شنبه ۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷
مدرس اخلاق با صدق و خلوص با طلاب گفتگو کند

حوزه/ استاد حوزه گفت: نکته کلیدی در درس اخلاق آن است که استاد با دلسوزی صمیمانه به سراغ طالب علم برود؛ این ارتباط نباید صرفاً در قالب یک سخنرانی مرسوم باشد، بلکه باید با تکیه بر خلوص نیت، اصول اخلاقی را منتقل کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد علی دایی در نخستین جلسه هم‌افزایی اساتید اخلاق حوزه علمیه اصفهان بر اهمیت ارتباط حقیقی و صادقانه استاد با طلبه تأکید کرد.

وی افزود: آنچه در میان طلاب مشاهده کرده‌ام این است که آنان از اساتیدی که با دلسوزی و باطنی پاک سخن می‌گویند، در خفا و بدون آنکه متوجه باشند، بیشترین بهره را می‌برند؛ در مقابل، سخنان کلیشه‌ای که صرفاً بر اساس محفوظات علمی بیان می‌شود هرچند گوینده از نظر علمی برجسته باشد، تأثیر چندانی ندارد.

استاد حوزه تأکید کرد: مؤثرترین شیوه آن است که مدرس و استاد اخلاق با صدق و خلوص به گفتگو بنشیند؛ اعمال و رفتار استاد، به‌ویژه نحوه برخورد، سلام کردن و احترام به طلاب، نقش اصلی در تأثیرگذاری دارد و این رفتارها از سخن گفتن صرف، مؤثرتر است.

وی با اشاره به آیه شریفه مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا، خاطرنشان کرد: رفتار تصنعی از رفتار فطری و حقیقی متمایز است و اگر کسی صرفاً برای جلب توجه یا نمایش خود، تظاهر به خنده یا شوخی کند، ساختگی بودن آن آشکار خواهد شد اما کسی که از ته دل سخن می‌گوید، سخنش نیز صادق و نمایان خواهد بود؛ قرآن کریم وعده می‌دهد که هر کس از خدا پروا کند، برای او راه نجاتی قرار خواهد شد و این اصول، همان مسیر حقیقی تربیت اخلاقی طلاب است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha