دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۴
روایتی متفاوت از جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها

اختتامیه دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم نه تنها برگزیدگان رسانه‌ای را معرفی کرد، بلکه جریان زنده و پویا، از جهاد تبیین تا روایتگری صادقانه، از یاد شهید جمهور تا تجلیل از شهید رسانه، از همخوانی نوجوانان تا حضور خانواده‌ معظم شهدا را به نمایش گذاشت. همه آمده بودند تا بگویند قم، پیشتاز عرصه رسانه انقلابی است و ابوذر تنها یک جشنواره نیست؛ جبهه‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌هاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، شهر مقدس قم در بیست و هشتمین روز اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۴ شاهد رویدادی فرهنگی، رسانه‌ای و انقلابی بود. دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم، در محفلی باشکوه و با حضور گسترده اصحاب رسانه، مسئولان فرهنگی، طلاب، دانشجویان، خانواده شهدا و عموم علاقمندان به حوزه رسانه، به ایستگاه پایانی رسید و سرآغاز امتداد این راه روشن در دوره یازدهم شد.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

اختتامیه‌ای متفاوت

دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم گرچه به ظاهر محفلی برای معرفی برترین‌ها بود، اما در باطن، میعادگاهی برای خبرنگاران و فعالان رسانه‌ استان بود که با حضورشان در این جشنواره، نشان دهند تا در تراز نیروهای رسانه‌ای انقلاب اسلامی هستند.

سالن اجتماعات سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه معارف اسلامی قم میزبان این آیین بود. محل برگزاری همزمان با آغاز رسمی مراسم، مملو از جمعیتی شده بود که از اقصی نقاط استان قم آمده بودند تا در این لحظه باشکوه شرکت کنند.

شهدا؛ میزبانان اصلی مراسم

درب ورودی سالن به معرفی رویدادهای هفت‌گانه این جشنواره اختصاص یافته بود. در گوشه‌ای از سالن، تصویری از شهید اسماعیل شریعتی نصب شده بود؛ شهید شاخص بسیج رسانه استان قم در سال ۱۴۰۴ که در زمان حضور در جبهه‌های دفاع‌ مقدس، با ثبت ویدئو و عکس، روایتگر صحنه‌های رشادت و مردانگی هم‌رزمان خود بوده است. در گوشه دیگر سالن نیز تصویری از شهیده معصومه کرباسی نصب بود؛ بانوی ایرانی شهیده راه قدس و مقاومت.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

شهید جمهور میهمان قلب‌های مدعوین / وزیدن عطر رضوی

مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. پس از آن سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران با صدای پرشکوه حاضرین طنین انداخت و سپس قرائت سلام خاصه امام رضا علیه‌السلام آغازگر رسمی مراسم شد. مجری برنامه با ذکر نام و یاد شهدای خدمت، با بیانی شیوا و پرطنین به مهمانان را خوش‌آمد گفت و فضای مراسم را به سمت شور و شعف برد.

جشنواره دهم در قاب تصویر

در ادامه، گزارشی ویدئویی از آنچه در فرآیند دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر گذشته بود به نمایش درآمد و شاه‌بیت آن رویداد «یادگار ماندگار حاج شیخ» بود که از سطح استانی فراتر رفت و به گستره‌ی ارسال ۵۰۰ اثر از جای‌جای ایران اسلامی رسید.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

یادی از قله‌های ایثار و شهادت

داوود شمس، مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم به عنوان سخنران آغازین این محفل از قله‌های ایثار و شهادت این سرزمین یاد کرد؛ قله‌هایی چون ۶۰۹۰ شهید گران‌سنگ استان قم که ستارگان فروزان آسمان انقلاب‌اند.

او با گرامی‌داشت یاد شهدای خدمت بویژه آیت‌الله رئیسی، نام او را بر تارک مجلس نشاند و از خستگی‌ناپذیری‌ او گفت؛ همان روح مجاهدی که رهبر فرزانه انقلاب نیز در وصفش فرمودند: «خستگی نمی‌شناخت».

شمس، با نگاهی ژرف از مسئولان خواست تا چنین الگوی روشنی را چراغ راه خویش سازند و در مسیر خدمت از پا ننشینند.

پرچم جشنواره ابوذر در دیار کریمه اهل بیت(س) بالاست

او در میانه‌ی سخنانش، از ده سال پایداری رسانه‌گران قم در سنگر رسانه گفت که پرچم‌دار برگزاری پیوسته و منظم جشنواره ابوذر در میان استان‌های ایران شده‌اند.

شمس با افتخار از همه‌ی دلدادگانی که در طول این سال‌ها شعله‌ی ابوذر را زنده نگاه داشتند به ویژه دبیر جشنواره دهم سپاسگزاری کرد، چرا که به گفته وی ابوذر، نام یک جشنواره نیست، بلکه نماد یک جبهه است؛ جبهه‌ی روایت، روشنگری و پاسداری از حقیقت.

او در میدان جنگ روایت‌ها، خط مقدم را به‌ روشنی ترسیم کرد. شمس گفت: در برابر صف‌آرایی سنگین و شبیخون رسانه‌ای دشمن تنها با جهاد تبیین می‌توان ایستاد. جشنواره ابوذر نه یک گردهمایی تشریفاتی، که قرارگاه بزرگ جهاد رسانه‌ای است.

شمس به هفت رویداد تخصصی برگزارشده در دل این جشنواره اشاره کرد؛ رویدادهایی که همچون هفت پرچم، بر بام بلند قم افراشته شد و ظرفیت جهادگران رسانه‌ای این دیار را به نمایش گذاشت.

تأخیر در برگزاری آیین اختتامیه نیز به گواه شمس، نه نشانه رکود، بلکه بر سنگینی کارزار و بزرگی میدان شهادت می‌دهد؛ میدانی که قم همچنان در آن پیشتاز است.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

نوجوان‌هایی که برای شهید جمهور سرودند

در میانه شکوه و احساس مراسم، نوبت به اجرای گروه سرود نوجوانان «رهروان ولایت» رسید که با صفوفی منظم بر روی صحنه حاضر شدند و با شور و شعف انقلابی دو سرود ویژه را با تمام وجودشان در تجلیل از مقام شامخ «شهید جمهور»، رئیس‌جمهور مردمی و مظلوم به صورت زنده همخوانی کردند.

آوای این عزیزان بر دل‌ها نشست و فضای سالن را آکنده از حماسه، عشق و اندوه کرد. هر بیت از سرود این نوجوانان پیام روشن نسلی را به گوش حاضران رساند که پای آرمان‌های امامین انقلاب اسلامی ایستاده است.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

آقای مدیرکل هم از ابوذر گفت

در ادامه این محفل، محمدرضا سوقندی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از جایگاه رسانه در عصر پرآشوب کنونی سخن گفت و با تأکید بر نقش آگاهی، صداقت و آینده‌نگری، رسانه‌گر انقلابی را به ایستادگی در سنگر جهاد تبیین فراخواند.

او قم را نماد تداوم و پایمردی رسانه‌ای دانست؛ استانی که یک‌ دهه بی‌وقفه و استوار پرچم ابوذر را در دستان خود نگه داشت و اجازه نداد شعله روشنگری در هیاهوی دروغ‌پراکنی دشمن خاموش گردد.

سوقندی با نگاهی عمیق به ساحت زمان، عصر ما را «عصر عصرها» نامید؛ دورانی که امام آن، ولیّ‌عصر (عج) است و انسان‌ها، بسته به نسبت‌شان با زمان، یا در گذشته‌اند، یا همگام‌اند، یا پیشتاز آینده. او اصحاب رسانه را به دسته سوم فراخواند: پیشگامان افق‌گرا، آینده‌سازانی که با بصیرت و تحلیل، نقشه راه فردا را ترسیم می‌کنند.

او نام ابوذر را با تجلیل یاد کرد؛ مردی که پیامبر (ص) درباره‌اش فرمود: « آفتاب بر کسی صادق‌تر از ابوذر نتابیده است». او گفت: در میانه جنگ نرم، ناتوی رسانه‌ای و تحریف مستمر حقایق، این جشنواره نباید فقط محفلی تشریفاتی باشد، بلکه باید جبهه‌ای پویا و کادرساز گردد؛ میدانی برای تربیت نسل‌هایی ابوذروار که سلاحشان قلم است و سنگرشان صداقت.

اما شهر مقدس قم؛ به‌ گفته سوقندی، الگویی نه فقط برای ایران، بلکه برای امت اسلامی و آزادگان جهان است؛ شهری که باید تولیدات رسانه‌ای‌اش، پرچم‌دار حقیقت و حنجره روشنگری در عصر ظلمات باشد.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

روایت دبیر از جشنواره دهم

در ادامه نوبت به علی علیزاده رسید؛ دبیر این رویداد باشکوه رسانه‌ای. او نه با کلمات خشک و رسمی، بلکه با نگاهی عمیق و پرشور از «ابوذر» گفت؛ نه صرفاً به‌ مثابه یک جشنواره، بلکه به‌ عنوان یک جریان زنده، پویا و تحول‌ساز در بطن رسانه‌ای قم.

علیزاده تأکید کرد که ابوذر دیگر یک رویداد سالانه نیست، بلکه جریانی بدون توقف است که در رگ‌های رسانه قم جاری شده و به تپش افتاده است.

او روایتگر خاطره‌ای از تولید مستند «یک روز با آقای امام جمعه» درباره شهید آیت‌الله آل‌هاشم بود؛ روایتی که وقتی همراه با امام جمعه شهید به بازار قدیمی تبریز رسیدند، شاهد تکرار واژه‌ای میان مردم خطاب به امام جمعه‌شان بود: «باشوادولانیم» یعنی «آقا دور سرت بگردم!» و این جمله برای علیزاده معنایی عمیق داشت: شهید آل‌هاشم بر دل‌ها حکومت می‌کرد.

دبیر جشنواره سپس ویژگی‌هایی ده‌گانه از دوره دهم جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم را برشمرد؛ ویژگی‌هایی که هر کدام نشان از بلوغ، پختگی و آینده‌نگری این رویداد داشتند. از فراگیری رسانه‌ای گرفته تا سامانه مستقل ارسال آثار، از پیوستگی جشنواره تا رویدادهای ویژه در حوزه‌های مختلف.

خبر خوش او برای اهالی رسانه اما، رشد سه‌ برابری آثار ارسالی بود؛ آماری که با بیش از ۲۵۰۰ اثر نشان از اعتماد، مشارکت و گستردگی تاثیر این جشنواره دارد.

اما نقطه اوج این گفتار، جایی بود که علیزاده با افتخار از افتتاحیه جشنواره در دفتر حزب‌الله لبنان و با حضور خانواده شهیده معصومه کرباسی گفت؛ پیوندی عمیق با جبهه مقاومت که نشان از عمق هویتی این جشنواره دارد.

علیزاده گفت: ما امروز بر سفره زحمت گذشتگان نشسته‌ایم. قدردان همه آن‌هایی هستیم که خاک این مسیر را خورده‌اند و ابوذر را به این نقطه رسانده‌اند.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

تقدیر از دبیران ادوار جشنواره

در راستای بخش پایانی سخنان علیزاده، ادامه‌ی این محفل با معرفی دبیران دوره‌های گذشته جشنواره و اهدای لوح و تقدیر از زحمات و تلاش‌های آنان همراه شد.

آقایان سیدجواد اشرفی دبیر دوره اول تا پنجم جشنواره رسانه‌ای ابوذر، محمدحسین رضایی دبیر دوره ششم، علی فردوسی دبیر دوره هفتم، علی شعبانی دبیر دوره هشتم و علی علیزاده دبیر دوره نهم و دهم به روی سن آمدند و مورد تشویق اهالی رسانه قرار گرفتند.

فیلم | معرفی داوران جشنواره ابوذر

داورانی که فخر جشنواره بودند

معرفی داوران دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم بخش بعدی این محفل باشکوه بود؛ ۲۲ داور شاخصی که آثار دریافتی در بخش‌های مختلف جشنواره را به بررسی گرفته بودند.

یکی از نکات جالب این بخش، سخنان حمید اصغری دبیر کمیته داوران بود که پیش از قرائت بیانیه هیئت داوران گفت: این تراز از داوران شاخص و توانمند را نمی‌توان در هیچ استانی سراغ گرفت.

شاید بتوان گفت جانِ کلام و شاخص‌ترین محور بیانیه‌ی هیئت داوران این بخش از بیانه بود: جشنواره رسانه‌ای ابوذر با عنایت بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه (س) است که وارد دهمین سال برگزاری متوالی خود شده است.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

نوبت به مادر شهید اسماعیل شریعتی رسید

و نوبت به مادر شهید اسماعیل شریعتی می‌رسد... اسماعیل نه با سلاح، بلکه با دوربین و نگاهش در جبهه‌های دفاع مقدس جنگیده و به شهادت رسیده بود و اکنون شهید شاخص بسیج رسانه استان قم در سال ۱۴۰۴ نام گرفته است.

مادر شهید اسماعیل شریعتی از مهمانان ویژه آیین اختتامیه جشنواره ابوذر استان قم است. زنی از جنس صبر، ایمان و دردهای نگفته. مادری سالخورده و دلتنگِ فرزند اما با روحیه‌ای استوار و انقلابی؛ این نکته را حاضرانِ در مراسم از میان صحبت‌هایش دریافتند.

همه‌ی به احترامش برخاستند

یکی از زیباترین قاب‌های این محفل که شکار دوربین عکاسان نیز شد آنجا بود که مجری برنامه میکروفن را به مادر شهید شریعتی تقدیم کرد تا او سخن بگوید؛ و همه‌ی سالن به احترامش از جای برخاستند.

آنچه در ادامه توصیف می‌شود، لحظاتی را در دل خود جای داده که با هیچ واژه‌ای قابل توصیف نیست؛ لحظاتی که اشک، افتخار، یاد و ایمان را درهم آمیخت.

السلام علیکم یا أکرم الناس یا أشرف الناس

در همان لحظه که کلیپی از سیدالشهدای مقاومت شهید سیدحسن نصرالله پخش شد و صدای پرصلابتش در فضا پیچید که السلام علیکم یا أکرم الناس یا أشرف الناس، نگاه‌ها به سمت مادر شهید چرخید. گویی سید خطابش را به او گفته بود، به مادر شهید، به تندیس عزت و ایستادگی. و اشک در چشم حاضران خلقه زد.

حرف‌های بی تکلف و روح‌نواز

و آنگاه که مادر شهید لحظاتی کوتاه سخن گفت، سخنانی که به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین اجاق‌نژاد تولیت مسجد جمکران بی تکلف بود و روح‌نواز. صدای مادر شهید لرزان اما ریشه‌دار و پرصلابت بود: «سلام به همه فضلا. سلامت باشید و خدا به همه‌تان اجر بدهد. من از بابت شهیدمان بگویم که شهید زنده است. او از بچگی شهید بود...»

او از پسرش گفت، از نوجوانی که در کلاس نهم بود که به ندای امام لبیک گفت. از روستایی گفت که در آن با سختی زندگی کردند. از روزهایی که شاید کسی گمان نمی‌برد همین نوجوان از شهدای شاخص رسانه در سطح استان شود.

با صدایی شکسته اما محکم ادامه داد: «اگر حاج قاسم را از دست دادیم، حاج قاسم‌های قشنگ و خوب زیادند... شهیدِ ما هم از همان‌ها بود. من کجا و شما کجا؟»

دوربینِ شهید سلاح شد و نگاه مادرش چراغ راه فردا

مادر شهید، در میانه کلام بغضش شکست؛ او دعای خیرش را نثار رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرد که با صلابت در میدان ایستاده‌اند. این لحظه تنها تجلیل از یک مادر شهید نبود؛ تجسم یک حقیقت بود. جایی که دوربینِ یک شهید سلاح شد و نگاه مادرش چراغی برای راه فردا.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

در واپسین لحظات این محفل نورانی، جلوه‌ای از تواضع و درک عمیق جایگاه شهید و خانواده‌اش رخ نمود؛ آنگاه که حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی‌اکبر اجاق‌نژاد، تولیت مسجد مقدس جمکران از فرصت سخنرانی خویش گذشت و آن را به مادر شهید اسماعیل شریعتی تقدیم کرد.

او در چند جمله کوتاه اما پرمغز، چنین گفت: «مادر شهید، بی‌تکلف و بدون آمادگی قبلی سخنانی را بر زبان آوردند که بر جان و دل همگان نشست. کلماتی گفتند که روح‌نواز بود.»

‌پایان‌بخش آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم، تجلیل از صاحبان آثار برگزیده در بخش‌های اصلی، ویژه و رویدادهای این جشنواره بود.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

مادرانی که با فرزندان خردسالشان به روی صحنه رفتند

از نکات امیدبخش و لحظات دلنشین این بخش از مراسم، حضور برخی از برگزیدگان به همراه فرزندان خردسال‌شان بر روی صحنه بود؛ صحنه‌ای صمیمی و خاطره‌انگیز که فضای مراسم را به گرمای خانه و خانواده پیوند زد. این همراهیِ پدران و مادران رسانه‌ای با کودکان‌شان در لحظه دریافت جایزه، نه‌ تنها نگاه‌ها را به خود جلب کرد، بلکه مفهومی فراتر از یک حضور نمادین داشت.

مجری مراسم نیز با درک این ظرافت، بجا و هوشمندانه به این صحنه اشاره کرد و گفت: «این اقدام نمادین از سوی اهالی رسانه، دارای معنا و حاوی پیامی خاص است.» می‌توان گفت این اقدام نمادین نمایانگر این راه روشن بود که امروز والدین در عرصه جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی طی طریق می‌کنند و فردا فرزندان‌شان آن را ادامه خواهند داد.

پیامی که از اختتامیه ابوذر مخابره شد

افزون بر این، این حضور خانوادگی حامل پیامی روشن در حمایت از فرهنگ جوانی جمعیت و فرزندآوری بود که از دغدغه‌های مهم رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است؛ پیامی که از عمق باور خانواده‌های فعال فرهنگی و رسانه‌ای برخاسته و اکنون از صحنه اختتامیه جشنواره به دل جامعه مخابره شد.

این لحظه‌ی کوتاه نیز بی‌تردید از حاشیه‌هایی بود که در خاطر حاضران ماندگار خواهد شد و امیدبخش آینده‌ای روشن برای ایران اسلامی خواهد بود.

جشنواره‌ای زنده و نسل‌ساز در جنگ روایت‌ها / کار خوب تولیت مسجد مقدس جمکران

قرعه کشی زیارت خورشید هستم

یکی دیگر از برنامه های جذاب اختتامیه جشنواره دهم ابوذر، قرعه کشی کمک هزینه ۵۰ میلیون ریالی سفر مشهد مقدس بود. حاضران با اشتیاق خاصی این بخش از برنامه را دنبال می کردند و منتظر بود قرعه به نامشان بیفتد و به پابوسی امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بروند.

در این مراسم ۸ نفر توفیق زیارت حضرت سلطان نصیبشان شد.

راوی: محمدامیر حسینی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha