رئیس موسسه کوثر ترکیه چگونه طلبه شد/همه نگاه‌ها به حوزه علمیه قم است

حوزه/ با یکی از روحانیون برجسته ترکیه در اغدیر آشنا شدم. این عالم امام جماعت و مبلغ مسجد محله ما بود. پیش ایشان قرآن می خواندم و با اخلاقی که داشت جذبشان شدم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، قدیر آکاراس رئیس موسسه کوثر ترکیه با حضور در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه در قم در نشست مشترک با حجت الاسلام والمسلمین رضا رستمی مدیرعامل خبرگزاری حوزه و مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه و سردبیران حوزه خبرگزاری و افق حوزه شرکت کرد.

وی در این نشست بر همکاری برای انتقال تجربیات و استفاده و بکارگیری از ظرفیت های دو مرکز تاکید کرد و خبرگزاری حوزه را مرجع مناسب و قابل اعتماد و اطمینان برای دریافت اطلاعات از مراکز حوزوی برشمرد و ادامه داد: نه تنها خودمان این امر را انجام می دهیم، بلکه به دوستان و مراکز علمی مسلمان هم برای دریافت مباحث و محتوای علمی از خبرگزاری حوزه به عنوان مرجع تخصصی علمی توصیه می کنیم.

وی در ادامه به چگونگی تحصیل در حوزه علمیه قم و تبریز و تاسیس موسسه کوثر در ترکیه اشاره کرد و گفت: مرحوم پدرم نذر کرد یکی از فرزندانش طلبه شود. اخوی بزرگ من در شهر اغدیر ترکیه پیش یکی از روحانیون قرآن می خواند اما چون وضع مالی پدرم خوب نبود، این موضوع به نام من قرعه خورد و نصیب ما شد. از طرف دیگر من با یکی از روحانیون برجسته ترکیه در همان اغدیر آشنا شدم. این عالم امام جماعت و مبلغ مسجد محله ما بود. پیش ایشان قرآن می خواندم با اخلاقی که داشت جذبشان شدم. دو سال در کلاس قرآن و مقدمات شرکت کردم. سال ۷۷ میلادی به ایران آمدم و سپس وارد قم شدم و با چند نفر از طلاب غیرایرانی خانه ای در خیابان صفائیه(شهدا) اجاره کردیم.

وی ادامه داد: شهربانی آن زمان رفتار خوب با طلاب خارجی نداشت. مجبور بودیم هر سه ماه به ایران و ترکیه رفت و آمد کنیم. دراین بین متوجه شدیم در خوی تبریز مدرسه ای برای طلاب خارجی ترکیه هست. بعد از حضور در این مدرسه و اقامت کوتاه مجددا به مدرسه علمیه محمدیه ارومیه رفتیم. تا زمان پیروزی انقلاب آنجا بودم. بعد از انقلاب به قم آمدم کمی در قم ماندم و باز مجددا به تبریز رفتم. دو سال در تبریز ساکن بودم. بعد از ازدواج مجددا به قم آمدم و خانه ای اجاره کردم و مشغول تحصیل شدم. بعد از ۱۳ سال حضور در قم و تحصیل در حوزه به ترکیه برگشتم و موسسه کوثر را با جمعی از روحانیون بر جسته ترکیه تاسیس و راه اندازی کردیم. این موسسه سال ۹۱ میلادی ثبت رسمی شد و اولین موسسه شیعی در ترکیه است. در این موسسه کتابهای دینی و معارفی را ترجمه می کنیم. الان تعداد زیادی کتاب ترجمه کرده ایم. با جوانان ارتباط می گیریم و به شبهات آنها در حوزه اسلام پاسخ می دهیم. در کنار آن تلویزیون ماهواره ای، مجمع خیرین با حضور علمای کشورهای اسلامی و... هم راه اندازی کردیم. این روحانیون به موسسه رفت و آمد می کنند و برای تبلیغ به کشورهای اروپایی می روند.

آقای آکاراس با بیان این که موسسات و مراکز علمی ایرانی اتاق فکر می باشند و تولیدات دینی و معارفی آنها را ترجمه می کنیم، تقویت هماهنگی بین سازمانها و نهادهای ایرانی و مراکز اسلامی، انجام فعالیت های شبکه ای برای انتقال تجارب برای تاثیرگذاری بهتر، تنظیم گفتمان معارف از سیاسی به دانشی علمی و جامع، استفاده از همه ظرفیت های حوزه بخصوص استفاده مبانی فلسفی و عرفانی برای گفتگوهای بین الادیانی را از مهمترین ضرورت های این روزهای مراکز علمی اسلام و شیعی برشمرد.

مدیر موسسه کوثر ترکیه گفت: برای جذب مخاطب نیاز به گفتمان جامع داریم و این موضوعی است که کمتر در گفتگوی بین الادیانی مورد توجه قرار گرفته است.

وی در پایان تصریح کرد: همه نگاه‌ها به حوزه علمیه قم است. اگر دچار تردید در فکر و اندیشه می شویم به حوزه علمیه نگاه می کنیم چه مسیری را در پیش گرفته و مراکز علمی دنیای اسلام هم همان مسیر را دنبال کنند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha