به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، رویداد رقابتی ایده پردازی بهینه سازی فرایند تحصیل حوزوی در راستای حل مسائل کشور در مشهد مقدس با حضور اعضای هستههای حل مسئله طرح شهید صدر برگزار شد.
در این رویداد عرصه علمی اقتضائات موضوع شناسی فقهی و بررسی مسائل در زمینه فقه و شناخت پدیدههای جدید اجتماعی مورد بحث قرار گرفت و بر اهمیت شناسایی و درک موضوعات جدیدی که در جامعه رخ میدهد، تاکید شد.
حجت الاسلام محمدی از اعضای شورای علمی هستههای حل مسئله طرح شهید صدر با بیان این که یکی از الگوهای مطرح شده در عرصه حل مسئله شهید صدر، مسئله شناسی است، اظهار داشت: در عرصه مسئله شناسی نیز توجه به تاریخ تحولات فقاهت و روش اجتهادی در سیره بزرگان و علمای دین ضروری به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد بزرگانی که تلاش در عرصه های فقاهت و اجتهاد داشتند، در زمینه موضوع شناسی و مسئله شناسی نیز کارهائی را دنبال کرده اند، خاطرنشان کرد: بررسی نسبت میان علوم انسانی و موضوع شناسی بحثی است که می بایست تا اساتید در عرصه مواجهه با پدیده های نوپدید و مسائل مستحدثه آن را دنبال کنند.
حجت الاسلام تاکی عضو هسته های علمی حل مسئله شهید صدر نیز در این گردهمایی به بررسی فرآیند تولید علم و تجربیات علمی پرداخت و بر اهمیت مستندسازی و فیشبرداری در این فرآیند تاکید کرد.
وی با بیان اینکه به منظور تولید یک محتوای علمی منسجم، لازم است که فیشها به نوشته تبدیل شوند، ابراز کرد: سپس این نوشتهها میبایست در قالب جداول و خلاصه هائی ارائه شوند که به سهولت قابل انتقال و مطالعه باشند.
حجت الاسلام تاکی به اهمیت تقسیم کار در گروههای علمی اشاره و با بیان این که هر فرد باید محتوای خود را از منابع مختلفی مانند کتابهای شهید بهشتی و شهید مطهری استخراج کند و آن را به یک محتوای منسجم تبدیل کند، به نقش هوش مصنوعی در تسهیل این فرآیند اشاره و ابراز کرد: استفاده از ابزارهای روز فناوری همچون هوش مصنوعی در این زمینه می تواند تسهیلگر و به بهبود کیفیت اثر کمک کند.
انتهای پیام ۳۱۳/۴۹
نظر شما