دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۶
اربعین بزرگترین عملیات رسانه‌ای معرفی شیعه به دنیا است

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی نژاد گفت: امروز پیاده روی زیارت اربعین یک رسانه فراگیر و قدرتمندی است که ابعاد فرهنگ غنی اسلامی و هویت شیعی را به دنیا معرفی می کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید امین موسوی نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه گفت: اربعین امام حسین (ع) با پای پیاده در این گرمای طاقت فرسا، نشان از عمق ارادت و دلدادگی شیعیان و محبین به اهلبیت (ص) است. امام حسن عسکری (ع) این زیارت شریف را از علائم مومن شمرده است. یک زیارت پر فضیلت است. در روایات داریم برای هر قدمی که زائر در این مسیر نورانی برمی‌دارد، یک حسنه نوشته می‌شود و از او یک سیئه پاک می‌شود؛ ثواب هر قدم معادل ثواب یک حج و عمره است؛ یا در روایات داریم که خدای متعال به زُوار اربعین افتخار و مباهات می‌کند. این‌ دسته از روایات حاکی از عظمت زیارت اربعین دارد.

مدیر مدرسه علمیه شهید اول(ره) قم ادامه داد: آیت‌الله العظمی میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات با استناد به حدیث علامت‌های پنج گانه مؤمن که زیارت اربعین را از نشانه‌های مؤمن معرفی می‌کند؛ می‌فرمودند: بر مراقبه کننده لازم است که اربعین را برای خود روز حزن و ماتم قرار دهد و بکوشد که امام شهید را در مزار حضرتش زیارت کند؛ هرچند تنها یک بار در تمام عمرش باشد.

وی افزود: امروزه پیاده روی زیارت اربعین، یک رسانه فراگیر و قدرتمندی شده است که نمایش دهنده ابعاد فرهنگ غنی اسلامی و هویت شیعی است. معرِّف نهضت و قیام امام حسین (ع) به جهانیان است؛ نهضتی که بیانگر ناب هویت شیعی است.

استاد حوزه گفت: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند: پیاده رفتن، یک نوع اظهار عظمت و تجلیل از مقام شامخ اباعبدالله (ع) است؛ این پیاده رویِ اربعین خیلی در دنیا صدا می‌کند و تبلیغ خوبی برای عالم تشیّع و عالم اسلام است؛ یکی از مبلّغ‌های بسیار خوب است.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی نژاد بیان کرد: هر ساله میلیون‌ها مسلمان و انسان آزاده، خودجوش در این حرکت عظیم شرکت می‌کنند، نه فقط برای زیارت قبر مطهر حضرت و اقامه عزا، بلکه با شرکت‌شان تجدید بیعت می‌کنند با حسینی که آرمانش تحقق حاکمیت اسلام ناب محمدی در جامعه بود؛ با حسینی که با شعار هیهات منّاالذلّه مقابل طواغیت زمان و اسلام اُموی ایستاد و مبارزه کرد و تسلیم نشد و درس ایستادگی و مقاومت داد. پیام روشن زُوار در زیارت اربعین این است که در جبهه حسینی با یزیدان زمان و مستکبران عالم خواهیم جنگید و هرگز زیر بار ظلم و تسلیم نخواهیم رفت، لذا امروز زیارت اربعین تبدیل به نهضت و قیام اربعین شده است.

وی گفت: مردم مومن و مقاوم و شجاع و بصیر ما در همین جنگ اخیر ۱۲ روزه رژیم سفاک اسرائیل، بار دیگر نشان دادند که به هیچ قیمتی زیر باز تسلیم زورگویان نخواهند رفت و تا آخرین قطره خون برای تمامیت ارضی و استقلال ایران اسلامی و حفظ ارزش‌های اسلام و قرآن و نیز حمایت از مظلومین عالم جانفشانی خواهند نمود.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه گفت: راهپیمایی اربعین هم نوعی ندبه برای ظهور حجت خداست و هم مانور و نمایش آمادگی مردم برای ظهور حضرت ولی عصر (عج) و تحقق تمدن اسلامی در سرتاسر عالم. آحاد مردم از کوچک تا بزرگ با حضور در این مانور عظیم، تمرین صبر و استقامت می‌کنند؛ در این بستر امت اسلام، اتحاد و انسجام خود را تقویت می‌کنند؛ در این رزمایش مردم با فرهنگ‌های گوناگون تمرین همدلی و مواسات می‌کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی نژاد در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای مدظله العالی بارها تأکید کرده‌اند که پیاده‌روی اربعین زمینه‌ساز تشکیل تمدن نوین اسلامی است. ایشان تصریح فرموده‌اند که مقدمات تمدن اسلامی در پیاده‌روی اربعین باید جستجو شود؛ تمدنی که طلوع آن با ظهور خورشید ولایت حضرت ولی‌عصر (عج) پیوندی مستقیم دارد و اربعین یکی از مهم‌ترین گام‌های آن است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha