به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، نشست دانشافزایی معارف امام صادق (ع)امروز با سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین کامکار استاد حوزه علمیه قم و با حضور طلاب در مدرسه علمیه الهیه ساوه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین کامکار، سخنان خود را با تلاوت آیه ۱۲۲ سوره توبه آغاز کرد: «وَ مَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّهً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَهٍ مِنْهُمْ طَائِفَهٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» و گفت: با توجه به قسمت اول آیه، طلبه باید اهل تفقه در دین باشد و خوب درسش را بخواند.
وی گفت: طلاب اگر به این آیه عمل نکنند رسالت حوزه و علما را انجام نداده اند و طبق قسمت دوم آیه هم باید به تبلیغ برود و در امر تبلیغ کوشا باشد.
این استاد حوزه افزود: یک طلبه باید اهل تفقه در دین باشد یعنی فهم عمیق در دین چه در اخلاق و چه در عقاید و چه در احکام داشته باشد. با تفقه در دین است که می توان شبهات را پاسخ داد و راه تفقه در دین قرآن کریم و سنت می باشد.
حجتالاسلام والمسلمین کامکار با اشاره به اهمیت کتاب الکافی، اذعان داشت: مهم ترین و محکم ترین کتاب در سند، کتاب الکافی است. بیشتر احادیث کتاب الکافی از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) است. باید علم را از اهل بیت (ع) بگیریم تا به بیراهه نرویم. وگرنه به بیراهه می رویم.
وی در ادامه به دو خصلت که باعث هلاکت طلبه میشود اشاره کرد و گفت: اول اینکه به چیزی که علم ندارد بگوید و دوم اینکه برخلاف مکتب اهل بیت نظر بدهد و نظر خودش را بیان کند و تفسیر به رای کند.
حجتالاسلام والمسلمین کامکار در پایان سخنان خود به حدیثی از امام رضا (ع) اشاره کرد که فرمودند: خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیاء کند (یعنی یک حدیث را درست بفهمد و آن را تبلیغ کند).










نظر شما