یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
نشست اخلاق و تهذیب با محوریت آداب و زی طلبگی

حوزه/ نشست اخلاق و تهذیب با محوریت آداب و زی طلبگی در مدرسه علمیه عصمتیه سمنان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از سمنان، نشست اخلاق و تهذیب با محوریت آداب و زی طلبگی با سخنرانی معصومه ذوالفقاری، استاد حوزه در مدرسه علمیه عصمتیه برگزار شد.

در ادامه معصومه ذوالفقاری گفت: قوای نفس یکی از علت های پیدایش اخلاق ناپسند در انسان است؛ علمای اخلاق می‌فرمایند؛ نفس آدمی به منزله سلطان و بدن وی به منزله مملکت و چهار قوه به منزله فرماندهانی هستند که هر یک سپاهی دارند و هر فرمانده می‌خواهد نفس را از فرمان خود بگیرد لذا باهم نزاع دارند.

وی گفت: کسی‌که ثبات ندارد کارهای مختلف از او سر می‌زند گاهی پیرو قوه عاقله که در مورد قوا قبلا توضیح دادیم گاهی قوه شهویه و.... اگر نفس تابع عقل شود جز خیر و خوبی بر دیگری از او سر نخواهد زد. دین مقدس اسلام، همواره پیروان خود را به نرم خویی و ملایمت در رفتار با دیگران دعوت می‌کند و آنان را از درشتی و تندخویی باز می‌دارد.

مدیر مدرسه علمیه عصمتیه افزود: قرآن کریم در ستایش پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: «وَإِنَّکَ لَعَلَیٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ»؛ به درستی که تو به اخلاق پسندیده و بزرگی آراسته شده‌ای. حسن خلق و گشاده‌رویی از بارزترین صفاتی است که در معاشرت‌های اجتماعی باعث نفوذ محبت شده و در تأثیر سخن اثری شگفت انگیز دارد. به همین جهت خدای مهربان، پیامبران و سفیران خود را انسان‌هایی عطوف و نرم خو قرار داد تا بهتر بتوانند در مردم اثر گذارند و آنان را به سوی خود جذب نمایند.

معصومه ذوالفقاری ادامه داد: مردان بزرگ برای تحقق بخشیدن به اهداف‌ الهی خود با برخورداری از حسن خلق و شرح صدر، چنان باملایمت و گشاده‌رویی با مردم روبرو می‌شوند که نه تنها هر انسان حقیقت‌جویی را به آسانی شیفته خود می‌سازند و او را از زلال هدایت سیراب می‌ نمایند که گاهی دشمنان را نیز شرمنده و منقلب می‌ نمایند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مصداق کامل این فضیلت، وجود مقدس رسول گرامی اسلام (ص) است. قرآن کریم، این مزیت گرانبهای اخلاقی را عنایتی بزرگ از سوی ذات مقدس خداوند دانسته؛ ارزشی که اسلام برای انسان خوشرفتار قائل است، تنها به مؤمنان محدود نمی‌شود بلکه غیر آنان نیز اگر این فضیلت را دارا باشند، از مزایای ارزشی آن بهره‌مند خواهند شد. حسن خلق از جمله مواردی است که طلاب و مبلغین در امر تبلیغ باید آن را رعایت نمایند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha