دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۵
روایت دختری که پدر شهیدش را "نورانی" دید

حوزه / سردار کاجی گفت: شهدای روحانی نقشی بی‌بدیل در تاریخ دفاع مقدس داشته‌اند؛ از تقدیم جان در سخت‌ترین عملیات‌ها تا تبدیل‌شدن به محور انسان‌سازی، آن‌گونه که روایت‌های ناگفته از آنان، عمق فداکاری‌شان را بازگو می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حسین کاجی از راویان دفاع مقدس در همایش ائمه جماعت مساجد قم که در سالن همایش‌های جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد با تأکید بر جایگاه بی‌بدیل شهدای روحانی در دفاع مقدس، اظهار داشت: خداوند نخستین شهید را فرزند آدم قرار داد و ۱۲۴ هزار پیامبر برای هدایت بشر فرستاد که پنج تن از ایشان به عنوان "اولوالعزم" ممتاز شدند. محوریت شهید در سیره پیامبران و ائمه هدی آشکار است.

شهدا محور انسان‌سازی در تاریخ

وی در ادامه با اشاره به نقش محوری شهدا در تاریخ اسلام افزود: حضرت آدم(ع) با بهره‌گیری از ظرفیت شهدا "آدم" شد و پیامبر اکرم(ص) در میدان جنگ با گریه از خداوند طلب یاری و شهادت می‌کرد. اهل‌بیت(ع) نیز همواره از ظرفیت شهدا بهره بردند و خود نیز به مقام شهادت رسیدند.

کاجی با انتقاد از کم‌توجهی به نقش شهدای روحانی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری حتی از آمار شهدای روحانی در دفاع مقدس بی‌اطلاعند. در یک سال سرنوشت‌ساز، ۱۲۴ روحانی در جبهه به شهادت رسیدند و در یک روز عملیات، ۱۳۹ روحانی شهید شدند تا رزمندگان به دیواره‌های بصره برسند.

روایت شهید روحانی لبنانی: از عروسی تا شهادت در راه دفاع از حریم امامت

وی با بیان خاطره‌ای تأثربرانگیز از یک شهید روحانی لبنانی گفت: شهیدی از لبنان پس از ازدواج، همسرش را در قم ساکن کرد و با بیان اینکه «دارم برای دفاع از اسلام می‌روم» به جبهه اعزام شد. وی در منطقه عملیاتی رمضان به شهادت رسید و شش ماه بعد، فرزندش "زینب" متولد شد.

کاجی در ادامه با اشاره به گلزار بی‌بدیل شهدای قم خاطرنشان کرد: در قم شهیدانی از ۱۰ ملیت مختلف و سه قاره جهان آرمیده‌اند که تعدادی از آنان روحانی هستند. کمال کورسل شهید اروپایی مدفون در قم نیز نمونه‌ای از این عظمت است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه شهدای روحانیت "بی‌کس‌ترین و پرستارترین شهدا" هستند، تصریح کرد: متأسفانه مردم حتی از احوال و اطلاعات شهدای روحانیت بی‌خبرند. همه ادعای ارادت به شهدا دارند، اما در عمل اثری نمی‌بینیم.

کاجی با اشاره به مواجهه جوانان گفت: وقتی برای روایتگری به گلزار شهدا می‌روم، به جوانان می‌گویم، شهدا فردای قیامت ما را نخواهید بخشید که چرا این شهیدان را معرفی نکردیم.

شهیدی که آرزوی شهادت مانند حضرت عباس‌(ع) داشت

کاجی به روایت شهادت حماسی شهید انیس جابر اشاره و خاطرنشان کرد: این شهید روحانی وصیت کرده بود: «خدایا! دوست دارم مانند عباس(ع) در راه حسین(ع) شهید شوم» این شهید والامقام در شب قدر، هنگام مناجات با خدا، خمپاره‌ای به بدنش اصابت کرد و پیکرش تکه‌تکه شد.

روایت دختری که پدر شهیدش را "نورانی" دید

وی سپس به روایت زینب، دختر یکی از شهدا پرداخت که ۱۳ سال پس از شهادت پدر، پیکر او را دید: زینب تعریف می‌کرد: "وقتی در قم با پدرم وداع کردم، او را نورانی، خوش‌لباس و معطر دیدم. محاسنش را نوازش کردم و صورتش را بوسیدم." اما هنگامی که فیلم تشییع را دید، متوجه شد پیکر پدر فقط تکه‌ استخوان‌هایی بیش نبوده است.

کاجی با تأکید بر معجزه این وداع گفت: خداوند در قرآن فرموده: "کسانی که کشته شدند، مرده نیستند"، و اینجا آن وعده الهی تجلی یافت تا دل یتیمی نشکند.

راز عبور از اروند، فداکاری‌هایی که جهان را شگفت‌زده کرد

کاجی در بخش دیگری از سخنانش به عملیات عبور از اروند اشاره و تصریح کرد: نظامیان دنیا عبور از اروند با سرعت ۸۰ کیلومتر آب را محال می‌دانستند و حتی صدام برای محاصره آبادان ۵۰ کیلومتر راه انحرافی را انتخاب کرد تا از اروند عبور نکند، اما این بسیجیان نوجوان این معجزه را محقق کردند. این‌ها با چنان سرعتی عمل کردند که دشمن فرصت واکنش نیافت.

پیام امید، راه نجات نسل جوان

وی با اشاره به تجربیات خود در جبهه، بیان کرد: راه نجات نسل جوان، "مثبت خدا شدن" یعنی خدایی شدن است. همان‌گونه که شهیدان با ایمان راسخ و خدایی، کارهای محیرالعقول انجام دادند.

کاجی در پایان خاطرنشان کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب همواره بر ترویج فرهنگ شهدا و نیز زنده نگه داشتن یاد آنان تأکید دارند، ما نیز باید از نورانیت این ارواح پاک برای هدایت نسل جوان امروز بهره ببریم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha