جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۸
هیچ عملی از دید خدا پنهان نیست

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران کرمان، گفت: هیچ عملی، حتی اگر به اندازه ذره‌ای کوچک باشد، از دید خداوند پنهان نمی‌ماند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمان، صبح امروز سیزدهمین جلسه از جلسات جزءخوانی و تفسیر قرآن کریم با حضور بانوان و طلاب در مدرسه علمیه نرجسیه سیرجان برگزار شد، در این مراسم، خانم فهیمه متقی‌فر، استاد حوزه علمیه، در تفسیر آیات ۸ تا ۱۰ سوره مبارکه رعد، به موضوع علم بی‌پایان خداوند و آگاهی او از تمامی امور جهان اشاره کرد و اظهار داشت: این آیات بیان می‌کنند که خداوند متعال به تمامی آنچه در رحم مادران است و هر تغییری که در خلقت رخ می‌دهد، آگاه است، حتی کوچک‌ترین تغییرات در مولکول‌ها، سلول‌ها و ویتامین‌ها که ممکن است منجر به سقط جنین، زایمان زودرس یا دیررس شود، در علم خداوند قرار دارد.

وی افزود: این آیات تأکید می‌کنند که همه چیز در جهان به اندازه‌ای دقیق و حساب‌شده آفریده شده است و هرگونه تغییر در این تعادل، نتایج خاص خود را به دنبال خواهد داشت.

استاد حوزه به مفهوم «عالم الغیب و الشهاده» اشاره کرد و گفت: خداوند خود را به عنوان عالم غیب و شهادت معرفی می‌کند، یعنی او به همه چیز، چه آشکار و چه پنهان، آگاه است. حتی آنچه در ذهن انسان‌ها می‌گذرد، برای خداوند آشکار است.

وی تصریح کرد: این آگاهی کامل از اعمال و نیات انسان‌ها، تأثیر عمیقی بر رفتار و اخلاق آن‌ها دارد، اگر انسان‌ها همواره به این موضوع توجه کنند که خداوند به تمامی اعمالشان، حتی آن‌چه در خلوت انجام می‌دهند، آگاه است، این آگاهی می‌تواند آن‌ها را از انجام گناه بازدارد و به انجام کارهای نیک تشویق کند.

متقی‌فر به مسئله محاسبه اعمال انسان‌ها در روز قیامت اشاره کرد و یادآور شد: خداوند در این آیات یادآوری می‌کند که حتی کوچک‌ترین اعمال انسان‌ها، چه خوب و چه بد، در روز قیامت محاسبه خواهد شد، هیچ عملی، حتی اگر به اندازه ذره‌ای کوچک باشد، از دید خداوند پنهان نمی‌ماند، این موضوع نشان‌دهنده عدالت کامل خداوند است که در روز قیامت، همه اعمال انسان‌ها را با دقت بررسی می‌کند.

استادحوزه علمیه خواهران، به نقش شیطان در گمراهی انسان‌ها اشاره کرد و ادامه داد: آیات سوره رعد به موضوع شیطان و اعتراف او در روز قیامت نیز پرداخته‌اند، شیطان در آن روز اعتراف می‌کند که تنها انسان‌ها را به گناه دعوت کرده است، اما آن‌ها خودشان انتخاب کرده‌اند که از او پیروی کنند.

وی تأکید کرد: شیطان هیچ سلطه‌ای بر انسان‌ها ندارد و تنها آن‌ها را به گناه دعوت می‌کند، این آیات به انسان‌ها هشدار می‌دهند که مسئولیت اعمال خود را بپذیرند و از پیروی از شیطان دوری کنند.

وی ابراز کرد: آیات ۸ تا ۱۰ سوره رعد بر علم بی‌پایان خداوند، عدالت او در محاسبه اعمال انسان‌ها و مسئولیت انسان‌ها در قبال انتخاب‌هایشان تأکید می‌کنند، این آیات به ما یادآوری می‌کنند که همواره در محضر خداوند هستیم و باید در اعمال و رفتارمان دقت کنیم.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha