به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور پرشور اساتید و طلاب در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد.
آیتالله محسن اراکی عضو شورای عالی حوزههای علمیه در این مراسم با تلاوت آیه شریفه «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً» سخن خود را آغاز کرد و گفت: حادثه سخت و سنگین شهادت رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی و همراهان پاک، مخلص و مؤمن او، برای ملت ما، جامعه اسلامی و مستضعفین جهان بسیار گران تمام شد. امیدواریم خداوند با عنایت خویش، این فقدان را جبران و نعمتی بهتر جایگزین آن قرار دهد.
وی با تأکید بر اهمیت تحلیل شخصیت و روش مدیریتی شهید رئیسی تصریح کرد: وظیفه ما در مواجهه با چنین حوادثی، بازشناسی شخصیت این بزرگواران و بررسی راه و روش و سیاستهای آنهاست. شهید رئیسی الگویی ممتاز از مدیریت اسلامی را در یکی از دشوارترین دورههای کشور ارائه داد. الگویی که برگرفته از سیره علوی، محمدی، فاطمی، حسنی و حسینی بوده و در منش و عملکرد او نمایان بود.
آیتالله اراکی ادامه داد: کسانی که ادعا دارند اسلام نمیتواند مدیریت موفقی ارائه دهد، باید به سه سال عملکرد شهید رئیسی در دوره ریاست جمهوری نگاه کنند که با گذشت یک سال از شهادت او، هنوز حق بیان دستاوردهای سه ساله ایشان ادا نشده است. او توانست در شرایط بحرانی کشور، صنعت را دوباره به حرکت درآورد، کشاورزی را احیا کند و روحیه امید را در جامعه بازگرداند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در طول سه سال مدیریت شهید رئیسی به عنوان رئیس جمهور، صنعت در مملکت به راه افتاد. ما قبلش با فاجعه تعطیلی صنعت روبرو بودیم، هزاران کارگاه و واحد صنعتی به تعطیلی کشانده شده بود، کشاورزی مملکت رو به افول گراییده بود، دانش و علم تحصیل و افتخارات علمی به ضعف گراییده بود و ناامیدی سراسر کشور را در هم پیچیده بود. با آمدن شهید رئیسی در پست ریاست جمهوری، امید بار دیگر در دل مردم زنده شد، کارخانهها به کار افتادند، دین و ارزشهای دینی در جامعه جانی تازه یافت و جوانان با اشتیاق جدیدی به کار پرداختند.
آیتالله اراکی ادامه داد: در بسیاری از استانهای کشور اشتغال آنچنان رواج یافته بود که مسئولین آن استانها میگفتند حتی نیاز به وارد کردن کارگر از خارج کشور داریم. این حقیقت در زمان او اتفاق افتاد، چندین استان به این حد از فربهی کار اقتصادی دست یافته بودند. در دورانی که فروش نفت به پایینترین حد رسیده بود، با تدبیر ایشان به درجات بالایی رسید و باعث شد کشور از کمک گرفتن از بیگانگان و دست درازی بی نیاز شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در مدیریت شهید رئیسی چند اصل مدیریت اسلامی، حقانیت خود را اثبات کرد، افزود: اولین اصل «ما میتوانیم» بود. شهید رئیسی میگفت ما در کشور همه چیز داریم، در مقابل نظریهی قبل از ایشان که گفته میشد هیچ چیز نداریم، توان تولید نداریم، در برابر این نوع از نگاه به درون، نگاه نو شهید رئیسی مملکت را زنده کرد. او میگفت ما نیروی توانمند داریم، نفت داریم، معدن داریم، طلا و مس داریم، هم طلا و مس طبیعی و هم طلا و مس انسانی. شهید رئیسی «ما توانمند هستیم» را به نمایش گذاشت. او بر این باور بود که ما میتوانیم بدون اتکا به دشمن خود را بسازیم و کشور را ارتقا دهیم. رئیسی در عمل این را به اثبات رساند.
آیتالله اراکی با بیان اینکه اصل دوم مدیریت اسلامی که با مدیریت شهید رئیسی حقانیت خود را اثبات کرد، این بود که نمونهای از مدیریت متوازن، دلسوز و حریص به منافع مردم به نمایش گذاشته شد، افزود: خداوند در قرآن مدیریت رسول اکرم (ص) را اینگونه توصیف میکند: «لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنینَ رَئُوفٌ رَحِیمٌ.» این اوصاف در شخصیت شهید رئیسی و شیوه مدیریت ایشان جلوهگر شد. مردم دیدند «حریص علیکم» یعنی چه. کسی که استراحت را رها کرده بود و همه هم و غمش باری از روی دوش مردم برداشتن بود و تلاشش این بود که مردم در رنج نباشند و در آسایش به سر ببرند و محرومان از محرومیت بیرون آیند.
وی ادامه داد: جای شهید رئیسی در روستاهای دورافتاده و خانه محرومان و رنجدیدگان بود. مشکلات مردم برای او مهم بود. این مطلب از ایشان شنیده شد که میفرمود گاهی شبها خواب نمیروم از اندیشه مشکلات مردم. مشکلات مردم خواب از چشم ایشان دور میکرد. این یک نمونه از مدیریت اسلامی است. نمونه کوچکش شهید رئیسی بود و نمونه برتر و اعلای آن رسول اکرم (ص) هستند.
آیتالله اراکی با اشاره به اینکه اصل سوم مدیریت اسلامی که با مدیریت شهید رئیسی حقانیت خود را اثبات کرد، اسلام را توانا در حل مشکلات مردم دانستن و از اسلام و فقه اسلامی برای حل مشکلات مردم کمک گرفتن است، گفت: شهید رئیسی چند روز قبل از شهادتش با من تماس گرفت و خواست جلسهای با علما داشته باشیم تا مسائل فقهی در حل مشکلات اقتصادی را مطرح کنیم و کارشناسان این نظریات را به الگوی اجرایی تبدیل کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: ما معتقدیم یکی از مشکلات جامعه این است که میخواهد اسلامی باشد، اما از سوی دیگر اقتصاد به دست افرادی سپرده میشود که از نظریات اقتصادی اسلام بهرهای ندارند؛ این دو قابل جمع نیست.
آیتالله اراکی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه میتواند دولت را در حل مشکلات اقتصادی، بانکی و پولی، عدالت اقتصادی و عدالت سیاسی کمک کند. حوزه علمیه میتواند دولت را هم در ارائه نظریه و هم در اجرای آن یاری کند. این توان در حوزه وجود دارد. اگر ما حکمرانی اسلامی میخواهیم، پیش از حکمرانی باید حکمدانی اسلامی داشته باشیم. این حکمدانی را حوزه میتواند ارائه کند و دولت در مرحله حکمرانی از آن استفاده نماید.
وی با اشاره به آیه مبارکه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِکُمْ لَا یَأْلُونَکُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِی صُدُورُهُمْ أَکْبَرُ.» افزود: اصل چهارم مدیریت اسلامی که با مدیریت شهید رئیسی حقانیت خود را اثبات کرد، عدم اعتماد به دشمنان بود.
آیتالله اراکی با اشاره به تاکید اسلام به بستن راههای نفوذ دشمنان و نامحرمان به تشکیلات مدیریت اسلامی، گفت: از کسانی که با مبانی انقلاب و امامان شما و رهبران شما ارتباطی ندارند، بهره نبرید و به آنها تکیه نکنید و اعتماد به آنها نداشته باشید. اگر به اینها قدرت و منصب و جایگاه مهم دولتی بدهید و در مناصب مهم مدیریتی وارد کنید، از هیچ آسیبی به شما دریغ نخواهند کرد. آنان در هر جایگاهی قرار بگیرند، از آن جایگاه برای ضربه زدن به شما و جامعه استفاده میکنند و از اینکه در رنج باشید، خوشحال میشوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما نباید انسانهای نامأنوس را در مناصب مدیریتی وارد کنیم، افزود: این یکی از اصول مدیریت اسلامی بود که شهید رئیسی در اجرای آن تلاش فراوان کرد. دولت باید از نیروهای مؤمن، معتقد به خدا و مردمدوست استفاده کند. شهید مالک رحمتیها از این نمونهها بود، شهید امیرعبداللهیان از این سنخ افراد مؤمن و دلسوز بود.
وی با اشاره به اینکه اصل پنجم مدیریت اسلامی که با مدیریت شهید رئیسی حقانیت خود را اثبات کرد، برای خدا و رضای خدا کار کردن بود، افزود: این اصل مهمی است. انسانهایی که برای خدا کار میکنند، توان مقاومت و ایستادگی دارند.
آیتالله اراکی با تاکید بر اینکه ما نیاز به مدیریت مقاومتی داریم، افزود: مدیریت مقاومتی یعنی مدیریتی که خستگی و ناامیدی نمیشناسد و فراوانی مشکلات او را از پا نمیاندازد، یعنی مدیریتی که نقشه دشمن هرچه پیچیده باشد، او را از کار نمیاندازد، بلکه بر تلاش او میافزاید. شهید رئیسی اینچنین بود. هیچگاه نمیگفت مشکلات قابل حل نیست، بلکه میگفت به عون و یاری خداوند بر مشکلات فائق میآییم.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان با اشاره به اینکه إن تنصروا الله ینصرکم تنها مرتبط با معرکه نظامی نیست، گفت: این اصل قرآنی در همه عرصههای تقابل با دشمن و در جهاد اقتصادی، مدیریتی و سیاسی کاربرد دارد. باید مدیریت ما چنین باشد و شهید رئیسی نمونه بارز چنین مدیریتی بود.
نظر شما