جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۶
اسراف به تضعیف کشور و تقویت دشمن منجر می‌شود

حوزه/ حجت‌الاسلام صانعی با تاکید بر مدیریت مصرف و هوشمندسازی این عرصه از سوی دولت گفت: مردم باید بدانند مصرف بی‌رویه انرژی، آب، نان و کالاهای اساسی باعث افزایش هزینه‌ها و تشدید کسری بودجه می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوذر صانعی امام‌جمعه اشکذر در خطبه‌های نمازجمعه این هفته با اشاره به فرارسیدن سالروز وفات حضرت ام‌البنین سلام‌الله‌علیها و روز تکریم مادران و همسران شهدا گفت: زندگی این بانو نمونه‌ای از تسلیم کامل در برابر اراده الهی و تبدیل درد و داغ به سرمایه‌ای معنوی است؛ صبری که امروز در چهره مادران و همسران شهدا نیز دیده می‌شود و آنان نیز این رنج را وسیله‌ای برای قرب الهی قرار داده‌اند.

حجت الاسلام صانعی افزود: همان گونه که ام‌البنین(س) در روزهای سخت کربلا دل از تعلقات شخصی برید و تنها حال امام‌زمانش را جویا شد، امروز نیز ولایت‌مداری و تقدم تکلیف الهی درس بزرگ او برای همه ما است.

وی همچنین شجاعت این بانو را عامل تربیت نسلی دانست که تا آخرین لحظه در دفاع از امام خویش ایستادند و تأکید کرد: مادران و پدران شهدا نیز همین شجاعت و ایمان را به فرزندان خود آموختند و امروز باید قدردان بزرگی آنان باشیم.

امام‌جمعه اشکذر بیان کرد: اسراف در شرایط امروز کشور یک خطای کوچک فردی نیست؛ یک چالش مهم و خطرناک اقتصادی، فرهنگی، مدیریتی و حتی امنیتی است که مستقیماً به منابع حیاتی کشور، به‌ویژه آب و انرژی، ضربه می‌زند و هزینه‌های هنگفتی را به بودجه ملی تحمیل می‌کند.

حجت‌الاسلام صانعی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در ششم آذرماه گفت: اسراف امروز به تضعیف دولت و تقویت دشمن منجر می‌شود و مردم باید بدانند مصرف بی‌رویه انرژی، آب، نان و کالاهای اساسی باعث افزایش هزینه‌ها، تشدید کسری بودجه، فشار بر منابع زیرزمینی و حتی فرونشست زمین شده است.

وی تأکید کرد: مصرف ایران در برخی حوزه‌ها بسیار بالاتر از حد استاندارد جهانی است و این موضوع برای آینده کشور خطرناک است، همان گونه که خشک‌شدن قنات‌ها، افت شدید سطح آب و مشکلات جدی آب در اشکذر و بسیاری از مناطق یزد امروز به‌وضوح آن را نشان می‌دهد.

دولت هوشمندسازی مدیریت مصرف را مورد توجه قرار دهد

خطیب نماز جمعه اشکذر ریشه‌های اصلی اسراف را فرهنگی و روانی دانست و گفت: سبک زندگی غلط، چشم‌وهم‌چشمی، تبلیغات تجمل‌گرایانه و برخی برنامه‌های رسانه‌ای، سال‌ها است الگوی مصرف مردم را تغییر داده و جامعه را به سمت مصرف‌گرایی برده است.

حجت الاسلام صانعی در ادامه نقش رسانه‌ها، خانواده‌ها، مدارس و نهادهای تربیتی را در اصلاح این فرهنگ بسیار مهم دانست و با اشاره به آیات قرآن یادآور شد: خداوند مسرفان را دوست ندارد و کسی که اهل تبذیر است در عمل خود را در صف برادران شیطان قرار می‌دهد و این هشدار الهی نشان می‌دهد که اسراف تنها یک رفتار غلط نیست بلکه خروج از مسیر بندگی خدا و فاصله گرفتن از رحمت الهی است.

وی سپس راهکارهایی برای کاهش اسراف بیان کرد و گفت: بخشی از وظایف بر عهده دولت است؛ از جمله اصلاح ساختار بودجه، هوشمند سازی مدیریت مصرف، توسعه و تعمیر زیرساخت‌های آب و انرژی و جلوگیری از هدررفت گسترده منابع که باید مورد توجه قرار گیرد.

دانشجویان تحلیلگر مسائل کشور باشند

امام جمعه اشکذر ادامه داد: بخش مهمی نیز بر عهده مردم است؛ از جمله خاموش کردن وسایل غیرضروری، استفاده از وسایل کم‌مصرف، مدیریت درست در پخت‌وپز و مصرف خانگی، رفع نشتی‌های آب و گاز، آموزش سادگی و میانه‌روی به فرزندان، و بالا بردن بهره‌وری در زمان و امکانات.

حجت الاسلام صانعی تأکید کرد: سادگی به معنای نداشتن نیست؛ یعنی استفاده درست، به‌اندازه و مسئولانه از نعمت‌های الهی که نتیجه‌اش آرامش، برکت و سلامت اقتصادی خانواده و جامعه است.

امام جمعه اشکذر با تبریک ۱۶ آذرماه روز دانشجو و قدردانی از حضور دانشجویان در نمازجمعه گفت : وظیفه اصلی دانشجو علم‌آموزی همراه با تقوا و معنویت است و دانشجو باید قدرت تحلیل مسائل کشور را داشته باشد بدون آنکه دچار سیاست‌زدگی شود.

وی یادآور شد: روحیه بصیرت و فهم سیاسی بود که در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشجویان را در برابر جریان استکبار به صحنه آورد و امروز نیز کشور نیازمند همین روحیه مطالبه‌گری آگاهانه و سازنده درمیان جوانان است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha