به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام حجت سید محمد هاشمی، امروز در خطبههای نماز جمعه شهرستان ماکو که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، روحیه ایثارگری را یکی از ویژگیهای خدمتگذاران هلال احمر عنوان کرد و اظهار داشت: توجه به آموزههای دینی، افرادی که در هلال احمر مشغول خدمت هستند، با نجات جان انسانها در حوادث طبیعی به مانند سیل و زلزله و حوادث غیر طبیعی به مانند حوادث جادهای، مشمول اجر و ثواب مضاعف خدواند تبارک و تعالی میگردند.
وی جذب سرمایهگذار برای تولید را از جمله وظائف بسیج سازندگی عنوان کرد و افزود: بعد از آنکه جهاد سازندگی در کشور منحل شد، به فرمان مقام معظم رهبری بسیج سازندگی تشکیل شد تا با مشارکت در طرحهایی به مانند محرومیت زدایی از مناطق محروم، زمینه ماندگاری نظام اسلامی را فراهم کند. امروز از جمله مهمترین وظائف بسیج سازندگی نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی در کشور است. با توجه به شعار سال که مقام معظم رهبری به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند، بسیج سازندگی باید در جذب سرمایهگذار برای تولید، بیش از گذشته فعالیت کند.
امام جمعه ماکو در ادامه کاپیتولاسیون زمان شاه را یک قانون ننگ بر ملت ایران خواند و گفت: بیست وسوم اردیبهشت ماه مصادف با سالروز لغو قانون کاپیتولاسیون در مجلس شورای اسلامی است که بعد از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاد. در واقع این روز، روز آزادی ملت ایران از یوغ استکبار بود.
وی افزود: قانون کاپیتولاسیون که مایهی ننگی برای ملت ایران بود، بعد از تصویب در مجلس سنای ایران، در ۲۱ مهر ماه ۱۳۴۳ در مجلس شورای ملی به تصویب رسید. حضرت امام در آن زمان شدیدا در مقابل این قانون ننگآور و خفتبار عکس العمل نشان دادند. لذا رژیم منحوس پهلوی، حضرت امام را در سیزدهم آبان ماه همان سال، دستگیر کرده و به ترکیه تبعید نمود.
حجت الاسلام هاشمی تحریم تنباکو را مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی عنوان کرد و ادامه داد: به فتوای آیتالله میرزاحسن شیرازی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه سال ۱۲۷۰، امتیازی که دولت ایران برای انحصار تنباکو به کمپانی کشور انگلیس داده بود، به طور کلی در ایران لغو شد. این فتوا به قدری تأثیرگذار بود که بعد از صدور این فتوا، زنان ناصر الدین شاه تمامی قلیانهای دربار را شکستند.
وی افزود: از منظر مقام معظم رهبری، تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی، مبارزهی با استبداد داخلی و استعمار خارجی بود. معظمله دراینخصوص میفرمایند: «میرزای شیرازی، عالم بزرگ تاریخ روحانیت و پرچمدار یک مبارزهی پرمغز و پرمعنا علیه مراکز فساد و کانونها طغیان و انحراف است. آن یک سطری که میرزای شیرازی نوشت و آن روز بساط کمپانی انگلیسی را از ایران بیرون کرد و سلطهی استعماری را موقتاً از کشور قطع کرد، اولا؛ مبارزهی با دستگاه استبدادی سلطنت مطلقهی ناصر الدین شاهی بود.و ثانیا؛ مبارزهی با استعمار و نفوذ خارجی بود.
امام جمعه ماکو تصریح کرد: با توجه به اهمیت مدیریت بحران در توسعه شهری، برای اینکه مردم آن شهر در آینده با بحران مواجه نشوند، باید زیرساختهای آن شهر نیز به تناسب توسعه یابد. از جمله مهمترین زیرساختها، منابع آبی آن شهر است. امروز ما شاهد توسعه منازل مسکونی، تجاری و واحدهای تولیدی در شهر ماکو و بازرگان هستیم. با عنایت به اینکه میزان آب شربی که در تصفیه خانه یک و دوی ماکو تولید میشود، به اندازه آب مورد نیاز امروز در شهرهای ماکو، بازرگان، شوط و روستاهایی که در این مسیر قرار گرفتهاند و همچنین به اندازه آب مورد نیاز شهرکهای صنعتی ماکو و شوط است.
وی اضافه کرد: با توجه به توسعه شهری که در شهر ماکو و بازرگان و شوط داریم، چند سال دیگر، آب مورد نیاز مناطق مسکونی و تجاری و شهرکهای صنعتی در این شهرها، دو برابر خواهد شد. آب شربی که امروز در تصفیهخانهها تولید میشود، کفاف آب مورد نیاز چند سال آینده را نخواهد کرد.
حجت الاسلام هاشمی گفت: منطقه آزاد ماکو و مسئولین امر باید از حالا به فکر زیرساختهای توسعه شهری از جمله آب باشند. لذا از یک طرف برای اینکه در آینده با کمبود آب مواجه نشویم، باید منابع جدیدی تعریف شود. البته این مشکل با انتقال آب غار یاریم قیه به تصفیهخانه ماکو و احداث سد بدولو حل میشود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر آب مورد نیاز باید آب شرب باشد، لذا احداث تصفیهخانههای جدید از جمله ضروریات است. چون تصفیهخانههای فعلی کفاف آب مورد نیاز چند سال بعد را ندارند.
امام جمعه ماکو تاکید کرد: با توجه به اینکه میزان منازل مسکونی در کوچهها، بخاطر ساخت آپارتمانها، به چندین برابر افزایش مییابد، لذا شبکه موجود شهری جوابگوی تأمین آب آپارتمانها را نخواهد داشت. لذا لازم است که شبکه شهری نیز عوض شود و امروز این سه موضوع از جمله مهمترین مطالبات مردم شهرستان، از منطقه آزاد ماکو و مسئولین شهرستانی و استانی است.
نظر شما