چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲
تربیت هزاران مجتهد و مدرس و ورود در عرصه های بین‌المللی از مهم‌ترین دستاورد صد سال اخیر حوزه بود

حوزه/ استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی مهم‌ترین دستاوردها در ۱۰۰ سال گذشته حوزه علمیه را تربیت هزاران مجتهد، مدرس، مبلغ و نویسنده دینی عنوان کرد و گفت: پشتوانه‌ سازی علمی برای انقلاب اسلامی از همین حوزه برخاست و توسعه آموزش، پژوهش و نشر علوم دینی با ده‌ها مرکز علمی، مؤسسات تخصصی، دانشگاه‌ های حوزوی و نشریات و حضور فعال در عرصه سیاسی و بین‌الملل از دیگر دستاوردهای صد سال اخیر حوزه است.

حجت‌الاسلام علی جباری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، با تشریح کارکرد سیاسی و فرهنگی و علومی حوزه در صده اخیر، اظهار داشت: ‌در عصر پهلوی اول، روحانیت زیر فشار سیاست‌ های دین‌ ستیز قرار داشت. حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، با باز تأسیس حوزه علمیه در قم، نه‌ تنها شمع علم را روشن نگه داشت، بلکه هویتی علمی، مردمی و مقاوم به حوزه بخشید.

وی تاکید کرد: ده‌ها هزار طلبه از سراسر جهان اسلام در قم آموزش دیده‌اند و امروز در کشورهای خود مشغول به تبلیغ دین اسلام هستند.

اسناد حوزه علمیه آذربایجان‌غربی تصریح کرد: حوزه علمیه قم، خاستگاه فکری امام خمینی(ره) و کانون حمایت از نهضت شد و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و امروز نیز تداوم و استمرار انقلاب اسلامی با هدایت روحانیت صورت می‌گیرد.

وی گفت: حوزه علمیه قم امروز مرکز پاسخ‌گوی نیاز های فکری دنیای شیعه و جهان اسلام است و سالانه ده‌ها میلیون انسان از فیوضات علمی حوزه علمیه قم بهره‌مند می‌شومد

حجت‌الاسلام جباری در ادامه به تعامل روحانیت با مردم اشاره کرد و بیان داشت: یکی از عوامل موفقیت روحانیت اتکا بودن به مردم و داشتن پایگاهی مردمی است و همین امر موجب تأثیرگذاری روحانیت در بین مردم می‌شود و به همین دلیل است که بخش اعظم بودجه‌های کشورهای استکباری و استعماری برای حمله به جایگاه روحانیت اختصاص دارد.

وی تربیت طلبه عصر انقلاب و زمان‌شنس را از دیگر دستاوردهای حوزه علمیه در عصر حاضر دانست و گفت: طلاب امروز با توجه به نیازهای روز جامعه در عرصه های مختلف علمی و فن‌آوری ورد کرده و متخصص شده‌اند و در حوزه بین‌الملل نیز با یادگرفتن زبان های خارجی و ورودبه عرصه گفتگوی بین‌المللی و ادیان جهانی به مقابله با توطئه اسلام هراسی می‌پردازند و اسلام حقیقی را به دنیا تبلیغ می‌کنند.

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی مهم‌ترین دستاوردها در ۱۰۰ سال گذشته حوزه علمیه را تربیت هزاران مجتهد، مدرس، مبلغ و نویسنده دینی عنوان کرد و افزود:پشتوانه‌ سازی علمی برای انقلاب اسلامی از همین حوزه برخاست و توسعه آموزش، پژوهش و نشر علوم دینی با ده‌ها مرکز علمی، مؤسسات تخصصی، دانشگاه‌ های حوزوی و نشریات و حضور فعال در عرصه سیاسی و بین‌الملل از دیگر دستاوردهای صد سال اخیر حوزه است.

وی جهاد تبیین و دفاع از مرزهای اعتقادی در برابر جریان‌ های انحرافی مانند وهابیت، تفکرات سکولار، جریان‌ های التقاطی را از دیگر کارکرد حوزه دانست و گفت: حرکت به سمت مهارت‌محوری، مسأله‌ محوری و کارآمدی علمی، تقویت ارتباط با مردم، حضور میدانی در مسائل فرهنگی و اجتماعی، آشنایی با رسانه و فضای مجازی برای جهاد تبیین در تراز انقلاب اسلامی، نقش‌آفرینی در تحقق تمدن نوین اسلامی با تکیه بر میراث علمی حوزه مسائلی است که حوزه در ده های اخیر در آن موفق بوده است.

حجت‌الاسلام جباری بیان کرد: صد سالگی حوزه علمیه، نه پایان راه، بلکه نقطه آغاز مسئولیتی بزرگ‌تر است. امروز حوزه قم باید نه‌تنها نگهبان میراث گذشته، بلکه پرچم‌دار آینده اسلام و تمدن‌سازی جهانی باشد؛ و این، تنها با همت طلاب مؤمن، آگاه و زمان‌شناس ممکن است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha