شفیع آقامحمدیان، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری حوزه اظهار کرد: سریالهای مناسبتی ماه رمضان یکی از برنامههای پر مخاطب سیما در ماه مبارک هستند و مردم در این ایام بعد از افطار وقت استراحت خود را با تماشای سریالهای تلویزیون پشت سر میگذارنند و سریالهایی که در این ایام پخش میشود باید گوناگونی داشته باشد؛ به این معنا که اگر یک سریال طنز پخش میشود باید سریالی دیگر با موضوعات دینی روی آنتن رود.
وی افزود: امسال چینش خوبی در سریالهای تلویزیونی ماه رمضان شاهد هستیم. سریال «بدل» که یک اثر طنز است بعد از افطار لحظات خوشی را برای مخاطب فراهم میکند اما سریال دیگر که «مرهم» نام دارد تلاش دارد با روایت داستانی خانوادگی موضوعات اخلاقی و دینی را به مخاطب بیان کند. برای این کار نیز روشی ساده و سطحی را پیش نگرفته بلکه با یک داستان جذاب و گیرا، موضوعات مورد نظر خود را بیان میکند.
این فیلمساز تصریح کرد: نکته مهم دیگر اینکه در هر ژانری که سریال ساخته میشود باید خانواده محور باشد چون جامعه امروز ما بیش از هر چیز به آثار خانواده محور نیاز دارد. فیلم یا سریال خانوادگی باید تمام اعضای خانواده را در بر گیرد یعنی در سریالی که داستانی خانوادگی دارد کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و سالخوردگان مورد نظر باشند. نکته مهم دیگر اینکه در سریالهای تلویزیونی ماه رمضان حتماً باید سبک زندگی ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
مدیر سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با تاکید بر اینکه برنامههای مناسبتی تلویزیون تنها به کارهای نمایشی خلاصه نمیشود بیان کرد: اینکه تصور کنیم تنها آثار نمایشی میتواند آثار مناسبتی ماه رمضان باشد اشتباه محض است؛ چون دیگر برنامههای تولیدی تلویزیون هم باید به رمضان توجه داشته باشد. برای مثال در برنامه «محفل» ما چنین امری را شاهد هستیم حتی برنامههای مستند نیز میتواند بخشی از تولیدات ماه رمضان را شامل شود.
این کارگردان در پایان تاکید کرد: جدا از تلویزیون رسانههای دیگری نظیر رادیو، سینما و تئاتر هم قادرند بخشی از تولیدات مناسبتی ماه رمضان را شامل شود. اکران افطار تا سحر در سینماها اقدامی مناسبتی بود البته باید توجه داشت در ماه مبارک آثاری روی آنتن رود که مفهومش مغایرتی با آموزههای اخلاقی و دینی نداشته باشد. همچنین در رادیو نیز میتوان مخاطبان بسیاریی به دست آورد حتی باید رادیو را یکی از اصلیترین رسانههای شنیداری دانست؛ چراکه مردم در حالتهای مختلف مخاطب رادیو هستند. رادیو طی سالهای قبل همیشه ابزاری موفق در انتقال پیامهای دینی بوده است.
انتهای پیام
نظر شما