دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۷
کرامت انسانی، محور گفت‌وگوی جهانی در پرتو سیره رضوی است

حوزه/ طالبی با تأکید بر فرمایش امام رضا(ع) مبنی بر احیای امر اهل‌بیت(ع) از طریق تبیین علوم و معارف آنان، گفت: موضوع «حقوق و کرامت انسانی» به‌عنوان محور اصلی این دوره از کنگره، زمینه‌ساز شکل‌گیری گفت‌وگویی جهانی در پرتو سیره رضوی شده و نقشه راه علمی این حرکت بین‌المللی برای یک دهه آینده طراحی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی شامگاه دوشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه در آیین اختتامیه اجلاسیه کنگره جهانی امام رضا(ع) که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با استناد به حدیث نورانی امام رضا(ع) که فرمودند: «رَحِمَ اللّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنا»، اظهار داشت: طبق این روایت شریف، احیای امر اهل‌بیت(ع) در گرو فراگیری علوم ایشان و انتقال آن به مردم است، چراکه اگر مردم با زیبایی‌های کلام اهل‌بیت آشنا شوند، بی‌تردید از آنان پیروی خواهند کرد.

وی با بیان اینکه این نگاه در سیاست‌های ابلاغی تولیت آستان قدس رضوی لحاظ شده، افزود: مأموریت ما دستیابی به جایگاه مرجعیت عالی معنوی، قطب فرهنگی جهان اسلام و مرجع علمی در تولید و ترویج معارف قرآنی و آموزه‌های مکتب اهل‌بیت(ع) به‌ویژه سیره رضوی است.

طالبی با اشاره به پیام ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی به کنگره، تصریح کرد: حضرت آقا در پیام خود سه بُعد مهم را در معرفی اهل‌بیت(ع) یادآور شدند؛ نخست بیان قداست امامان معصوم(ع)، دوم تبیین درس‌ها و معارف آنان در عرصه‌های مختلف زندگی و سوم تحلیل اهداف و سیاست‌های کلان آن بزرگواران که در رأس آن‌ها ایجاد جامعه و حاکمیت اسلامی است.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس با اشاره به اینکه مسیر همه اهل‌بیت(ع) با وجود تفاوت در شیوه‌ها، در نهایت به حاکمیت دین در دنیا منتهی می‌شود، خاطرنشان کرد: در این راستا، چارچوب مفهومی دیدگاه رهبر حکیم انقلاب را در قالب چهار هدف، چهارده مفهوم کلیدی، پنج سیاست کلان و بیست‌وشش اقدام اجرایی تدوین کرده‌ایم تا مسیر کنگره در سال‌های آینده مبتنی بر حکمت علوی و بصیرت رضوی ادامه یابد.

وی با اشاره به آغاز دوره جدید برگزاری کنگره جهانی امام رضا(ع) بیان داشت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، نقشه راهی برای ده سال آینده ترسیم شده که طی آن، کنگره هر دو سال یک بار با محوریت یکی از موضوعات تمدنی و راهبردی برگزار خواهد شد.

طالبی ادامه داد: امسال موضوع «حقوق و کرامت انسانی» به عنوان محور اصلی کنگره انتخاب شد. پیش از این اجلاسیه بین‌المللی، چهار پیش‌نشست در خارج از کشور و چهار نشست در داخل کشور برگزار شد و تا سال آینده، حداقل ۵۰ نشست علمی دیگر در سطح ملی و فراملی برگزار خواهد شد.

وی از برگزاری نشست تخصصی با عنوان «کرامت و حقوق مقاومت در جهان معاصر» در روز آینده خبر داد و گفت: این نشست با حضور اندیشمندان حاضر در این اجلاسیه، در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) برگزار خواهد شد و به تأکید مقام معظم رهبری درباره حمایت فکری و فرهنگی از مقاومت در غزه، لبنان و فلسطین پاسخ خواهد داد.

طالبی همچنین اظهار امیدواری کرد: آثار علمی و پژوهشی به‌دست‌آمده از این کنگره با عنوان نتایج علمی قابل انتشار، در آینده نزدیک رونمایی شود و ثمرات آن در ساحت تمدنی، علمی و فرهنگی جهان اسلام تجلی یابد.

رونمایی از پنج اثر فاخر علمی در آیین پایانی اجلاسیه جهانی امام رضا(ع)

در ادامه سخنرانی رئیس‌جمهور صورت گرفت،در بخش پایانی این مراسم، از پنج اثر نفیس منتشرشده توسط آستان قدس رضوی در موضوعات مرتبط با سیره، اندیشه و معارف امام رضا علیه‌السلام رونمایی شد:

۱-مجموعه مقالات کنگره جهانی امام رضا(ع)پنجمین دوره این مجموعه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی تدوین شده و حاصل گردآوری پژوهش‌های برگزیده ارائه‌شده در دوره گذشته کنگره است.
۲-کتاب «دانای خاندان» اثری با زبان سَرْوی که با محوریت لقب شریف «عالم آل محمد(ص)» برای حضرت رضا(ع) به نگارش درآمده است.
۳. مجموعه روایات تفسیری امام رضا(ع) تدوین‌شده با تلاش اساتید دانشگاه علوم اسلامی رضوی، این اثر مجموعه‌ای از روایات تفسیری امام هشتم(ع) درباره آیات قرآن را گردآوری کرده است.
۴-کتاب «مناظرات امام رضا(ع) با علمای یهود» اثری علمی و مستند که به تبیین روش گفت‌وگوی علمی حضرت رضا(ع) با عالمان یهودی پرداخته است.
۵. کتاب «مناظرات امام رضا(ع) با علمای مسیحی» از دیگر آثار بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، که گفت‌وگوهای اعتقادی امام هشتم(ع) با علمای مسیحیت را تحلیل و ارائه کرده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha