شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۱
تصویر کلیشه‌ای زن آمریکایی مانع اصلی برقراری ارتباط فرهنگی و دینی با آمریکا است

حوزه/ گنزالس کلیشه‌های رایج درباره زن آمریکایی از جمله تصویر «باربی» را مانعی برای ارتباط مؤثر فرهنگی و دینی با آمریکا دانست و بر لزوم شناخت دقیق تنوع قومی و فرهنگی زنان آمریکایی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، مرسدس گنزالس، فعال فرهنگی آمریکایی ساکن مشهد، در مراسم افتتاحیه اندیشکده محیا، به بررسی موضوع زنان در ایران و آمریکا پرداخت و گفت: بسیاری از کلیشه‌هایی که در ایران درباره زنان آمریکایی وجود دارد، مانع برقراری ارتباط مؤثر در عرصه دین و فرهنگ با این قشر می‌شود.

وی افزود: کلیشه نخست درباره زن آمریکایی به ظاهر او مربوط می‌شود؛ بسیاری، زن آمریکایی را فردی بلندقد، خوش‌اندام، سفیدپوست و چشم‌آبی همچون شخصیت‌های هالیوودی یا سلبریتی‌هایی مانند جنیفر لوپز تصور می‌کنند، حال آنکه واقعیت جامعه آمریکا بسیار متنوع‌تر است. زنان آمریکایی از قومیت‌ها و نژادهای گوناگون تشکیل شده‌اند و در ظاهر، فرهنگ و سبک زندگی تفاوت‌های گسترده‌ای دارند.

تنوع قومی در زنان آمریکا؛ از اروپا تا آفریقا و آسیا

گنزالس با بیان اینکه آمریکا دارای تنوع قومی و نژادی بسیار بالایی است، گفت: بسیاری از ایرانیان تصور دقیقی از نژاد در آمریکا ندارند. برای مثال، «سفیدپوست» در آمریکا به معنای فردی با پوست روشن نیست، بلکه اشاره به کسانی دارد که از اروپا، شمال آفریقا یا خاورمیانه آمده‌اند. این افراد ممکن است ایرانی، لبنانی یا افغانی باشند، اما در دسته سفیدپوستان قرار می‌گیرند. بر اساس آمار رسمی، ۵۴ درصد زنان آمریکایی خود را سفیدپوست معرفی می‌کنند.

وی ادامه داد: حدود ۴۶ درصد دیگر زنان آمریکایی، از گروه‌های نژادی و قومی دیگر مانند لاتین‌تبارها، آفریقایی‌تبارها، آسیایی‌ها یا بومیان آمریکا هستند. برای نمونه، زنان آفریقایی‌تبار آمریکایی به دلیل ازدواج‌های بین‌نژادی در طول تاریخ، تفاوت‌های زیادی با زنان بومی قاره آفریقا دارند.

آمریکا زبان رسمی ندارد

این پژوهشگر فرهنگی تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ قومیت در آمریکا زندگی می‌کنند و در خانه‌های آمریکایی، بیش از ۲۰۰ زبان گوناگون صحبت می‌شود. اگرچه زبان انگلیسی قالب ارتباط رسمی است، اما جالب است بدانید که آمریکا زبان رسمی ثبت‌شده ندارد. این امر موجب شده که ارتباط فرهنگی و انتقال پیام‌های اجتماعی در این کشور نیازمند شناخت عمیق از بافت‌های قومی و زبانی باشد.

ایده زن هالیوودی، واقعیت ندارد

گنزالس با اشاره به فاصله واقعیت تا ذهنیت عمومی درباره زنان آمریکا گفت: حدود ۷۰ درصد آمریکایی‌ها اضافه‌وزن دارند و نزدیک به ۴۰ درصد آنان دچار چاقی مفرط هستند؛ بنابراین، ایده زن آمریکایی زیبا و باربی‌گونه در واقعیت بسیار نادر است.

وی با اشاره به اهمیت شناخت مخاطب در پروژه‌های فرهنگی و دینی، افزود: بسیاری از طرح‌هایی که برای تبلیغ دین یا موضوعاتی مانند فلسطین در آمریکا اجرا شده، بازدهی نداشته‌اند؛ زیرا شناخت دقیقی از جامعه هدف وجود نداشته است؛برای طراحی محتوای مؤثر باید به سن، قومیت، تحصیلات، میزان فعالیت اجتماعی و رسانه‌های مورد استفاده زنان آمریکایی توجه کرد.

گنزالس ادامه داد: زنان نوجوان و جوان آمریکایی که اغلب از نسل زد هستند، بیشتر از پلتفرم‌هایی مانند تیک‌تاک و اینستاگرام استفاده می‌کنند. استفاده آن‌ها از این فضاها اغلب برای سرگرمی، مشارکت در روندهای اجتماعی، و کنشگری در موضوعات فرهنگی و سیاسی مانند حمایت از همجنس‌گرایان یا مسائل نژادی است.

وی افزود: زنان لاتین‌تبار، به‌ویژه مادران و زنان مسن‌تر، از فیسبوک و واتساپ استفاده می‌کنند. در حالی‌که زنان تحصیل‌کرده و دانشگاهی بیشتر به اینستاگرام گرایش دارند. همچنین زنان سیاه‌پوست آمریکا از اینستاگرام به‌عنوان ابزاری برای کنشگری نژادی و آگاهی‌بخشی استفاده می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: شناخت دقیق از ترکیب نژادی، زبانی و رسانه‌ای زنان آمریکایی شرط لازم برای اجرای پروژه‌های فرهنگی و تبلیغی موفق در این کشور است. نمی‌توان با یک تصویر کلیشه‌ای و طرح واحد، انتظار داشت پیام‌ها در سطح گسترده مؤثر واقع شوند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha