سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸
طلبه خدمتگزار

بیش از هر چیز دیگری باید از عبارت "طلبه خدمتگزار" برای شهید رئیسی استفاده کرد، کما این که خود این شهید والامقام نیز همواره با خضوعی غیرشعاری تأکید می کرد طلبه ای است که آمده برای خدمت به مردم و الحق و الانصاف با شهادت خود در هنگامه‌ی خدمت، این را در عمل ثابت کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، گاهی اوقات برخی واژه‌ها به جهت کثرت استعمال بجا و نابجا در فرهنگ عمومی، در مقام تبیین معنای حقیقی خویش، جلوه‌ی کمرنگی پیدا می کنند و حال آن که دقت نظر در این باره می تواند شنونده این قبیل کلمات را با مفاهیمی عمیق مواجه سازد و این موضوع فی نفسه نشان از قدرت کلمات در تداعی معانی برای مخاطب دارد.

یکی از آن واژگان، "خدمتگزار" است به ویژه وقتی که همراه با پیشوند واژه طلبه باشد؛ "طلبه‌ خدمتگزار". القصه آن که در توصیف آنچه شهید رئیسی از خود در مقام گفتار و رفتار به خصوص در عرصه حکمرانی بر جای گذاشت می توان از عبارات و عناوین بسیاری استفاده کرد اما به اعتقاد نگارنده بیش از هر چیز دیگری باید از عبارت طلبه خدمتگزار برای ایشان سخن به میان آورد، کما این که خود این شهید والامقام نیز همواره با خضوعی غیرشعاری تأکید می کرد طلبه ای است که آمده برای خدمت به مردم و الحق و الانصاف با شهادت خود در سی اُمین روز از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، مزد این خدمتگزاری صادقانه را نیز به بهترین شکل دریافت کرد و نام و یادش در تاریخ این مرز و بوم در کنار شهدای بزرگی همچون رجایی و باهنر، مطهری، بهشتی، چمران و ... ماندگار شد.

به تعبیر یکی از روزنامه نگاران، سید ابراهیم رئیسی، طلبه خط امام بود و در همین مسیر نیز باقی ماند؛ البته نه به معنای اصطلاح سیاسی آن بلکه به منظور طلبه و فرزند انقلاب بودن، کما این که خود را سرباز ولایت می دانست و برایش این مساله اولویت داشت که در هر زمان چگونه می تواند به نظام و انقلاب خدمت کند، چه در کسوت مسئولیت های مرتبط با دستگاه قضایی تا جایگاه قاضی القضاتی و چه در جایگاه ریاست جمهوری و نیز تولیت آستان قدسی ثامن الحجج(ع).

به همین خاطر بود که طعنه ها و کینه ها، سد راهش نمی شد و بر اساس نظام ارزشی که به آن قائل بود، رفتار می کرد. از این رو چنانچه مقام معظم رهبری نکته یا فرمایشی داشتند با منطق یک طلبه خدومِ انقلابی فرمانبردار بود.

در زمان ریاست بر هیئت دولت، همواره یکی از سفارش هایش به وزرا این بود که فکر نکنید هشت سال زمان داریم؛ همه تلاش‌ها و ایده هایتان را در همین چهار سال عملی کنید؛ با این وجود به جای آن که وزیر و معاون و استاندار را به میدان بفرستد، خودش به شکل مستقیم در کف میدان حضور می یافت و در این حضور توأم با نظارت در پیِ حل و یا کاهش مشکلات مردم خصوصاً اقشار محروم و کم بضاعت بود.

تعبیر سکاندار انقلاب از شهید رئیسی به عنوان رئیس‌ جمهور جامع‌الاطراف تعبیری البته بسیار مهم و دقیق است، چه آن که سید ابراهیم به جهت خبره شدن در مسئولیت‌های متعدد در نظام جمهوری اسلامی، فهم عالی از حکمرانی داشت و این درک و فهم مبتنی بر عقلانیت البته ممزوج شده بود با رویکرد انقلابی و عمل جهادی و ثمره اش شد آن چیزی که حتی دشمنانش نیز یارای انکار دستاوردهای او را در عرصه های گوناگون خدمت رسانی ندارند؛ خدمت رسانی صادقانه یک طلبه خدمتگزار که بالاترین افتخارش خادمیِ آستان امام رئوف بود.

سید محمدمهدی موسوی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha