دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۲
سیاست ورزیِ تقوامدارانه ویژگی بارز حکمرانی شهید رئیسی بود

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: سیاست ورزی تقوامدارانه ویژگی بارز حکمرانی شهید رئیسی بود.

مجید سلیمانی‌ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان این که شهید سید ابراهیم رئیسی، در طول زندگانی اش کوشید تا شاگرد صادق مکتب خمینی کبیر و روهروی راه مقام معظم رهبری باشد، اظهار داشت: سیاستی که ایشان در طول زندگی به خصوص در دوران مسئولیت هایش دنبال می‌کرد، سیاستی مبتنی بر اخلاص، تقوا و زهد بود. ساده‌زیستی و زندگی ساده داشتن، حقیقتاً در زندگی او شعار و ادا نبود بلکه بدان پایبند بود.

وی همچنین افزود: شهید رئیسی از ریاکاری و سیاست‌بازی‌های مرسوم که در جناح‌های مختلف وجود دارد، دور بود. شاید بهترین نشانه این موضوع در ادامه دولتش مشخص شود. جدا از اینکه انتخابات ریاست‌جمهوری در یک وضعیت تراژیک برگزار شد و مردم هنوز در فضای شهادت آیت‌الله رئیسی بودند، دولت بعدی، ولو اینکه به لحاظ سیاسی با دولت شهید رئیسی متفاوت باشد، نمی‌توانست خیلی از آن چهره و گفتمان و نمایشی که از سیاست رسانه‌ای و گفتمانی دولت سیزدهم وجود داشت، عدول کند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در ادبیات علمی برای سیاستمداران ویژگی‌های رسانه‌ای می‌شمارند، مثلاً داشتن هوش هیجانی و مهارت‌های ارتباطی مؤثر. برخلاف آنچه در این سال‌ها رسانه‌های رقیب سعی کردند از شهید رئیسی تصویر کنند، ایشان با توجه به سیاست تقوایی که داشت و باورهایی که به اصول انقلاب اسلامی داشت، به‌رغم تصاویری که ساخته می‌شود، انسان بسیار متبحری در نمایش رسانه‌ای هم بود.

وی اضافه کرد: در واقع، شهید رئیسی توانست با هوش و مهارت‌های ارتباطی خود، تصویر مثبتی از خود در رسانه‌ها ایجاد کند و به نوعی با چالش‌های رسانه‌ای مقابله کند. این ویژگی‌ها به او کمک کرد در فضای سیاسی و رسانه‌ای، تأثیرگذار باشد و گفتمان خود را بخوبی منتقل کند. هر چند رسانه‌های رقیب سعی کردند با کلیدواژه «ناهار دادن» یا حرف‌هایی از این دست، به نوعی شهید رئیسی را تخریب کنند اما عملاً به عکس خودش تبدیل شد. یعنی این نوع بیان درباره شخصیت شهید رئیسی، مردمی بودن و رابطه مستقیم با مردم را بیشتر منتقل کرد، برخلاف خواسته رسانه‌های رقیب که سعی می‌کردند با چنین چیزهایی ایشان را تخریب کنند.

وی یادآور شد: بعد از دوره شهید رئیسی، آنچه درباره رئیس‌جمهور بعدی هم می‌بینیم، به نوعی الهام گرفته از برخورد شهید رئیسی با عامه مردم و نمایش رسانه‌ای‌اش است. رئیس‌جمهور بعدی هم کوشیده تا دست کم نشانه‌هایی از دوره شهید رئیسی را داشته باشد. اینکه حرف از پرهیزکاری‌ زده شود و ارتباط مستقیم و گفت‌وگوی ساده با مردم وجود داشته باشد، اینها چیزهایی است که در چارچوب‌های رسانه‌ای سیاستمداران هم می‌گنجد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ع IR ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
    یاد بگیرید درست انجام بدید بجای شعار دادن...... بنام خدا ، خدا برای مسولین (گذشته و حال و آینده ) ، نیمه خالی ی لیوان را میبیند ، پر نبود ، حق الناس پایمال شده(باید جبران شود)، و مسولین مربوطه باید محاکمه و مجازات شوند( خدا حق الناس را نمی بخشد) ، سکوت کننده هم شریک جرم است، شفاعت و توبه پذیر هم نیست.....