چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۹
شخصیت حضرت زهرا(س) فراتر از مرز فهم بشری است/ محبت زهرا(س) مایه شرف امت اسلامی

حوزه/ آیت‌الله سیدان تأکید کرد: شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) فراتر از فهم بشر است و محبت به آن بانوی دو عالم، مایه شرف و برتری امت اسلامی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سیدجعفر سیدان، استاد حوزه علمیه خراسان، شامگاه سه‌شنبه ۱۳ آبان ماه در مراسم افتتاحیه سوگواره «نگین شکسته» ضمن تسلیت فرارسیدن ایام شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)، اظهار داشت: ارادت جهانی به حضرت زهرا(س) امروز در اقصی نقاط عالم جاری است و دوستان اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در نقاط مختلف جهان عزادار بانوی دو عالم هستند و محافل متعدد برای عرض تسلیت خدمت حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) تشکیل می‌شود و امیدواریم خواهران و برادران ما در سراسر جهان اسلام، از الطاف ائمه اطهار (علیهم‌السلام) برخوردار باشند.

دعای اول صحیفه سجادیه جایگاه خاندان رسالت را تبیین می‌کند

وی در ادامه با اشاره به دعای اول صحیفه سجادیه درباره شخصیت والای خاندان رسالت و حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، گفت: در صحیفه آمده است: «وَالْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی اخْتَارَ لَنَا مَحَاسِنَ الْخَلْقِ وَأَجْرَی عَلَینَا طَیّبَاتِ الرِّزْقِ وَجَعَلَ لَنَا الْفَضِیلَةَ بِالْمَلَکةِ عَلَی جَمِیعِ الْخَلْقِ فَکلُّ خَلِیقَتِهِ مُنْقَادَةٌ لَنَا بِقُدْرَتِهِ وَصَائِرَةٌ إِلَی طَاعَتِنَا بِعِزَّتِهِ» و این جمله نشان می‌دهد که خداوند متعال چه موقعیت عظیمی برای خاندان رسالت قرار داده است و وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها نیز از جمله این خاندان است.

وی ادامه داد: خدا را شاکریم که این فضیلت را برای ما قرار داد و ما را به‌واسطه مهر و محبت به خاندان رسالت، برتری و مالکیت معنوی بر کل جهان هستی بخشیدو همه خلائق در اختیار ما و در قدرت ما قرار دارند و این امتیاز با محبت و تبعیت از خاندان پیامبر حاصل می‌شود.

آیت‌الله سیدان افزود: تمام افتخار ما این است که ارادتمند چنین خاندانی هستیم؛ خاندانی که در علم، حلم، شجاعت، عبادت، سخاوت و تمام فضائل اخلاقی، سرآمد همه عالم هستند و وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها به عنوان بانویی یگانه در جهان هستی، از این خاندان برخوردار است و این حقیقت نباید در نگاه ما کم‌رنگ شود.

آیه مباهله و تصریح جایگاه حضرت زهرا(س) در قرآن

وی با اشاره به اهمیت آیه مباهله تصریح کرد: بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها در آیه مباهله سوره آل عمران آیه ۶۱ نیز مطرح شده‌اند؛ آیه‌ای که نقش تعیین‌کننده‌ای برای مردم و تاریخ اعتقادی امت دارد. خداوند متعال فرمود: «فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ» و این آیه حجت و نص صریح قرآنی در معرفی نقش وجودی حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها در محوریت دین و اثبات حقانیت رسالت است.

استاد حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: همه مفسران اتفاق دارند که مراد از «نِساءَنا» در آیه، حضرت زهرا سلام‌الله‌علیهاست؛ و هیچ دلالتی برای شخص دیگری جز ایشان در این مقام وجود ندارد و این نکته باید مورد توجه جامعه شیعی و امت اسلامی در جهان قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم عرض ارادت همه دوستداران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در سراسر عالم، مشمول عنایت خاصه حضرتش و وجود مبارک امام زمان(عج) قرار گیرد و همه ذاکران و عزاداران از این توفیق بهره‌مند شوند.

شخصیت فاطمه زهرا(س) فراتر از وصف ماست

آیت‌الله سیدان در پایان تاکید کرد: شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س)، فوق تصور و توصیف ماست و هرچه بخواهیم از فضائل و کرامات حضرت ایشان که در آیات قرآن کریم و در احادیث و بیانات رسول اکرم (ص) و سایر معصومین(علیهم‌السلام )آمده است سخن بگوییم، تنها قطره‌ای از دریای بی‌پایان کمالات آن حضرت را مطرح کرده‌ایم. حضرت زهرا( س) مالک همه کمالات انسانی است و این حقیقت، غیرقابل توصیف در ادراک بشری است.

گفتنی است، مراسم افتتاحیه سوگواره «نگین شکسته» با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، جمعی از مسئولان شهری و استانی، علما، طلاب و نیز جمع کثیری از مردم مشهد مقدس برگزار شد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha