حجت الاسلام حسن مصلح امام جمعه برازجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در بوشهر در خصوص همایش صدمین سالروز بازتاسیس حوزه های علمیه، اظهار داشت: آئین بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم، فرصت مغتنمی است تا مروری بر رویش و جوانه زدن و بالیدن و استوار شدن این شجره طیبه کنیم.
وی افزود: شجره طیبه ای که یک قرن است جان و روان و روح و فکر و اندیشه صدها میلیون انسان مومن و مسلمان از سایه سار آن بهره برده است.
امام جمعه برازجان با اشاره به اهمیت تاریخی حوزه علمیه قم، گفت: حوزه قم در طول تاریخ، نقش بیبدیلی در حفظ هویت شیعه و تولید دانش دینی ایفا کرده است. این نهاد با تربیت عالمانی مانند محقق کرکی، علامه مجلسی و شیخ انصاری، میراث فقهی و حدیثی شیعه را زنده نگه داشت.
حجت الاسلام مصلح بیان کرد: در دوران معاصر، باز تأسیس رسمی حوزه در سال ۱۳۰۱ شمسی توسط آیتالله حائری یزدی نقطه عطفی در تاریخ آن بود، این حوزه با پشتیبانی مراجعی چون آیتالله بروجردی و رهبری امام خمینی(ره)، به کانون مبارزات ضداستعماری و انقلاب اسلامی تبدیل شد.
امام جمعه برازجان بیان کرد: پس از انقلاب، حوزه قم با گسترش آموزش، پژوهش و نهادسازی، به مرکز ثقل علوم اسلامی در جهان شیعه بدل گشت، حوزه علمیه قم به عنوان قلب تپنده فرهنگ و سیاست ایران، در عرصههای گوناگون تأثیرگذار بوده است.
وی ابراز کرد: در عرصه علمی و فرهنگی، تربیت روحانیون و مبلغان در مساجد، مدارس و رسانهها به تبلیغ معارف اسلامی میپردازند، تألیف هزاران اثر در تفسیر، فقه، فلسفه و کلام، پاسخگویی به نیازهای فکری جامعه را ممکن ساخته است.
حجت الاسلام مصلح بیان کرد: در عرصه سیاسی، احیای نظریه ولایت فقیه به عنوان پایه نظام جمهوری اسلامی، مشارکت در قانونگذاری از طریق نهادهایی مانند مجلس خبرگان و شورای نگهبان و نقش محوری در رهبری انقلاب اسلامی را می توان نام برد.
امام جمعه برازجان با اشاره به تأثیرگذاری حوزه علمیه در عرصه اجتماعی اظهار کرد: مدیریت مؤسسات خیریه، درمانی و آموزشی در سراسر کشور و مقابله با آسیبهایی مانند اعتیاد و طلاق از طریق برنامههای تبلیغی و مشاورهای از جمله این موارد است.
وی به نقش حوزه قم در جهان پرداخت و ادامه داد: حوزه علمیه قم فراتر از مرزهای ایران، به مرجعی جهانی برای جهان شیعه تبدیل شده است.
حجتالاسلام مصلح گسترش تشیع را یکی دستاوردها برشمرد و خاطرنشان کرد: تربیت مبلغان بینالمللی از طریق جامعه المصطفی العالمیه و تأسیس شعبههای حوزه در کشورهایی مانند لبنان، عراق و آفریقا، همکاری با نهادهای اسلامی سنی مانند الازهر مصر برای تقریب مذاهب و برگزاری کنفرانسهای بینالمللی درباره وحدت اسلامی، مقابله با استکبار و حمایت از جنبشهای مقاومت در فلسطین، یمن و بحرین و صدور بیانیههای ضد استعماری و ضد صهیونیستی برخی از موارد است.
وی با اشاره به نقش حوزه علمیه در تمدن سازی اسلامی گفت: حوزه علمیه الگوی حکومت دینی مبتنی بر آموزههای شیعه و تأثیرگذاری بر جریانهای فکری جهان اسلام از طریق آثار علمی و تربیت اندیشمندان جهانی ارائه کرده است.
حجت الاسلام مصلح به برخی دستاوردهای کلیدی در یکصد سال اخیر اشاره کرد و یادآور شد: افزایش شمار طلاب از چند ده نفر به بیش از ۱۰۰ هزار نفر، راهاندازی رشتههای نوین مانند حقوق اسلامی و رسانه برخی از دستاوردهای حوزه علمیه است.
وی به برخی دستاوردهای حوزه علمیه در عرصه پژوهشی پرداخت و بیان کرد: انتشار دهها هزار کتاب و نرمافزار دینی، تأسیس مراکز تخصصی مانند پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از جمله موارد است.
وی تأکید کرد: در عرصه بینالمللی نیز حضور طلاب از ۱۲۰ کشور در جامعه المصطفی و برگزاری اجلاسهای جهانی برای تبیین نقش شیعه در علوم اسلامی را می توان نام برد.
انتهای پیام/
نظر شما