چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۰
برگزاری نشست دانش‌افزایی معارف امام صادق‌(ع) در ساوه

حوزه/ به همت معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی ریحانه‌الرسول (س)ساوه، نشست دانش افزایی معارف امام صادق(ع) با عنوان «انسان‌شناسی از منظر قرآن و روایات» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی ریحانه‌الرسول (س) ساوه، نشست دانش افزایی معارف امام صادق(ع) با عنوان «انسان‌شناسی از منظر قرآن و روایات»پیش از ظهر امروز با سخنرانی حجت الاسلام رضا صداقت از اساتید موسسه آموزش عالی خاتم النبیین(ص) و کارشناس شبکه جهانی ولیعصر(عج) و باحضور معاونین، کادر، طلاب و دانش آموختگان موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول و مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) این شهرستان برگزار شد.

حجت الاسلام صداقت در مقدمه با اشاره به فضای تعلیم و تعلم در حوزه‌ و ضرورت تحصیل طلاب در حوزه های علمیه، گفت: طبق روایت امیرالمؤمنین علیه السلام علما دو دسته هستند: کسانی که دنبال علم می روند و هر آنچه را یاد گرفته عمل می نمایند و این دسته اهل نجات هستند و گروه دوم علمایی هستند که علم خود را ترک نموده و اهل عمل نیستند و این دسته اهل هلاک هستند و جهنمی ها از بوی تعفن عالمی که تارک علم است در عذابند.

وی با طرح این سوال که چرا انسان باید خود را بشناسد، افزود: شناخت خود موجب شناخت پروردگار می گردد و انسان ها در مقام معرفت و شناخت نسبت به خدا متفاوت اند و در روایت امام صادق (ع) علم مردم در چهار مورد معرفی گردیده است خدای خود را بشناسد و بداند خدا با او چگونه رفتار کرده است و از خلقت او چه اراده ای داشته است و چه اموری او را از مسیر دین خارج می کند.

استاد موسسه آموزش عالی خاتم النبیین(ص) در ادامه به توضیح هدف از خلقت پرداخته و اضافه کرد: هدف از خلقت در قرآن کریم عبادت خداوند ذکر شده است و طبق روایت امام حسین (ع) هدف از خلقت معرفت و شناخت خداوند می باشد که این شناخت موجب عبادت خداوند و انجام مناسک عبادی می شود.

وی با بیان اهم فعالیت شیطان برای گمراهی انسان، خاطرنشان کرد: عالم باید مراحل و موانع رشد را بداند زیرا وقتی عالِم فاسد شود عالَم فاسد خواهد شد. فلذا شیطان تلاش می کند تا انسان مومن هدف از خلقت را درک نکند و جای مقرب الی الله و مبعِّد عن الله را عوض کند و از معلم الهی غافل گردد و به زندگی ظاهری دنیا دل ببندد و از آخرت غافل شود و شیطان سرپرست آنها گردیده و دنیا را برای آنها زینت می دهد تا همگی را گمراه نماید.

کارشناس شبکه جهانی ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در توصیف انسان در قرآن، بیان کرد: انسان در قرآن ضعیف و فقیر الی الله معرفی شده است و خواب، بیماری، پیرشدن و مرگ از نشانه های فقر و ضعف در انسان می باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نتیجه نگاه معرفتی؛ انسان فقر مطلق است و خداوند غنی مطلق است؛ این است که عشق و محبت به خالق در انسان فراهم میگردد و هر لحظه عبادت و بندگی او را نموده و از نافرمانی و طغیان او پرهیز می کند و طبق روایت امام صادق علیه السلام انسان در دوران غیبت خود را محتاج امام زمان(عج) دانسته و می داند او را در مسیر عبودیت راهنمایی می کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha