چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷
جشنواره "أنا من حسین (ع)" در هند؛ پیام جهانی اندیشه حسینی

حوزه، مراسم اختتامیه جشنواره باشکوه "أنا من حسین (ع)"، با همکاری بنیاد عاشورای تهران و شبکه ولایت لکهنو، در خانه فرهنگ ایران در دهلی نو، برگزار شد.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، مراسم اختتامیه جشنواره باشکوه "أنا من حسین (ع)"، با همکاری بنیاد عاشورای تهران و شبکه ولایت لکهنو، در خانه فرهنگ ایران در دهلی نو، با حضور اندیشمندان، علما و دوستداران مکتب حسینی برگزار شد. این جشنواره، که به همت حوزه علمیه و مراکز فرهنگی ایران و هند شکل گرفت، با هدف گسترش پیام امام حسین (ع) به سراسر جهان، شناساندن سیره آن حضرت به اقوام و ادیان مختلف و تجلیل از محققان و پژوهشگران این عرصه برگزار گردید.

عاشورا؛ پیام جاودان آزادی و ایثار

حجت‌ الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی‌ پور نماینده ولی‌ فقیه در هند، حجت با اشاره به حقیقت "أنا من حسین (ع)" گفت: اسلام، به همت پیامبر اکرم (ص) بالید و با فداکاری امام حسین (ع) جاودانه شد. عاشورا نه‌ تنها یک واقعه تاریخی، بلکه منبعی زنده از روح و هویت دینی است که به جامعه انسانی حیاتی تازه می‌بخشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد ثقلین باقری، مدیر شبکه ولایت، در سخنان خود بر اهمیت ترویج پیام امام حسین (ع) در تمامی زبان‌ها تأکید کرد و گفت:امام حسین (ع) تنها یک شخصیت تاریخی نیست، بلکه الگویی جهانی برای تمام انسان‌هاست. رساندن پیام عاشورا به گوش جهانیان، رسالت ماست.

وی همچنین هدف این جشنواره را معرفی شخصیت امام حسین (ع)، شناسایی و حمایت از نویسندگان، مترجمان و هنرمندان، و تجلیل از علما و اندیشمندان دانست.

پیامی که از مرزها فراتر می‌رود

حجت‌الاسلام والمسلمین م سید حسین مهدی حسینی، با اشاره به وسعت پیام امام حسین (ع)، گفت: اگر همه عزاخانه‌های حسینی در سراسر جهان را گرد هم آوریم، مساحت آن از یک کشور کوچک فراتر خواهد رفت. هزینه‌هایی که برای بزرگداشت امام حسین (ع) صرف می‌شود، از بودجه بسیاری از کشورها بیشتر است. این نشان‌دهنده عشق و ارادت بی‌پایان مردم به امام حسین (ع) است. ازاین‌رو، باید این پیام را به تمام زبان‌های دنیا ترجمه و منتشر کرد تا فلسفه ایثار حسینی در دل‌های مردم جهان جای گیرد.

عاشورا و غدیر؛ پیوندی ناگسستنی

آیت‌الله ملک محمدی، از علمای برجسته حاضر در این مراسم، با تأکید بر ارتباط فکری میان غدیر و عاشورا گفت: اگر امروز دین محمدی زنده است، این را مدیون فداکاری امام حسینؑ هستیم. عاشورا ادامه غدیر است، و هرکس به حقیقت غدیر پی ببرد، عاشورا را نیز درک خواهد کرد.

رسانه‌ها و مسئولیت جهانی در ترویج پیام کربلا

دکتر فریدالدین فرید عصر، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بر نقش رسانه‌ها در انتقال پیام کربلا تأکید کرد و گفت: پیام عاشورا فراتر از یک جغرافیا و مذهب خاص است. این پیام، چراغی است که باید روشنگر راه بشریت باشد. در عصر حاضر، رسانه‌ها و پژوهش‌های علمی ابزارهای مؤثری هستند که می‌توانند پیام امام حسین (ع) را به شیوه‌ای نوین و فراگیر به دنیا برسانند.

ادب، هنر و پژوهش در خدمت نهضت حسینی

در این مراسم، شاعران برجسته، ازجمله جناب مجیب صدیقی و جناب صابر عمرانی، با اشعاری دلنشین ارادت خود را به امام حسین (ع) ابراز کردند و فضای مجلس را روحانی‌تر ساختند. همچنین از کتاب ارزشمند "ابعاد تربیتی سیره حسینی" تألیف حجت‌ الاسلام والمسلمین سید حمیدالحسن زیدی رونمایی شد و نویسنده نکات مهم آن را برای حضار تشریح کرد.

در ادامه، از علما، محققان و بانوان فعال در عرصه علمی و فرهنگی تجلیل شد و به پاس زحمات ارزشمندشان، جوایزی به آنان اهدا گردید.

پایانی درخشان بر جشنواره‌ای هدفمند

در پایان این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد ثقلین باقری، مدیر شبکه ولایت، از تمامی شرکت‌کنندگان، سخنرانان، شاعران، برگزارکنندگان و همکاران قدردانی کرد و ابراز خرسندی نمود که این محفل علمی و معنوی با موفقیت برگزار شد.

جشنواره "أنا من حسینؑ"، فراتر از یک گردهمایی؛ حرکتی جهانی برای زنده نگه داشتن پیام عاشورا بود. پیامی که نه‌تنها در دل تاریخ، بلکه در جان و اندیشه جهانیان جاری و ساری است.

جشنواره "أنا من حسین (ع)" در هند؛ پیام جهانی اندیشه حسینی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha