حجت الاسلام علیرضا فرهنگ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، با اشاره به ارتباط ولادت امام حسن مجتبی(ع) در ماه مبارک رمضان گفت: ولادت امام کرامت و اخلاق امام حسن مجتبی علیه السلام در ماه مبارک رمضان همگان را بر مدار روزه داری خواص و الگوگیری از او به جهت روحیه جود و سخا و دستگیری از نیازمندان که سفارش پیامبر اسلام است.
وی بیان کرد: برای انتقال این اخلاقیات انسان ها به انسانهای والایی در سخا و جود و اخلاق و کرامت مراجعه و روزه خواص را تجربه کنند.
امام جمعه آران و بیدگل با بیان اینکه امام حسن مجتبی (ع) هفت سالگی اول عمر خود را در زمان جد بزرگوارش سپری کرد افزود: دومین اختر تابناک امامت مورد علاقه و توجه و تربیت مستقیم وحی بود که پیامبر (ص) علاقه خود به امام حسن مجتبی علیه السلام را با جمله معروف امام حسن سرور جوانان و آقای اهل بهشت است ابراز کردند و اوج عظمت این جوان را در دوران حساس شرکت در مباهله و تعبیر قرآن به فرزندان پیامبر می توان نام برد که نشان از جایگاه ویژه آن امام همام در کودکی دارد روزگار سپری شد و این تربیت ادامه پیدا کرد اعتماد پدر به فرزند و همراه کردن او در جنگهای مهم نشان از روحیه شجاعت و ایثار او داشت ، گزارش های روایی از مصداق آیه های اطعام در سوره انسان یا مودت فی القربی و آیات دیگر قرآن تربیت شدن در محضر قرآن و عامل بودن به آیات را نشان می داد اینها همه نشان از تربیت انسانی بزرگ در کانون خانواده الهی و در دامن مادری از جنس عصمت و پدری از نور وحی و امامت است.
حجت الاسلام فرهنگی تصریح کرد: اگر بخواهیم به ویژگی های امام خوبی ها و فضایل اشاره کنیم قلم و ذهن ما به هیچ وجه به دریای فضائل ومناقب او که بی نهایت است نخواهد رسید ولی آنچه در تاریخ و احادیث از آن بزرگوار نقل شده نشان از عظمت روح و بزرگی منزلت او دارد.
حجت الاسلام فرهنگ یادآورشد: روحیه عبادت و بندگی امام حسن(ع) چنان زبانزد شده که امام صادق علیه السلام به عابدترین مردم زمان خود، ذاکری دائم الحضور که وقتی ذکر خدا می شنید با لبیک خود از همه وجود اعلام بندگی می کرد یاد می کرد این جمله از آن وجود خاشع و الهی در درگاه خدا معروف است که وقتی به نماز می ایستاد بدنش از ترس خدا میلرزید و رنگ چهره اش زرد میشد، وقتی از او در این باره میپرسیدند، میفرمود:بنده خدا باید وقتی برای بندگی به درگاه او، آماده میشود، از ترس او رنگش تغییر کند و اعضایش بلرزد و هرگاه برای نماز به مسجد میرفت، کنار در میایستاد و این گونه زمزمه میکرد: «إِلَهِی ضَیْفُکَ بِبَابِکَ یَا مُحْسِنُ قَدْ أَتَاکَ الْمُسِی ءُ فَتَجَاوَزْ عَنْ قَبِیحِ مَا عِنْدِی بِجَمِیلِ مَا عِنْدَکَ یَا کَرِیم؛ خدایا! مهمانت به درگاهت آمده است.ای نیکوکردار! بدکار به نزد تو آمده است. پس از زشتی و گناهی که نزد من است به زیبایی آنچه نزد توست، درگذر؛ای بخشاینده و مهربانی او با یتیمان ،احسان و بخشش او به نیازمندان تا جایی رفت که کل مال خود را در راه خدا از روی عشق و علاقه به خدای متعال خالصانه برای نیازمندان اهدا کرد و هنوز به عنوان الگوی سخاوت زبانزد عام و خاص شده است.
وی با بیان اینکه گذشت و عفو از اخلاق های معروف امام حسن مجتبی (ع) بود که بارها شده بود افرادی جاهلانه او را مخاطب قرار داده و با روحیه کریمانه او به آغوش اسلام بر گشتند که نمونه آن حکایت آن مرد شامی غریبه ای بود که با ناسزا امام را مخاطب قرار داد سکوت امام و حلم بردباری او و مواجهه صحیح با آن مرد شامی و تقاضای امام برای رفع حوایج آن مرد غریب باعث تحول و تغییر کینه به محبت به امام گردید یاد آور شد: فروتنی ، تواضع ، نشستن با بردگان ،شجاعت از اوصاف دیگر آن خورشید تابان مکتب علوی است.
امام جمعه آران و بیدگل با بیان اینکه امام حسن مجتبی (ع) در زمانی به امامت رسید که مردم از جنگ و خونریزی خسته و سرداران سپاه زیر بار یاری و ادامه مسیر مقاومت نرفتند و کار در شرایط سخت واقع شد و امام برای جلوگیری از بین رفتن اسلام و جلوگیری اختلاف بین امت و عدم نیروی برای مبارزه با معاویه مجبور به پذیرش صلح نامه البته با شرایط خاصی که معاویه نتواند از آن بهره برداری به نفع خود کند داشته باشد افزود : او هدایت جامعه را در این شرایط سخت به عهده گرفت مردم علی رغم سم پاشی ها و خفقانی که معاویه ایجاد کرده بود همچنان به خاندان نبوت و امامت اعتقاد قلبی داشتند هر چند نمی توانستند و یا ترس ابراز محبت آنان را به سوی امام در ظاهر نمی کشاند ولی حضرت آنان را هدایت و دستگیری و کمک می کرد.
حجت الاسلام فرهنگ ادامه داد: صبر و استقامت امام حسن مجتبی (ع) در برابر همه فشارهای دستگاه جور و حیله های آنان او را تسلیم نکرد و به همه فهماند که زیر بار طاغوت زمان سر خم نمی کند و باید در هر شرایطی عزت و عظمت و جایگاه رفیع امامت و اسلام را با استکبار حفظ کرد، صلح عزتمندانه و در راستای حفظ دستاوردهای اسلام بود و نتیجه اش تسلیم نشدن در برابر خواسته های دستگاه استکبار زمان بود که در نهایت به شهادت امام انجامید اگر آنان توانسته بودند از امام امتیازی بگیرند و آن را در سبد دستگاه حاکمیتی طاغوت برای ضربه زدن و مبارزه با اسلام نگه دارنند به شهادت امام منجر نمی شد.
انتهای پیام./
نظر شما