شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵
برگزاری اولین نشست از دوره پژوهشی تفسیر به روش استنطاقی در اراک

حوزه/ به همت کانون نورالثقلین مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) اراک، اولین نشست از دوره پژوهشی تفسیر به روش استنطاقی با محوریت بررسی مبانی تربیت و اخلاق در مؤسسه قرآنی ربنای اراک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت کانون نور الثقلین مدرسه علمیه فاطمه زهرا (س) اراک، پیش از ظهر امروز اولین نشست از دوره پژوهشی تفسیر به روش استنطاقی در موسسه قرآنی ربنا با حضور حجت الاسلام و المسلمین حکیم، از اساتید سطوح عالی حوزه و دانشگاه برگزار گردید.

حجت الاسلام و المسلمین حکیم با اشاره به اینکه قرآن کریم به شکل امروزی، طبق فرمان خداوند، پیامبر (ص) و با اجرای حضرت علی (ع) و نظارت پیامبر (ص) تدوین شده است، افزود: ترتیب ۱۱۴ سوره و نامگذاری سوره‌ها، یقیناً توسط خدا و پیامبر (ص) انجام شده است.

وی با استناد به آیه «لو کان من عند غیر الله لوجدوا فیه اختلافاً کثیراً»، یکپارچگی و عدم وجود نسخه‌های متعدد از قرآن را دلیلی بر الهی بودن آن دانست و تاکید کرد: حتی در ترتیب سوره‌ها نیز اختلافی وجود ندارد و قرآن کنونی سندیت دارد که سند آن به عاصم و حفص و سپس به حضرت علی (ع) بازمی‌گردد.

این استاد حوزه در ادامه به حکمت توحید مصاحف در زمان عثمان اشاره کرد و گفت: ترس از اختلاط معانی و تفاسیر با متن قرآن، دلیل اصلی این اقدام بود که با تایید حضرت علی (ع) نیز همراه شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مبانی تربیت و اخلاق پرداخته و سه سوال اساسی را مطرح کرد: انسان کیست؟ انسان به کجا باید برسد؟ و انسان چگونه باید برسد؟

حجت الاسلام و المسلمین حکیم پاسخ به این سوالات را ارکان اصلی تربیت دانست که شامل انسان شناسی، هدف شناسی و برنامه شناسی می باشد.

وی در پایان با استناد به آیات قرآن، صفاتی مانند ضعف، عجول بودن و حریص بودن را از ویژگی‌های انسان برشمرد و تاکید کرد: خداوند با ارسال رسولان و کتب آسمانی، راه تبدیل این ضعف‌ها به قوت و رسیدن به هدف تقرب الهی و خلافت الهی را برای انسان فراهم کرده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha