سه‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴
دانشگاه و حوزه‌ علمیه  نظریه مقاومت را تبیین کنند

حوزه/ رئیس مرکز مطالعات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: دانشگاه‌ها و حوزه‌ها باید نظریه مقاومت را تبیین و گفتمان الهیات مقاومت را در سطح جهانی تقویت کنند.

محمدعلی ربانی، رئیس مرکز مطالعات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگارخبرگزاری حوزه در مشهد، در حاشیه اجلاسیه اولین همایش بین‌المللی الهیات مقاومت در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن تبیین جایگاه نخبگان حوزوی و دانشگاهی در عرصه مقاومت، بر ضرورت هم‌افزایی علمی و نظری برای بازتعریف نظم عادلانه جهانی تأکید کرد.

ناکارآمدی نظم موجود جهانی

ربانی با اشاره به حوادث غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی‌گناه اظهار داشت: این رخدادها گواه روشنی بر ناکارآمدی نظم جهانی کنونی است؛ نظمی که بر پایه فلسفه و تمدن غربی شکل گرفته و در مدیریت حکمرانی جهانی با بن‌بست مواجه شده است.

وی افزود: در چنین شرایطی، وظیفه اصلی نخبگان و اندیشمندان آن است که به ارائه طرح‌های جایگزین بپردازند؛ طرح‌هایی که بر مبنای ارزش‌های انسانی و الهی، توان ایجاد همگرایی و اقناع افکار عمومی جهانی را داشته باشد.

نقش‌آفرینی دانشجویان و اساتید در جبهه جهانی مقاومت

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: امروز بخش مهمی از واکنش‌ها علیه ظلم و بی‌عدالتی، از سوی جنبش‌های دانشجویی و نخبگان علمی در اروپا و آمریکا شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: این حرکت‌ها نشان‌دهنده درک عمیق آنان از ماهیت ظالمانه نظم حاکم است و بیانگر آن است که دانشجویان و اساتید، با صدای رسا علیه این بی‌عدالتی اعتراض کرده‌اند.

ربانی افزود: این فضا فرصت مغتنمی برای نخبگان حوزه و دانشگاه در ایران فراهم می‌کند تا گفتمان الهیات مقاومت را تقویت و بسط دهند.

منطق انقلاب اسلامی؛ اعتراض به سلطه و ظلم

وی با اشاره به مبانی فکری انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: منطق انقلاب اسلامی از آغاز بر اعتراض به نظم سلطه‌گر بین‌المللی استوار بوده است؛ نظمی که بر پایه قدرت، زور و قلدری شکل گرفته و باید جای خود را به ارزش‌های انسانی، دینی و الهی بدهد.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) بارها تأکید داشتند که اسلام ناب محمدی(ص) اسلامی است که هرگز زیر بار ظلم نمی‌رود و در برابر سلطه ایستادگی می‌کند.

ربانی خاطرنشان کرد: هرچند در عرصه میدانی، شخصیت‌هایی همچون شهید حاج قاسم سلیمانی با ایفای درست وظایف خود تحولات عظیمی رقم زدند، اما در حوزه نظریه‌پردازی و تبیین علمی مقاومت، هم‌زمانی و همراهی لازم با این تحولات کمتر صورت گرفته است.

وی تاکیدکرد: لازم است حوزه‌ها و دانشگاه‌ها مفاهیم مقاومت و نقد نظم جهانی را به‌صورت دقیق و عمیق تبیین کنند تا نسل‌های آینده درک صحیحی از شرایط داشته باشند و بتوانند در پی‌ریزی نظم نوین مشارکت فعال داشته باشند.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره نقش این سازمان توضیح داد: وظیفه اصلی ما واسطه‌گری و تسهیل ارتباطات نخبگانی است. سازمان فرهنگ پل ارتباطی میان اندیشمندان دانشگاهی و حوزوی داخل کشور با نخبگان علمی و فکری خارج از کشور ایجاد می‌کند.

‌وی افزود: برگزاری همایش بین‌المللی الهیات مقاومت نمونه‌ای روشن از این مأموریت است که با حضور اندیشمندان خارجی، فضای گفت‌وگو و هم‌فکری مشترک فراهم آمده است.

ربانی با تأکید بر ضرورت مسئله‌محور بودن همایش‌ها اظهار داشت: همایش‌های علمی تنها زمانی ثمربخش خواهند بود که به مسائل واقعی بپردازند و خروجی عملی داشته باشند.

وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دلیل ارتباط مستقیم با تحولات میدانی و جامعه نخبگانی بین‌المللی، قادر است دغدغه‌ها و مسائل واقعی جهان اسلام را به فضای دانشگاهی منتقل کند؛ اقدامی که می‌تواند هم‌افزایی علمی و عملی را به دنبال داشته باشد.

ربانی یادآورشد: تحولات اخیر در فلسطین و واکنش‌های جهانی علیه جنایات رژیم صهیونیستی، فرصتی تاریخی برای نخبگان حوزه و دانشگاه فراهم کرده است تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و نخبگانی، الهیات مقاومت را به گفتمانی جهانی تبدیل کرده و در مسیر پی‌ریزی نظمی عادلانه و انسانی نقش‌آفرین باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha