جمعه ۱ آبان ۱۴۰۵ - ۰۰:۲۳
حوزه‌های علمیه  در عرصه‌های فکری جهانی حضور فعال داشته باشند

حوزه / آیت الله نورمفیدی با تأکید بر ضرورت توجه حوزه‌های علمیه به تحولات جهانی گفت: تربیت طلاب نباید تنها به فراگیری علوم دینی محدود شود، بلکه تهذیب اخلاق، تبلیغ معارف اسلامی و شناخت زبان و فرهنگ ملت‌های مختلف نیز باید در برنامه‌های حوزوی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گرگان، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان روز پنجشنبه ۳۰ مهرماه در گردهمایی طلاب دهه ۶۰ مدارس علمیه محسنیه، عمادیه و امام خمینی(ره) شهرستان گرگان که در محل مدرسه علمیه امام خمینی(ره) برگزار شد، به تبیین جایگاه حوزه‌های علمیه در تحولات تاریخی و اجتماعی کشور پرداخت.

وی با اشاره به حضور روحانیت در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: حوزه‌های علمیه در سال‌های جنگ تحمیلی، ضمن درک شرایط حساس کشور و مسئولیت‌های اجتماعی خود، به وظایف آموزشی و تربیتی ادامه دادند و در این مسیر شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب اسلامی کردند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان افزود: با توجه به جمعیت جامعه روحانیت، شمار شهدای این قشر نشان می‌دهد که روحانیون در مقاطع سرنوشت‌ساز کشور، مسئولیت‌های خود را جدی گرفته و در کنار مردم حضور داشته‌اند.

آیت‌الله نورمفیدی، به تشریح اهداف و رویکردهای شکل‌گیری مدرسه علمیه امام خمینی(ره) گرگان پرداخت و آینده‌نگری در آموزش طلاب را یکی از ضرورت‌های مهم مدیریت حوزه دانست.

وی بیان کرد: هنگام تأسیس این مدرسه علمیه، بر این باور بودیم که طلبه‌ای که امروز وارد مسیر تحصیل می‌شود، باید توانایی پاسخ‌گویی به نیازهای سه دهه آینده را نیز به دست آورد. ازاین‌رو، برنامه‌های آموزشی حوزه باید با شناخت تحولات احتمالی جهان، جامعه و جهان اسلام تدوین شود تا طلاب برای مواجهه با مسائل آینده آمادگی لازم را داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در گلستان با اشاره به مسئولیت‌های اساسی طلاب، سه محور تحصیل، تهذیب و تبلیغ را از ارکان اصلی فعالیت‌های حوزوی برشمرد و یادآور شد: رسیدن به شناخت عمیق از دین و دستیابی به مرتبه تفقه، مستلزم سال‌ها مطالعه، تلاش و ممارست علمی است؛ بااین‌حال، فعالیت طلبه نباید تنها به تحصیل و پژوهش محدود بماند، بلکه ارتباط با جامعه و انتقال صحیح آموزه‌های دینی نیز بخش مهمی از رسالت او است.

وی تهذیب اخلاقی را از عوامل مؤثر در موفقیت فعالیت‌های تبلیغی دانست و خاطرنشان کرد: کسی که مسئولیت هدایت و دعوت دیگران به ارزش‌های دینی را بر عهده می‌گیرد، باید پیش از هر چیز در رفتار و منش خود به این ارزش‌ها پایبند باشد.

وی تصریح کرد: اخلاق نیکو و اصلاح رفتار فردی می‌تواند زمینه پذیرش بهتر سخنان مبلغ را در میان مردم فراهم کند.

آیت‌الله نورمفیدی بر اهمیت یادگیری زبان‌های عربی و انگلیسی در کنار آموزش‌های تخصصی حوزوی تأکید کرد و ادامه داد: طلاب باید ضمن توجه به مبانی علمی و دینی، توانایی برقراری ارتباط با مخاطبان خارج از کشور را نیز کسب کنند. شناخت زبان و فرهنگ جوامع مختلف به آنان کمک می‌کند تا مفاهیم و آموزه‌های اسلامی را متناسب با شرایط مخاطبان تبیین کنند.

وی با اشاره به جایگاه فراملی سیره اهل‌بیت(ع)، به‌ویژه شخصیت امام حسین(ع)، اظهار کرد: حضور افراد با ملیت‌ها و فرهنگ‌های گوناگون در مراسم اربعین حسینی، فرصتی ارزشمند برای آشنایی جهانیان با شخصیت و اندیشه امام حسین(ع) ایجاد کرده است، حوزه‌های علمیه و فعالان دینی می‌توانند از این فرصت برای معرفی ابعاد مختلف مکتب اهل‌بیت(ع) و گسترش شناخت نسبت به معارف اسلامی استفاده کنند.

نماینده ولی‌فقیه در گلستان، ورود حوزه‌های علمیه به موضوعات نوپدید علمی، فقهی و اجتماعی را ضروری دانست و از تلاش‌های علمی برای تدوین آثار فقهی مرتبط با مسائل روز استقبال کرد.

وی ابراز کرد: حوزه‌های علمیه باید متناسب با تغییرات و نیازهای جامعه، زمینه تولید دانش و ارائه دیدگاه‌های مستدل درباره مسائل جدید را گسترش دهند، حضور فعال در مباحث فکری روز می‌تواند به پاسخ‌گویی دقیق‌تر به پرسش‌های جامعه و تبیین ظرفیت‌های اندیشه اسلامی کمک کند.

آیت‌الله نورمفیدی تأکید کرد: حوزه‌های علمیه نباید در برابر تحولات فکری و فرهنگی جهان رویکردی منفعلانه داشته باشند، بلکه لازم است با تکیه بر دانش دینی، شناخت مقتضیات زمان و استفاده از روش‌های مناسب ارتباطی، در عرصه اندیشه جهانی حضوری مؤثر و مسئولانه پیدا کنند.

وی ضمن قدردانی از طلاب و استادانی که در تأسیس، شکل‌گیری و گسترش مدرسه علمیه امام خمینی(ره) گرگان نقش داشته‌اند، بر اهمیت تداوم ارتباط دانش‌آموختگان با این مرکز علمی تأکید کرد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha