پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۷
جریان سقیفه مردم را از معارف نبوی محروم و به جاهلیت بازگرداند

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین اخوان با بیان اینکه انتقال مفاهیم دینی نیاز به مساعد بودن شرایط و زمینه اجتماعی دارد، تصریح کرد: بعد از پیامبر اکرم(ص)، مردم را به جاهلیت برگرداندند و جامعه‌ای که باید آماده دریافت معارف امیرالمؤمنین علی(ع) باشد، تبدیل به جامعه‌ای اسیر نفسانیات شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اخوان، استاد حوزه علمیه، در مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا(س) که در مسجد رسول‌اکرم(ص) خانی‌آبادنو برگزار شد، با تشریح انحرافات پس از رحلت پیامبر اکرم(ص)، تأکید کرد: پس از رحلت جان‌سوز پیامبر(ص)، جریانی مخرب و تحریف‌گر در عرصه دین پدید آمد که چهره حقیقی اسلام را دگرگون کرد و تنها پوسته‌ای از مناسک نظیر صورتِ نماز جماعت برای مردم باقی گذاشت.

وی با اشاره به گزارش اصحاب پیامبر(ص) در همان قرن نخست گفت: یکی از کسانی که دوران پیامبر(ص) را دیده بود، به دیگران گفت ‌آنچه از دین پیامبر اسلام(ص) باقی مانده، فقط همین ظاهر نماز جماعت است و دیگر چیزی از معارف ناب نبوی در میان مردم دیده نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوان با اشاره به آیه ۶۴ سوره نحل «لِتُبَیِّنَ لَهُم» تصریح کرد: خداوند به پیامبر(ص) فرمود: ای پیامبر، تو موظفی آیات الهی را برای مردم تبیین، آشکار و روشن‌سازی کنی. اما جریانی پس از پیامبر(ص) شکل گرفت که گفت نیازی به تبیین نیست و "حسبُنا کتابُ الله" کافی است، در حالی که خود قرآن دستور به تبیین داده است.

وی در ادامه به آیه معراج اشاره کرد و گفت: یک آیه درباره معراج آمده، اما روایات شیعه و اهل سنت درباره معراج رسول خدا به حدی گسترده است که اگر همه جمع شوند چند جلد قطور می‌شود. این یعنی پیامبر اسلام(ص) چگونه معارف را توضیح می‌داد؛ اما جریان سقیفه مانع انتقال این معارف به امت شد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به یک نمونه تاریخی گفت: ۱۵۰ سال قبل میرزای شیرازی مرجع تقلید بزرگ شیعه در ماه رمضان از آخوند ملافتحعلی سلطان‌آبادی خواست تفسیر قرآن کریم بگوید. وی یک ماه هر روز فقط "بسم‌الله الرحمن الرحیم" را تفسیر کرد و هر روز تفسیرش با روز قبل متفاوت بود. میرزای شیرازی گفت اگر این تفسیرها را نمی‌شنیدم، سخن امیرالمؤمنین علی(ع) که فرمود اگر بخواهم از تفسیر باء بسم الله هفتاد شتر را بار کنم، را نمی‌فهمیدم.

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوان تأکید کرد: این‌ها نمونه‌هایی از حجم معارفی است که پیامبر اسلام(ص) برای مردم بیان می‌کرد. اما جریان سقیفه اجازه نداد این معارف منتقل شود و از قرآن پوسته‌ای باقی گذاشتند.

وی گفت: اگر ۱۱ امام معصوم پس از پیامبر(ص) این سختی‌ها را تحمل نمی‌کردند و امام دوازدهم نیز به غیبت نمی‌رفت، امروز از قرآن چیزی جز الفاظی خالی نمی‌فهمیدیم.

این استاد حوزه علمیه سوره مبارکه کوثر را مثال زد و افزود: اگر پیامبر نمی‌فرمود کوثر، حضرت فاطمه(س) است؛ ما از کجا می‌فهمیدیم؟ چقدر فرمایشات پیامبر(ص) درباره حضرت زهرا(س) به ما نرسیده؟ در دوره‌ای مردم را به جرم "فاطمی‌ بودن" می‌کشتند، چطور انتظار داریم آن همه معارف به ما رسیده باشد؟

حجت الاسلام والمسلمین اخوان با اشاره به دشمنی‌های تاریخی با اهل‌بیت(ع) گفت: سال‌ها در تاریخ خونبار اسلام، انسان‌ها را تنها به جرم اینکه نسب‌شان به حضرت زهرا(س) می‌رسید، می‌کشتند. طبیعی است که بخش زیادی از سخنان پیامبر(ص) درباره مقام حضرت زهرا(س) به دست ما نرسیده باشد.

وی افزود: امام صادق، امام باقر و امام رضا(علیهم‌السلام) بخشی از آن حقایق را به صورت پراکنده نقل کردند و آنچه امروز در دست ماست تنها مختصری از آن اقیانوس معارف است.

این استاد حوزه با بیان اینکه انتقال مفاهیم دینی نیاز به مساعد بودن شرایط و زمینه اجتماعی دارد، تصریح کرد: بعد از پیامبر اکرم(ص)، مردم را به جاهلیت برگرداندند. جامعه‌ای که باید آماده دریافت معارف امیرالمؤمنین علی(ع) باشد، تبدیل به جامعه‌ای اسیر نفسانیات و فساد و تباهی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوان با ذکر مثال‌هایی از سقوط فرهنگی تهران قدیم و از میان رفتن زمینه‌های دینی در برخی محله‌ها گفت: وقتی زمینه نباشد، عالم بزرگ هم مجبور می‌شود معارف را تنزل دهد چرا که سطح مردم تحمل معارف بالاتر را ندارد.

وی اظهار کرد: منطقه دروازه‌غار تهران حدود ۷۰ سال پیش سه مجتهد برجسته داشت که در همان محله فعالیت دینی می‌کردند و مردم آنجا نیز مردمی مؤمن و دیندار بودند، اما امروز در همان منطقه به‌جز هروئین و انواع مواد مخدر، چیزی دیده نمی‌شود و عملاً امکان فعالیت فرهنگی و دینی در آن وجود ندارد. این نشان می‌دهد که داشتن یا نداشتن زمینه، تا چه اندازه در هدایت و تربیت اثرگذار است.

این استاد حوزه در ادامه با اشاره به نمونه‌های تاریخی تصریح کرد: در قرآن کریم نیز بر اهمیت زمینه تأکید شده است. حتی حضرت نوح(ع) با وجود تلاش‌های مداوم، نتوانست فرزند و همسر خود را هدایت کند. این ماجرا نشان می‌دهد که وقتی زمینه و بستر آماده نباشد، حتی هدایت پیامبر الهی نیز اثر کامل نخواهد داشت.

وی سپس به دفن مخفیانه حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: حضرت زهرا(س) وصیت کرد شبانه دفن شود تا سندی تاریخی بماند؛ سندی که نشان دهد مردم چقدر از مسیر دین منحرف شده بودند که دختر پیامبر(ص) نمی‌خواست حتی یک نفر از آنان زیر تابوتش حاضر شود.

وی ادامه داد: این سند هنوز هم موجود است. حتی محمد بن اسماعیل بخاری با همه تحریف‌هایی که کرده نتوانسته این موضوع را حذف کند و در صحیح بخاری نوشته: حضرت "فاطمه(س) بر فلانی غضبناک بود" و نیز "حضرت فاطمه(س) شبانه دفن شد".

استاد حوزه علمیه با اشاره به پیشنهاد سال ۱۳۶۲ هیئت عربستان سعودی در جریان سفر به ایران برای ساخت بقیع گفت: می‌خواستند قبری ساختگی به نام قبر حضرت زهرا(س) بسازند تا بگویند مکانش معلوم است و مظلومیت شیعه از بین برود. آیت‌الله العظمی گلپایگانی شدیداً مخالفت کرده و گفتند این تلاشی برای حذف سند مظلومیت حضرت زهرا(س) است.

این استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود به وقایع پس از دفن حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: پس از دفن، برخی تهدید کردند قبر را نبش کنند تا نماز میت بخوانند. امیرالمؤمنین علی(ع) عمامه زرد بست و شمشیر در دست گرفت و در بقیع ایستاد. ایشان فرمود تا اینجا مأمور به سکوت بودم؛ اگر کلنگی بلند شود، سکوت تمام است و آن‌ها عقب‌نشینی کردند.

وی افزود: این‌ها اسناد زنده‌ای است که نشان می‌دهد حق با چه کسی بود. ما پیرو دختر پیامبری هستیم که درباره‌ ایشان فرمود: فاطمه پاره وجود من است؛ رضای او رضای من و خشم او خشم من است.

حجت الاسلام والمسلمین اخوان در پایان گفت: حضرت زهرا(س) شهادت خود را به سندی دائمی تبدیل کرد تا حقانیت ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) و مظلومیت اهل‌بیت(ع) تا ابد روشن بماند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha