چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳
کتاب ابزار اصلی تعالی فردی و فرهنگی است

حوزه/حجت‌الاسلام عسگری، تأکید کرد: کتاب، مهم‌ترین ابزار ارتقای فردی و توسعه فرهنگی جامعه است و بدون همت کتابداران، معلمان و نهادهای فرهنگی، سرانه مطالعه در کشور افزایش نخواهد یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام عسگری، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در آیین بزرگداشت سی‌وسومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه ۲۸ آبان‌ماه که در سالن همایش مجتمع آفتاب ولایت برگزار شد، به جایگاه والای کتاب در دین اسلام اشاره کردو گفت: پیامبر اسلام دو سرمایه گران‌بها برای جامعه باقی گذاشتند؛کتاب خدا و عترت که هر دو از هم تفکیک‌ناپذیرند و تا روز قیامت نقش هدایتگر خواهند داشت.

حجت الاسلام عسگری افزود: کتاب منبع درس زندگی و انسان‌ساز است و نخستین آیات قرآن نیزبه اهمیت قلم و علم را یادآوری می‌کنند.

به گفته وی، تکامل فیزیکی و معنوی انسان همواره با علم و مطالعه مرتبط بوده و جایگاه کتاب در این مسیر غیرقابل انکار است.

معاون فرهنگی استانداری خراسان رضوی با تقدیر از تلاش‌های کتابداران و فعالان فرهنگی بیان کرد: نقش معلمانی که خود کتابدار هستند در ترویج فرهنگ مطالعه بسیار مؤثر است.

وی افزود: سرانه مطالعه کشور بدون همت کتابداران افزایش نمی‌یابد و باید همواره تلاش شود کتابخانه‌ها و کتابداران ارزشمند معرفی و مورد حمایت قرار گیرند.

حجت‌الاسلام عسگری به آثار علمی و فرهنگی برجسته استان خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: پژوهشگران و نویسندگان استان تاکنون ۱۶۳ جلد کتاب منتشر کرده‌اند.

وی ادامه داد: بسیاری از این آثار در موسسات مختلف استان و کتابخانه آستان قدس رضوی چاپ شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

حجت الاسلام عسگری با یادآوری پژوهش‌های میدانی در خراسان، از جمله کشف و ثبت آثار تاریخی و اسناد مهم، تأکید کرد: سرمایه انسانی و فرهنگی استان بزرگ‌ترین سرمایه کشور است و کتاب ابزار اصلی در حفظ و انتقال این سرمایه است.

معاون فرهنگی ،اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی باید با حمایت رسانه‌ها و نهادها شناخته شده و جایگاه خود را در جامعه مستحکم کنند.

وی با اشاره به تجربه شخصی خود در نوجوانی گفت: مطالعه و کتابخوانی راهی برای تعالی فردی و فرهنگی است و باید چهره‌های شاخص کتاب‌آفرین به نسل‌های آینده معرفی شوند.

معاون فرهنگی استانداری خراسان رضوی افزود: آثار علمی، فرهنگی و دینی، علاوه بر مستندسازی تاریخ، مسیر درست فکری و تربیتی را به جامعه ارائه می‌کنند و نشر این آثار، رسالتی همگانی است.

حجت‌الاسلام عسگری به ضرورت تلاش همگانی برای افزایش سرانه مطالعه در کشور تأکید کرد و گفت: دسترسی به کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه تنها با همت کتابداران، معلمان، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی ممکن است.

وی یادآورشد: کتابخانه‌های مهم استان، از جمله کتابخانه آستان قدس رضوی، نمونه‌های موفقی در این زمینه هستند که می‌توانند الگویی برای سایر استان‌ها باشند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha