سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۸
علم، ادب و تفکر میراث ارزشمند انسانی هستند

حوزه/ امام جمعه شهرستان پارسیان گفت: علم، ادب و تفکر سه میراث ارزشمند انسانی هستند که هر یک جایگاه خاص خود را دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا امام جمعه شهرستان پارسیان در سلسله نشست‌های نهج البلاغه در جمع بانوان طلبه بیان داشت: حضرت علی علیه السلام در حکمت پنجم نهج البلاغه می‌فرمایند: «العِلمُ وِراثَهُ الکَریمَه، علم یک میراث گرانبهاست» و در حکمت ۱۴۷ نهج‌البلاغه در مقایسه آن با مال می‌فرمایند: «العِلمُ خَیرُ مِن المالُ؛ علم از مال بهتر است». چون علم از انسان پاسداری می‌کند، اما انسان باید از مال مراقبت کند.

وی ادامه داد: علم با انفاق، افزایش می‌یابد، اما مال با خرج کردن کاهش پیدا می‌کند. حتی عزت‌هایی که بر پایه مال است، با از بین رفتن مال، از بین می‌رود. اما عزت علمی باقی می‌ماند.

امام جمعه پارسیان با اشاره به اهمیت تربیت علمی فرزندان گفت: ما باید کاری کنیم که فرزندانمان به جای مال‌اندوزی، اهل علم‌اندوزی و تفکر بار بیایند. کتاب هدیه بدهیم، بچه‌ها را به تفریحات علمی ببریم و آنها را با اهل علم آشنا کنیم.

وی در ادامه به بخش دوم حکمت پنجم اشاره کرد و گفت: «وَ الاْدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ» یعنی آداب، لباس زینتی انسان است که همیشه نو می‌ماند. ادب نه تنها در سخن گفتن، بلکه در راه رفتن، خوردن، خندیدن، گریستن، تدریس و حتی در تفریح هم باید رعایت شود.

استاد حوزه افزود: متأسفانه امروز در جامعه اسلامی، آداب کم‌رنگ شده است. بسیاری از اختلافات خانوادگی، سوءتفاهم‌های اجتماعی و حتی ناهنجاری‌ها به‌دلیل ناآگاهی از آداب است. ما باید آموزش آداب را از خانه شروع کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل‌نیا با اشاره به حدیثی از پیامبر(صلی الله علیه و آله) گفت: رسول خدا فرمودند:«أدَّبَنِی رَبِّی فأحسَنَ تأدِیبی» یعنی خداوند مرا با آداب خودش تربیت کرد. ادب، رمز جاذبه پیامبر اکرم(ص) بود.

امام جمعه شهرستان پارسیان به بخش سوم حکمت اشاره کرد و گفت: «وَالْفِکْرُ مِرْآةٌ صَافِیَة» یعنی تفکر آینه‌ای شفاف است. ما باید اهل تفکر باشیم. روایت داریم که یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت برتر است. بسیاری از بزرگان سلوک، تفکر را مهم‌ترین مسیر سیر الی الله می‌دانستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم به خداوند نزدیک شویم، باید با علم نافع، آداب الهی و تفکر عمیق در آیات و خلقت الهی، قدم برداریم. این سه گوهر، ما را به مقصد قرب می‌رسانند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha