خبرگزاری حوزه | در نمازهای یومیه، روزی نُه مرتبه خداوند متعال به مسلمانان دستور داده که به عبد بودن پیامبر اعظم حضرت محمد صلی الله علیه و آله شهادت بدهیم: «اشهد أن محمداً عبده و رسوله».
در میان تمام مؤلفه های سیر و سلوک معنوی، اخلاقی و عرفانی بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، که پشتوانه رهبری ایشان در شکل گیری انقلاب اسلامی و پیروزی شکوهمند آن نقشی راهبردی و اثرگذار داشت، علاقه وافر و عشق بی پایان ایشان به نماز است.
نهضت امام خمینی قدس سره الشریف که با استمداد و قدرت الهی و عنایات چهارده معصوم علیهم السلام به پیروزی رسید و با وحدت و همدلی و مشارکت قوی و با ایمان و امید مردم و با قیام و حضور همه جانبه در میدان انقلاب، این درخت تناور چهل و شش سال عمر کرده است و پا به چهل و هفت سالگی می گذارد. ولی نکته برجسته ای که باید به آن نگاه شود و غفلت از آن باعث شکست و غلبه شیطان می گردد، توجه به اصل عبودیت خداوند در رفتار و گفتار حضرت امام خمینی (ره) است.
عبودیتی که در وجود ایشان از دوران کودکی و نوجوانی و جوانی آغاز شد و تا آخرین لحظات حیات پربرکتشان موج می زد. و این بندگی با اخلاص بر اثر ارتباط مستمر و تفکیک ناپذیر با قدرت ذات الهی و عظمت لایزال او بود.
اهتمام در برپایی نماز و به ویژه اقامه نماز اول وقت از نشانه های مشهود عبودیت امام خمینی (ره) عزیز و عظیم می باشد. سنگر نماز در انقلاب امام خمینی (ره) به سایر سنگرها نور و قدرت و امید و نیرو می داد.
خداوند متعال در آیه ۴۱ سوره حج اهتمام خاص برای برپایی نماز را از نشانه های حکومت صالحان در زمین یاد می کند و می فرماید: «الذین إن مکناهم فی الأرض أقاموا الصلوه».
در عصر حاضر، حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه کامل ترین و بهترین الگو برای تحقق پیام و دستور این آیه برای زمینه سازی ایجاد تمدن نوین اسلامی و استقرار حکومت صالح جهانی حضرت ولی عصر صاحب الزمان مهدی موعود علیه السلام می باشد.
با همین هدف و نگاه است که امام خمینی (ره) برپایی نماز را پشتوانه ملت معرفی می کند و آن را کارخانه انسان سازی و باعث نابودی فحشا و منکرات بیان می کند.
در انقلاب امام خمینی (ره) توجه و اهتمام به حفظ جایگاه اقامه نماز و برپایی نماز اول وقت اصلی است که خلل و رخوت و سستی در آن رخنه و نفوذ نخواهد کرد. و منشاء و مرجع آن، خضوع و خشوع و عبودیت و ایمان رهبر این نهضت یعنی حضرت امام خمینی (ره) می باشد و پس از ایشان در رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای حفظه الله تعالی برجسته و نمود دارد.
در منظومه گفتاری و رفتاری بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، عظمت قدرت لایزال الهی در اندیشه و فکر و قلب و دل مومن متعبد امام خمینی (ره) مانند بنیانی مرصوص و با استقامت جا گرفته و نتیجه اش هیچ و حقیر بودن سایر قدرت های مادی بشری و استکبار و دیکتاتوری و ابرقدرت های پوشالی جهان و شرق و غرب عالم می باشد.
عشق و انس و محبت و علاقه وصف نشدنی امام خمینی (ره) به نماز و نیایش و تهجد و تعبد و تلاوت قرآن کریم در قیام او و پیروزی نهضتش نقشی قوی و سرنوشت ساز و آینده ساز داشت.
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی (ره) نقل کرده: روزی که شاه فرار کرد، ما در پاریس در نوفل لوشاتو بودیم، پلیس فرانسه خیابان اصلی نوفل لوشاتو را بست، تمام خبرنگاران کشورهای مختلف آنجا بودند. خبرنگاران خارجی از آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکا و شاید ۱۵۰ دوربین فقط صحبت امام را مستقیم پخش می کردند. می خواستند خبر بزرگترین حادثه سال را مخابره کنند، شاه رفته بود و می خواستند ببینند امام چه تصمیمی دارند، امام بر روی صندلی ایستاده بودند. در کنار خیابان، تمام دوربین ها بر روی امام زوم شده بود. امام چند دقیقه صحبت کردند و مسائل خودشان را گفتند، من کنار امام ایستاده بودم، یک مرتبه برگشتند و گفتند: «احمد ظهر شده؟» گفتم: بله، الآن ظهر است. بی درنگ امام گفتند: «والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته».
شما ببینید در چه لحظه ای امام صحبت هایشان را رها کردند برای اینکه نمازشان را اول وقت بخوانند، یعنی جایی که تلویزیون های سراسری که هر کدام میلیون ها آدم بیننده دارند، مانند سی ان ان و بی بی سی بودند، تمام تلویزیون ها چه در آمریکا و چه در اروپا همه بودند، خبرگزاری ها همه بودند، مانند آسوشیتد پرس، یونایتد پرس، رویترز و تمام خبرنگاران روزنامه ها، مجلات، رادیو، تلویزیون، در چنین موقعیت حساسی، امام حرفشان را قطع کردند و رفتند سراغ نماز.
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا توسلی خاطره خود را از اهتمام نماز اول وقت امام خمینی (ره) این گونه ثبت کرده است:
امام به نماز اول وقت خیلی مقید بودند، در اوج اشتغالات و گرفتاری ها به نماز اول وقت مقید بودند.
یادم هست روزی که سران کشورهای اسلامی برای قضیه صلح ایران و عراق به خدمتشان آمده بودند، وسط جلسه بود که اذان ظهر گفته شد، امام بلند شدند و فرمودند: «من می خواهم نماز بخوانم»؛ و چون مقید بودند به هنگام نماز خود را با عطر خوشبو کنند، در همان جلسه به من اشاره کردند که: «عطر مرا بیاور»؛ و پس از عطر زدن به نماز ایستادند و دیگران هم پشت سر ایشان نماز جماعت خواندند.
این اواخر که ایشان را به بیمارستان برده بودند، مرتب از وقت نماز سؤال می کردند تا اینکه نماز اول وقتشان فوت نشود.
حاضران در سنگر مستحکم نماز انقلاب امام خمینی کبیر در برابر زورگویی، استبداد، استکبار، نظام سلطه، قدرت های مغرور شیطانی و هواهای نفسانی فریبنده مقاومت و صبوری می کنند. و در مقابل بیگانگان و ظالمین زانوی ذلت و خواری نمی زنند بلکه در صراط مستقیم الهی و مکتب اهل بیت علیهم السلام و لبیک به ندای «هیهات منا الذله» قدم می گذارند و حرکت می کنند.
امام راحل انقلابی در سنگر نماز، با اتصال به چشمه غیب غنی الهی سیراب بود. و آن را بالاترین ثروت و سرمایه پایان ناپذیر می دانست و هیچ زمان و لحظه ای از خود سستی و ضعف یا دست کرنش و نیازی به دشمنان و بیگانگان اعلام و دراز نکرد. و همه از پرتو حضور در سنگر نماز و ارتباط دائم با خداوند قادر متعال بود.
محمدرضا قاسمی نیا
نظر شما