به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با حجت الاسلام والمسلمین محمود محمدی عراقی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم دیدار و گفتگو کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی در این جلسه با اشاره به ضرورت قدردانی از برکات نظام جمهوری اسلامی و عنایات مقام معظم رهبری، از پیشرفتها و نوآوریهای صورت گرفته در حوزه فعالیتهای تبلیغی و فرهنگی در دفتر تبلیغات اسلامی ابراز خشنودی کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای نوین در عرصه اطلاعرسانی و فضای مجازی، بیان داشت: در دنیای امروز، دشمن با بهرهگیری از فضای مجازی و ابزارهای هنری، دست بالا را در حوزه تبلیغ دارد، اما ما نیز با نقاط قوت موجود، نیازمند ارتقای روشها و محتواها هستیم تا بتوانیم میزان تأثیرگذاری تبلیغات دینی را افزایش دهیم.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم ضمن اشاره به ضرورت تمرکز بر اولویتهای مشخص، افزود: تغییرات سریع در شرایط و تحولات اجتماعی ایجاب میکند تا روشهای تبلیغی دائماً بهروز شوند و از نوآوری و ابتکار عمل بهره گیرند.
در این دیدار، توجه به مخاطبان جدید، همکاری با نهادهای مرتبط، از جمله قوه قضائیه و ارتقای آموزش مبلغین از طریق فضای مجازی به عنوان راهکارهای مؤثر مورد تأکید قرار گرفت.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی بر اهمیت نیازسنجی دقیق و هدفگذاری مشخص در برنامههای تبلیغی برای طلاب و پاسخگویی به شبهات موجود در فضای مجازی اشاره کرد.
وی بیان کرد: توجه و تمرکز بر فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه مسائل فرهنگی و دینی، میتواند نقش حیاتی در ارتقای کیفیت برنامههای تبلیغی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد هم در ابتدای سخنان خود به ارائه گزارشی از «روند اعزام ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۶ ه.ق»، «فعالیت های کلینیک تخصصی آمین» و «اقدامات دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه» پرداخت و گفت: به منظور ارتقاء سطح علمی و مهارتی مبلغان سلسله نشست های طلیعه ماه رمضان از تاریخ ۳۰ بهمن الی ۲ اسفند ماه به مدت سه روز با حضور آیت الله فاضل لنکرانی و حجج اسلام والمسلمین قرائتی، فلاح زاده، زیبایی نژاد و قنبریان برگزار شد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: این سلسله نشست ها در موضوعاتی همچون؛ «رسالت مبلغان در عصر حاضر»، «تبلیغ قرآنی»، «احکام شرعی ماه رمضان»، «جنگ غرب علیه خانواده»، «الزامات مقاومت مردم پایه» و «کارگاه هوش مصنوعی و تبلیغ» صورت پذیرفت.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد آموزش ضمن تبلیغ طلاب را امری مهم برشمرد و گفت: به منظور افزایش سطح آگاهی علمی و مهارتی مبلغان اعزامی و آموزش ضمن تبلیغ، دوره آموزشی با عنوان «بهار بندگی» به صورت مجازی و آفلاین در ۳۳ عنوان موضوع همچون مباحث؛ «اعتقادی»، «اخلاقی»، «نهج البلاغه»، «صحیفه سجادیه»، «فنون تبلیغ» و ... برگزار شد و در این دوره آموزشی، بیش از ۸۰۰۰ مبلغ شرکت کرده اند.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان بیش از ۱۳۵۰۰ حکم تبلیغی ویژه اعزام مبلغان به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش های انقلاب به نقاط مختلف کشور صادر شد و با همکاری خوبی که با حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور انجام شد، تعداد ۱۵۰۰ مبلغ جدید بعد از تشکیل پرونده، موفق به فعالیت تبلیغی در این ایام گردیدند که امیدواریم در سال جدید این آمار دو برابر افزایش یابد.
وی در ادامه افزود: آسیب های اجتماعی یکی از بیماری هایی است که هر روزی که بر آن بگذرد و علاج نشود، عمق بیشتری پیدا میکند، توجه ویژه به این مساله جزء دغدغههای اساسی بزرگان دینی و حوزوی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در جمع فعالان مقابله با آسیبهای اجتماعی در سال ۱۳۹۵براهمیت این موضوع و ضرورت توجه به آن تاکید کرده اند. در این راستا دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان بخشی از قرارگاه ۱۹دی با طراحی و برنامه های مختلف در قم اقدامات موثری انجام داده است.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به مطالبات رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه ویژه به موضوع مقابله با مفاسد و آسیب های اجتماعی و تاکید بر نقش آفرینی تمامی دستگاه ها در کشور، اظهار داشت: در راستای این مسأله، اداره کل تبلیغ عمومی دفتر تبلیغات اسلامی به طور خاص طرح «امداد» را برای افزایش اثربخشی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در نقاط هدف، مبتنی بر قوی ترین الگوی تبلیغی با استفاده از ظرفیت تبلیغ مستمر گروهی و با بهره گیری از بسته جامع «شناسایی، توانمندسازی، تأمین محتوا، تبلیغ متنوع و ارزیابی و اثرسنجی» با توجه به آسیب ها و خلأهای فرهنگی موجود در مناطق مختلف مبتنی بر الگوی نقطه زنی، تهیه کرده است.
وی در ادامه افزود: این طرح با هدف کلی کاهش آسیب های اجتماعی با سه مشخصه «استمرار جریان تبلیغی در مناطق»، «نظارت بر اثرسنجی در برنامه تبلیغی» و «بهره گیری از بسته جامع راهبری» در مناطق منتخب به صورت آزمایشی ارائه می گردد که می تواند به جریان سازی تبلیغی در سایر مناطق منجر شود.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به اهداف جزئی طرح امداد اشاره کرد و گفت: ارتقاء سطح بینش و اصلاح رفتار مخاطبان تا سطح پایداری برابر مشکلات و استقرار نظام ارجاع مناسب به متخصص در هنگام بروز آسیب از اهداف مورد نظر در این طرح بوده که در این راستا معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی وظیفه توانمندسازی دانشی و مهارتی مبلغان را بر عهده دارد.
حجتالاسلام والمسلمین روستاآزاد در بخش پایانی سخنان خود گزارشی از عملکرد کلینیک آمین و دغدغههای موجود در جامعه برای بحث عفتورزی بانوان بویژه در شهر مقدس قم بیان نموده و اظهار داشت: کلینیک در سه بخش «ارایه خدمات روانشناختی»،«پژوهش و مستندسازی» و «آموزشهای مبتنی بر داده» بوده افرادی که از دادسرا به این مرکز ارجاع داده می شوند برنامههایی در قالب انجام تست، مصاحبه بالینی، برگزاری کارگاههای مهارتهای زندگی و جلسات همتایاری صورت میپذیرد و در مجموع برای هر نفر بین ۸۰ تا ۹۰ ساعت زمان صرف میشود.
وی بیان کرد: در سال جاری پایه گذاری شعبه اصفهان کلینیک آمین نیز در دستور کار قرار گرفته است. ۶۰۰ دانشآموز در سال تحصیلی گذشته نیز در قالب طرح «زندگی در صدف» پذیرش و در کارگاههای کلینیک آمین شرکت کرده اند که رضایت خانوادهها را به همراه داشته است.
در این جلسه حجتالاسلام حامد براتی مدیر عامل صندوق قرضالحسنه دفتر تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام سیدحامد شریعتمداری مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی حضور داشته و به ارائه گزارشی از فعالیت های بخش های مورد نظر پرداختند.
انتهای پیام
نظر شما