سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۳
ضرورت تبلیغ و تبیین محتوای خطبه غدیر

حوزه/استاد حوزه علمیه بر ضرورت تبلیغ و تبیین محتوای خطبه غدیر تاکید کرد و گفت:باید ایام غدیر را بزرگ شمرده و در تبیین آن از راه های مختلف کوتاهی نکنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب یوسفی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، بر اهمیت غدیر از آیه مبارکه تبلیغ و محتوای خطبه غدیر اشاره کرد و گفت: خداوند در آیه ۶۷ سوره مائده می‌فرماید:یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ ﺍﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ! ﺁﻧﭽﻪ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻭﻟﺎﻳﺖ ﻭ ﺭﻫﺒﺮﻱ ﻋﻠﻲ ﺑﻦ ﺃﺑﻲ ﻃﺎﻟﺐ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ (ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم) ﺑﺮ ﺗﻮ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﺍﺑﻠﺎﻍ ﻛﻦ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﻧﺠﺎم ﻧﺪﻫﻲ ﭘﻴﺎم ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻧﺮﺳﺎﻧﺪﻩ ﺍﻱ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺳﻴﺐ ﻭ ﮔﺰﻧﺪ ﻣﺮﺩم ﻧﮕﻪ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ ; ﻗﻄﻌﺎً ﺧﺪﺍ ﮔﺮﻭﻩ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ.

وی با بیان اینکه محتوای این آیه شریفه خداوند به پیامبر خود می‌فرماید اگر ولایت امیرالمومنین و فرزندانش را به مردم ابلاغ نکنی و او را به جانشینی خود منصوب نکنی بعثت تو بی ثمر، و هدف رسالت تو محقق نمی‌شود. گفت: ثمره رسالت خداوند به همه انبیا و به ویژه پیامبر اسلام(ص) در ولایت و حاکمیت امیرالمومنین(ع) و فرزندان معصوم اوست که اگر این ولایت و رهبری به خوبی حاکم می‌شد بشر تا قیامت در بهترین زندگی قرار می‌گرفتند و در آخرت هم در بهشت الهی بودند.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: در متن خطبه غدیر پیامبر، امیرالمومنین و فرزندان معصوم او را، همسنگ قرآن قرار داده و می‌فرماید: این دو، راهنمای شما هستند و از یکدیگر جدا نمی‌شوند تا در قیامت بر من وارد شوند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی با بیان اینکه خطبه غدیر پیامبر در منابع اهل سنت نیز آمده است گفت: خطبه غدیر بطور متواتر در منابع مختلف شیعه و اهل سنت ذکر شده است و هیچکس نمی‌تواند آن را انکار کند حتی زمان و مکان آن نیز به دقت ضبط شده است لکن بعضی از اهل سنت تفسیرهای اشتباهی از آن بیان می‌کنند و محتوای خطبه را به انحراف می‌برند مثلاً ولایت را دوستی معنی می‌کنند نه سرپرستی و حاکمیت در حالی که از محتوای خطبه و زمان و مکان آن کاملاً مشخص است که پیامبر جانشینی خود و رهبری جامعه را به امیرالمومنین و فرزندانش واگذار فرموده است.

وی یاد آور شد: زمان خطبه چند روز بعد از حجة الوداع در سال دهم هجرت و با نزول آیه شریفه تبلیغ توسط خود خداوند معین شده و مکان آن در کنار برکه غدیر خم و حوالی مسجد جحفه محلی است که حجاج اهل شام و عراق و مدینه از همدیگر جدا می‌شدند و دستور خداوند بود که در همین مکان و زمان قبل از متفرق شدن حجاج این دستور مهم ابلاغ شود.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بعد از گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال از واقعه غدیر تبلیغ و تبیین محتوای این خطبه برای جامعه امروز ضرورت دارد ابراز داشت: پیامبر اکرم (ص) در متن خطبه دستور به تبلیغ و رساندن محتوای این خطبه به دیگران و نسل‌های آینده را داده‌اند ثانیاً سعادت بشر تا قیامت در گروه عمل به محتوای این خطبه است پس تبیین و تبلیغ آن بر همه مسلمانان لازم و ضروریست و اگر همه مسلمین جهان آگاه و عامل به همین خطبه بودند امروز وضع مسلمین فلسطین این گونه نمی‌شد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی با بیان اینکه محتوای خطبه به جامعه جهانی و نسل جوان باید انتقال داده شود یاد آورشد: اهمیت دادن و بزرگ شماری واقعه غدیر و بر پایی مراسمات گوناگون از قبیل جلسات بزرگ سخنرانی پذیرایی‌های چشمگیر در مواکب و هیئت‌های مذهبی، تشکیل کنفرانس‌های علمی در مراکز بزرگ علمی مثل حوزه و دانشگاه‌ها ، تدوین مقالات علمی و پژوهشی به زبان‌های مختلف ، بحث‌های دقیق بین مذاهب و بالا بردن شناخت نسل جوان نسبت به اسلام و اهل بیت و امثال اینها می تواند به هدف بزرگ پیامبر در بیان این خطبه کمک نماید.

استاد حوزه علمیه برضرورت تبلیغ و تبیین محتوای خطبه غدیر تاکید کرد و اظهار داشت : باید ایام غدیر را بزرگ شمرده و در تبیین آن از راه های مختلف کوتاهی نکنیم.

انتهای پیام./

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ناصر امینی صبا IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
    سلام عالی و به موقع وساده و قابل درک