جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶
جمهوری اسلامی از حق مسلم خود در غنی سازی هسته‌ای چشم پوشی نمی‌کند

حوزه/ خطیب جمعه قم گفت: غنی سازی به عنوان یک فناوری پیشرفته نمادی از خودکفایی علمی به حساب می‌آید. حفط این دستاورد ملی پیام روشنی به جهان دارد که جمهوری اسلامی ایران از حق مسلم ملت ایران در این حوزه چشم پوشی نخواهد. کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید محمد سعیدی، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ که در مصلی قدس قم برگزار شد، در رابطه با سالروز اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیست‌ها در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۲۷ گفت: در این تاریخ صهیونیست‌ها بعد از جنگ جهانی با کمک دولت انگلیس چند هزار تروریست‌ها به تدریج وارد سرزمین فلسطین کردند و دولت به نام اسرائیل را تشکیل دادند.

وی ادامه داد: از آن زمان این رژیم جعلی از انجام هیچ ظلم و جنایتی علیه مردم ساکن فلسطین دریغ نکرده است و همچنان این فجایع انسانی ادامه دارد. با وجود این رفتارها رئیس جمهور آمریکا در سفر اخیر خود به منطقه با کمال وقاحت بیان کرد که ایران عامل ناامنی در منطقه است. رئیس جمهور ایران در سخنان خود در کرمانشاه به صورت قاطع، صریح و مستدل پاسخ اراجیف رئیس جمهور آمریکا را دادند.

مسئولین از شهدای خدمت الگو بگیرند

امام جمعه قم با اشاره با سالروز شهادت شهدای خدمت بیان کرد: شهدای خدمت الگو بودند که سرآمد آن‌ها شهید رئیسی و شهید آل هاشم بود. همه مسئولان باید با درس آموزی از این شهدا، راه و روش آنان را سبک زندگی خدمت خود قرار دهند و به مردم کشور خدمت کنند.

وی افزود: شهید ابراهیم رئیسی عبد خدا، خادم مردم، کار آزموده، جدی، باکفایت، خستگی ناپذیر، بی ادعا، ولایت مدار، دشمن شناس و استکبارستیز بود. شهید رئیسی با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و نظارت و پیگیری فراوان بسیاری از کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل را به کار انداخت و شغل ایجاد. وی علی‌رغم ناسپاسی‌ها به ویژه از خودی‌ها هرگز شکایت نکرد. سفرهای استانی او برای مردم امیدبخش بود و دستاوردهای زیادی داشت.

خطیب جمعه قم با اشاره به روز زیارت امام رضا (ع) اظهار کرد: زیارت در مکتب تشیع از وظایف وتکالیف هدفمند محسوب می‌شود و تجدید عهد با حجت الهی است. امام رضا (ع) فرمودند: «إنّ لِکُلِّ إمامٍ عَهدا فی عُنُقِ أولیائهِ و شِیعَتِهِ، و إنّ مِن تَمامِ الوَفاءِ بالعَهدِ و حُسنِ الأداءِ زیارَةَ قُبُورِهِم؛ هر امامی به گردن دوستان و شیعیان خود عهدی دارد که وفای کامل به این عهد، و بجای آوردن نیکوی آن، با زیارت قبور آنان است.»

چرا فناوری هسته ای مهم است؟

وی ادامه داد: فناوری هسته‌ای برای کشور ما ضرورت راهبردی دارد؛ زیرا غنی سازی یک دانش پیشران در کشور است. به همین خاطر اهمیت زیادی دارد زیرا امنیت به همراه دارد. منابع انرژی فسیلی در جهان رو به کاهش است به همین خاطر انرژی هسته‌ای به عنوان منبعی پایدار و پاک نقش کلیدی در تامین انرژی ایران ایفا می‌کند.

امام جمعه قم اضافه کرد: دستیابی به فناوری غنی سازی نتیجه سال‌ها تلاش دانشمندان ایرانی و تقدیم شهدای بزرگ است. این دستاوردها در شرایط تحریم با وجود فشارها بین المللی به دست آمده است. این فناوری در حوزه‌های پزشکی، کشاورزی، اصلاح ژنتیکی و کنترل آفات دستاوردها چشمگیری داشته است.

وی گفت: غنی سازی به عنوان یک فناوری پیشرفته نمادی از خودکفایی علمی به حساب می‌آید. حفظ این دستاورد ملی پیام روشنی به جهان دارد که جمهوری اسلامی ایران از حق مسلم ملت ایران در این حوزه چشم پوشی نخواهد کرد.

تولیت آستان حضرت معصومه (س) گفت: داشتن دانش هسته این امکان را می‌دهد که در مذاکرات بین المللی با اقتدار بیشتری حاضر شود و از منافع خود دفاع کند. باتوجه به اینکه گروه مذاکره کننده ما افرادی متعهد، متخصص و با تجربه هستند مطمئناً از اصول و خطوط قرمز کوتاه نخواهند آمد. ملت ما با بازی‌های رسانه‌ای از منافع خود کوتاه نمی‌آید.

صرفه جویی یک تکلیف شرعی است

وی بیان کرد: با کاهش ۳۷ درصدی ورودی سدها زنگ خطر بحران آب به صدا در آمده است. همه باید در مصرف این نعمت الهی صرفه جویی کنیم. صرفه جویی فقط یک انتخاب نیست بلکه تکلیف ضروری و شرعی است.

نماینده ولی فقیه در قم اظهار کرد: دیپلماسی مهم است اما جای اقتصاد مقاومتی را نمی‌گیرد. اگر کسی تصور کند که با امضا یک توافق و بهبود روابط خارجی همه مشکلات اقتصادی کشور و مسائل معیشتی مردم حل می‌شود اشتباه می‌کند. دیپلماسی باید مکمل توان داخلی باشد نه جایگزین آن.

وی افزود: تصمیمات و سیاست گذاری‌های اقتصادی کشور باید بر اساس تنوع بخشی در اقتصاد باشد. یعنی باید کشور از تله تک محصولی خارج شود و صادرات غیر نفتی، کشاورزی و صنایع تبدیلی سهم بیشتری در اقتصاد کشور داشته باشند.

وظایف دولت در اقتصاد مقاومتی

امام جمعه قم بیان کرد: حمایت هوشمندانه از تولید کنندگان در بخش‌های خصوصی، مبارزه جدی و قاطع با قاچاقیان به ویژه دانه درشت‌ها، اعتماد سازی برای بازگشت سرمایه گذاران سالم و مطمئن از جمله وظایف دولت است. اقتصاد مقاومتی به معنای بستن درهای کشور نیست بلکه به معنای تقویت بنیان‌های داخلی در عین حال باهوشمندی با جهان ارتباط داشتن است. دولت فقط باید در دو حوزه‌ای که بخش خصوصی تمایلی یا توان ورود به آن را ندارد، وارد شود.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای ستاد برگزاری کنگره شهدای امدادگر، امدادگران را مظهر صفات انسانی و انسان دوستی دانستند و با اشاره به لزوم استمرار روحیه از خودگذشتگی و انسان دوستی ملت ایران، از طریق فرهنگ‌سازی تأکید کردند: مقابل روحیه ایثار و امداد را خوی و رفتار وحشیانه جنایتکاران صهیونیست در حمله به آمبولانس‌ها، بمباران بیمارستان‌ها و کشتار بیماران و کودکان بی‌دفاع دانستند و گفتند: امروز اداره دنیا به دست این حیوانات انسان‌نما است و جمهوری اسلامی وظیفه خود می‌داند که در مقابل این وحشی‌گری‌ها و خونخواری‌های آنها ایستادگی کند.

خطیب جمعه قم گفت: امام علی (ع) می‌فرماید: «ان اَمَرَ بِالمَعروُفِ شَدَّ ظَهورَ المُؤمِنینَ، وَ مَن نَهی عَنِ المنکَرِ اَرغَمَ اُنوفَ المُنافِقینَ؛ هر کس امر به معروف کند، مایه پشت گرمی و قوت مؤمنان می‌شود و هر که نهی از منکر نماید، بینی منافقان را به خاک می‌مالد.»

وی بیان کرد: از جمله مصادیق احیا و ترویج و تبیین معروف پیام رهبر معظم انقلاب به همایش یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم است. رهبر معظم انقلاب مدت‌ها بر روی این بیانیه کار مردند تا یکی از معروف‌های از معروف‌های مهم زمان ما را تبیین و از آن دفاع کنند و رسالت حوزه را بیان کنند و از منکری که جامعه را تهدید می‌کنند را تذکر دهند. ایشان ضمن تبیین عناصر و کارکردهای گوناگون حوزه علمیه به بیان الزامات یک حوزه پیشرو، نوآور، بالنده، به روز، پاسخگوی مسائل نو پدید، دارای روحیه پیشرفت، مجاهدت و هویت انقلاب و مستعد برای طراحی نظامات اداره جامعه پرداختند.

وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند مهم‌ترین وظیفه حوزه علمیه بلاغ مبین است که بر ترین مصادیق آن ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدن نوین اسلامی و تبیین ترویج و فرهنگ سازی آن در جامعه است.

آیت الله سعیدی در خطبه اول عنوان کرد: خداوند در آیه ۱۳۳ سوره ال عمران می‌فرماید: «وَسَارِعُوا إِلَیٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِینَ؛ و به سوی آمرزشی از پروردگارتان و بهشتی که به وسعت آسمان‌ها و زمین است بشتابید؛ بهشتی که برای پرهیزکاران آماده شده است»

وی ادامه داد: خداوند در آیه ۱۱۹ سوره توبه می‌فرماید: «اأَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید، از خدا پروا کنید و با صادقان باشید.». خداوند در این آیه دستورالعمل عام را خطاب به همه صادر کرده است و همه را به تقوا و همراهی با صادقین امر کرده است.

امام جمعه قم بیان کرد: منظور از تقوا حالت مراقبت از امر و نهی الهی است که موجب می‌شود انسان به وظایف و تکالیف الهی خود عمل کند و از نزدک شدن و پیمودن راه خلاف مصون بماند و در برابر تمایلات گمراه کننده مقاومت کند. اگر این حالت در کسی پیدا شود از فرمان خدا و رسول (ص) تخلف نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه خداوند علاوه بر رهنمود کردن، اسوه هم معرفی کرده است تا راه رسیدن به این هدف آسان شود، تصریح کرد: منظور از صادقین کسانی نیستند که فقط در گفتار صداقت دارند بلکه صادقین در همه امور از جمله عمل صادق هستند.

خطیب جمعه قم ادامه داد: منظور از همراه بودن این نیست که فقط همنشین صادقین باشیم بلکه باید همواره هم‌گام و دنباله رو صادقین باشیم همچنین منظور از صادقین عده‌ای ممتاز از افراد جامعه هستند؛ زیرا خداوند به صوت مطلق می‌فرماید «وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ» و قید و شرطی برای آنان بیان نمی‌کند. اگر منظور کسانی که مصون از خطا نیستند بود خداوند بدون قید و شرط به همراهی با آنان توصیه نمی‌کرد.

تولیت آستان حضرت معصومه (س) گفت: کلمه صادقین جمع است و این آیه خطاب به مومنین در هر عصرها است. به همین خاطر نتیجه می‌گیریم که باید همواره معصومی وجود داشته باشد. در عصر ما امام زمان (عج) تنها بازمانده از صادقین هستند که ما موظف به شناخت و پیروی از ایشان هستیم. درعصر غیبت نیز مراجع تقلید و ولی فقیه مردم را به سوی پیروی از ایشان رهنمود می‌کنند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha