثار خود، امکان تاریخی جدیدی را برای ما فراهم کردند. این امکان فراتر از یک سیر مطالعاتی ساده از آسان به سخت یا بالعکس است.
حجتالاسلام هاشمی افزود: شهید مطهری، ما را از پیچیدگیهای اسلامشناسی به سوی نظاممند کردن اعتقادات هدایت کرد. او یکی از معدود افرادی بود که در دوران سیطره اندیشه مدرن، توانست مسیر حرکت ما را از تمرکز صرف بر شبهات به سوی نظامسازی اعتقادی تغییر دهد.
وی گفت: متأسفانه ادبیات موجود برای ارتباط با اندیشههای شهید مطهری، چه در سطح پاسخ به شبهات و چه در سطح درک عمیقتر آثار ایشان کافی نیست. بله، شهید مطهری به بسیاری از شبهات پاسخ داد، اما او فراتر از پاسخگویی به شبهه، سیستم فکری جامعی ارائه کرد که امکان حیات معنوی و مومنانه در عصر جدید را فراهم میآورد.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی گفت: آثار شهید مطهری به عنوان متون درسی در حوزههای علمیه تدریس شود. شهید مطهری با انبوهی از شبهات مواجه بود، اما صرفاً به پاسخگویی به آنها نمیپرداخت، بلکه نظام فکری ارائه میداد که در آن، امکان زندگی دینی و مومنانه در عصر مدرن فراهم میشد.
انتهایپیام/
نظر شما