چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
چشم انداز مرکز تحقیقات کامپیوتری اسلامی نور؛ دسترسی به یک دستیار جامع علوم اسلامی

حوزه / بخشی از تبلیغ امروز ما این است که دستیارهای هوشمندی در حوزه‌های سبک زندگی، مسائل دینی و اجتماعی طراحی کنیم که بر اساس مبانی اسلامی باشند و مخاطبان جامعه را به سمت درستی سوق دهند، چون مرجعیت انتقال پیام به شکلی سنتی در حال از بین رفتن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، با رشد عجیب فناوری های نوین از جمله هوش مصنوعی باید شاهد تحول در مساله تبلیغ دین از جانب حوزه علمیه باشیم. جایی که مردم برای برا ت۵ ی هر سوالی سریعا منبع خود را چت بات ها میدانند و فارغ از صحت و سقم آن به پاسخش بسنده می کنند.

در این باره با حجت الاسلام والمسلمین بهرامی رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور به گفت و گو نشستیم.

در ادامه متن این گفت‌وگو را بخوانید:

ـ حجت‌الاسلام والمسلمین بهرامی، از اینکه وقتتان را در اختیار خبرگزاری حوزه قرار دادید سپاسگزاریم. در حوزه تبلیغ، ما شاهد تحولات عظیمی هستیم. تبلیغ سنتی و چهره به چهره در برابر ابزارهایی قرار گرفته که مبلغان مسلح به هوش مصنوعی را بسیار قدرتمندتر کرده‌اند. دیدگاه شما در این باره چیست؟

بله، طبیعتاً مبلغی که امروزه به ابزارهای هوش مصنوعی مجهز است، چون دسترسی به منابع دارد و می‌تواند آمارها را تحلیل کند، تبلیغ قوی‌تری می‌تواند داشته باشد. اما نکته کلیدی این است که اگر تبلیغ را به معنای رساندن پیام و نشاندن آن در دل مخاطب در نظر بگیریم، تهاجمی که طرف مقابل با این ابزارها انجام می‌دهد، ما را وادار می‌کند که محیط زیست مخاطبمان را بشناسیم.

ـ مخاطب امروزی ما عمدتاً در فضای مجازی است و به چت‌بات‌ها تکیه می‌کند و دانش خود را از آن‌ها می‌گیرد. به نظر شما جایگاه مبلغ در این فضا چگونه باید تعریف شود؟

مخاطب ما مرجعیت سنتیِ انتقال پیام را کمرنگ می‌بیند و دانش خود را از منابع دیجیتال کسب می‌کند. بنابراین، مبلغ باید دقیقاً همانجا حضور داشته باشد و بر آن ابزارها سوار شود. به نظر من، بخشی از تبلیغ امروز ما این است که دستیارهای هوشمندی در حوزه‌های سبک زندگی، مسائل دینی و اجتماعی طراحی کنیم که بر اساس مبانی اسلامی باشند و مخاطبان جامعه را به سمت درستی سوق دهند، چون مرجعیت انتقال پیام به شکلی سنتی در حال از بین رفتن است.

ـ مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در این زمینه چه گام‌هایی برداشته است؟

ما در آغاز راه هستیم، اما قدم‌هایی برداشته‌ایم. در حال حاضر، یک چت‌بات حدیثی و یک چت‌بات قرآنی راه‌اندازی کرده‌ایم. چت‌بات گفت‌وگو با حدیث ما مدتی است که در دسترس قرار دارد و کار گفتگو با تفاسیر ما نیز همزمان با نمایشگاه دستاوردهای علوم انسانی اسلامی دیجیتال آغاز به کار کرده است.

ـ چشم‌انداز بلندمدت شما در مسیر فناوری و تبلیغ چیست؟

چشم‌انداز ما این است که ان‌شاءالله به زودی دسترسی به یک دستیار جامع علوم اسلامی فراهم شود تا این سامانه بتواند در حوزه‌های مختلف پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشد و عمق بیشتری از معارف اسلامی را به کمک فناوری ارائه دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha