مطهره فغانی لمراسکی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه قدسیه بهشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ساری، با موضوع سالروز شهادت موسس مکتب شیعه و دانشگاه بزرگ اظهار کرد: امام صادق علیه السلام بعداز شهادت پدر بزرگوارشان، مدرسه ای که در واقع هسته دانشگاه بزرگی بود را بنیان نهاد و رهبری دینی امت و مسئولیت های بزرگ امور سیاسی آنان به ایشان انتقال یافت.
وی گفت: شاید نتوان در تاریخ همانند مدرسه امام صادق علیه السلام مدرسه ای فکری یافت که توانسته باشد نسل های متوالی را تحت تأثیر خود قرار دهد و اصول و افکار خود را بر آن ها حاکم سازد و مردمی متمدن و فرهیخته با کیان و موجودیتی یگانه بنیان نهاده باشد.
معاون فرهنگی تاکید کرد: در تاریخ شمار کسانی که مستقیما از افکار و اندیشه های این دانشگاه سیراب شده اند به چهار هزار نفر می رسد. زمانی اهمیت این مساله بیشتر روشن می شود که بدانیم این مدرسه در آگاهی بخشی به مردم مسلمان دوران خود و نیز مسلمانانی که تا به امروز بعد از آن ها آمده اند و نقش اول را در تاریخ داشته و این که فرهنگ اصیل اسلامی تنها از این چشمه ی فیاض، جریان گرفته است. جز مکتب امام صادق هیچ مدرسه و مکتب فکری اسلامی باقی نماند که از کیان و وحدت و اصالت خود در تمام ابعاد زندگی محافظت کند.
فغانی تصریح کرد: کسانی که به مدرسه امام صادق علیه السلام می آمدند، اهل منطقه و ناحیه ای خاص نبودند سرشت جهان اسلام در عصر امام صادق علیه السلام چنان بود که گسترش علم فرهنگ و معرفت را در هر خانه ای اقتضا می کرد. از این رو، مردم در آن روزگار به فراگیری علم و دانش شتاب ورزیدند و برای دستیابی به دانش بیشتر، خود را به محضر امام صادق علیه السلام رساندند.
معاون فرهنگی در پایان با اشاره به آغاز پذیرش حوزه های علمیه گفت: شاگردانی که در دانشگاه امام صادق علیه السلام تربیت شدند همانند سدی استوار و خلل ناپذیر در مقابل یورش و هجوم موج های الحادی ایستادند و از عهده پاسخ گویی بر آن جریان بر آمدند و متوقف نشدند. طلاب و مبلغان هم که در امتداد همان مکتب تحصیل علم می کنند همواره باید آماده پاسخگویی به نیازهای معنوی و شبهات در دین باشند و دیگران را برای فراگیری و تفقه در دین تشویق کنند. که بهترین مکان برای تربیت این افراد حوزه های علمیه می باشد.
انتهای خبر: 313/48










نظر شما