به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز ، حجت الاسلام والمسلمین محسن حیدری، عضو مجلس خبرگان رهبری، در اختتامیه نهمین جشنواره استانی علامه حلی که در مسجد اعظم اهواز برگزار شد، با تبریک میلاد بار سعادت امام رضا علیه السلام گفت: مسئلهای که برای پژوهشگران جوان حائز اهمیت است؛ انتخاب موضوع پژوهشی بر اساس نیاز جامعه. یک پژوهشگر متعهد باید پیش از هر چیز، اولویتبندی کند. زمینههای مختلفی برای تحقیق وجود دارد؛ از فقه و اصول گرفته تا کلام، فلسفه، تاریخ، رجال، اقتصاد و اجتماع. اما آنچه باید راهنمای انتخاب موضوع باشد، نیاز روز جامعه و مسائل جاری آن است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان نمونه هابی از انتخاب موضوع پژوهشی توسط فقهای عصر ابتدایی اجتهاد گفت: این شیوه، سنت بزرگان ما در طول تاریخ نیز بوده است. چنانکه سه بزرگوار اهوازی: حسن بن سعید، حسین بن سعید و علیبنمهزیار، در قرون اولیه هجری، بهدرستی تشخیص دادند که مهمترین نیاز آن روزگار، گردآوری و تنظیم موضوعی احادیث اهلبیت علیهمالسلام است. آنان صدها کتاب در موضوعات گوناگون نوشتند و کاری کردند که میراث حدیثی شیعه به ما برسد. اگر این اقدام انجام نمیگرفت، بخش بزرگی از این احادیث از بین میرفت.
وی افزود: نمونهای دیگر، جناب ابراهیم نوبختی است که در قرن چهارم هجری، با درک ضرورت تدوین نظاممند کلام شیعی، مقدمات فکری را برای بزرگان بعدی مثل شیخ مفید فراهم کرد. همچنین شیخ طوسی و نجاشی با نگارش آثار رجالی، خلأ بزرگی را در عرصه شناخت راویان پر کردند و راه را برای اجتهاد فقهی باز نمودند.
حجت الاسلام والمسلمین حیدری گفت: در قرنهای اخیر نیز بزرگانی چون سید محسن امین با تألیف اعیانالشیعه، سید حسن صدر با تأسیس الشیعه و شیخ محمدحسین کاشفالغطاء با أصلالشیعه و أصولها در پاسخ به شبهات سنگین علیه شیعه، خدمات ماندگاری ارائه کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اهمیت پیام تاریخی مقام معظم رهبری حافظه الله به مناسبت یکصدمین سالگشت باز تاسیس حوزه علمیه قم اظهار داشت: اکنون نیز با توجه به بیانیه مهم مقام معظم رهبری که اخیراً منتشر شده است و پس از منشور تاریخی امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۷ مهمترین سند راهبردی حوزههای علمیه به شمار میرود، یکی از اولویتهای اصلی حوزه، پرداختن به فقه حکومتی و پاسخگویی به نیازهای فقهی جامعه اسلامی در عصر حاضر است. این منشور باید نه فقط مطالعه، بلکه مباحثه شود تا در مسیر تحول و کارآمدی نظام اسلامی، پژوهشهای حوزههای علمیه نقشآفرین باشد.
نظر شما