یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۶
تقوای ماه رمضان را در طول سال حفظ کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی گفت: اگر کسی بعد از ماه رمضان از دنیا برود، این روزه‌داری و تقوا او را به بهشت و قرب الهی رهنمون خواهد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی‌اردهالی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تفسیر آیه مبارکه« یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ بقره﴿۱۸۳﴾ ای افرادی که ایمان آورده‌اید! روزه بر شما نوشته شده، همان‌گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید» گفت: خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید: روزه بر شما مکتوب و مقدر شده است، همان‌طور که بر امت‌ها و ملت‌های گذشته نیز مقدر شده بود.

وی با اشاره به نکته‌ای ظریف در این آیه، تأکید کرد که روزه یک رنجش یا ریاضت مخصوص ما نیست، بلکه یک بهره‌مندی و کرامتی الهی است، کرامتی بزرگ به اندازه وسعت رحمت الهی که به بهانه ماه مبارک رمضان شامل بندگان می‌شود، همان‌طور که در امت‌های پیشین و پیامبران گذشته نیز بوده است.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه افزود: روزه باعث تقوا می‌شود و تقوا را استمرار می‌بخشد. روزه باعث ازدیاد و مضاعف شدن تقواست؛ یعنی تقوا را ایجاد می‌کند و تولید می‌نماید. اگر این تقوای حاصل شده را پاس بداریم و نگه‌داریم، پاکی و قداست این تقوا تا سال آینده و ماه مبارک رمضان بعدی برای ما ذخیره‌ای بزرگ خواهد بود و اگر کسی بعد از ماه رمضان از دنیا برود، این روزه‌داری و تقوا او را به بهشت و قرب الهی رهنمون خواهد کرد.

حجت‌الاسلام سلیمانی‌اردهالی با اشاره به روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام گفت: نفس‌های روزه داران در این ماه، عبادت و ذکر است؛ آن هم از نوع تسبیح، و تسبیح یکی از بهترین ذکرهایی است که بنده می‌تواند قدس و قداست و پاکی خدایش را صدا بزند و شعار دهد: «سبحان الله، سبحان الملک القدوس، السلام المؤمن، المهیمن، العزیز الجبار، المتکبر، سبحان الله عمّا یشرکون.» هر دم و بازدمی که انسان دارد، در هر دقیقه ۱۲ مرتبه و در هر ساعت ۷۲۰ بار تکرار می‌شود. در شبانه‌روز، یک شخص حدود ۱۷ هزار بار دم و بازدم دارد. یعنی در یک شبانه‌روز ماه مبارک رمضان، ۱۷ هزار بار ما «سبحان الله» گفته‌ایم، چه بیدار باشیم و چه خواب، چه بدانیم و چه ندانیم. هیچ ماهی چنین ویژگی‌ای ندارد.

وی در توصیهای اظهار کرد: به فقرا احسان کنید، قرآن بخوانیم و دیگران را نیز به خواندن قرآن تشویق کنیم. زبانمان را به بهترین ذکر و بهترین نامه خدا، که بین ما و خداست، یعنی معجزه خاتم‌الانبیا، قرآن، عادت دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی‌اردهالی تأکید کرد: هر آیه قرآن در ماه رمضان مانند یک ختم قرآن است. با گذشت روزهای ماه مبارک رمضان این امتیاز خاتمه می‌یابد. پس ما باید این گنج فاخر را از دست ندهیم. تا می‌توانیم ذاکر و شاکر نعمت‌های خداوند باشیم.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha