حجت الاسلام و المسلمین سید داود سجادی فر از اساتید حوزه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ساری، با تبریک به مناسبت سالروز میلاد امام جواد (ع) اظهار داشت: بررسی دقیق جزئیات تاریخی ازدواج امام جواد (ع) با ام الفضل، دختر مأمون عباسی، از توطئه حساب شده برای تخریب شخصیت امام جواد (ع) پرده بر می دارد.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در ازدواج حضرت با ام الفضل جلسه جشنی را ترتیب دادند و بر حضرت لباس فاخر پوشاندند و می خواستند القاء کنند که حضرت، فردی عادی هستند و جلوه معنوی حضرت را خواستند بکاهند. دویست کنیز آمدند؛ در دست هر کدام ظرفی که در داخل هر کدام، به عنوان هدیه، سکه های طلا بود. به حضرت تعارف می کردند؛ حضرت به هیچ کدام توجه نکردند؛ مأمون عصبانی شد. به شخصی به نام مخارق، شخصی که تار می زد و آوازه خوان بود، دستور می دهد تا جشن را ادامه بدهد و برای امام، تحقیری باشد و حضرت را از حالات معنوی خارج کند و نشان بدهد که حضرت هم انسانی دنیایی است.
وی افزود: وقتی مخارق کار را شروع می کند، صدای الاغ در می آورد، تار می نوازد و مجلس را به دست می گیرد. امام (ع) هم ساکت و بدون اینکه به چپ یا راست نگاهی بکند. تا اینکه دید، آن شخص، بی حیایی را از حد به در برده است. فریاد می زند: از خدا بترس، ای کسی که ریش های بلندی داری. همین فریاد بر سر او باعث شد که تار از دستش افتاد و دستش فلج شد و تا آخر عمرش هم خوب نشد.
«اِحْتَالَ اَلْمَأْمُونُ عَلَی أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام بِکُلِّ حِیلَةٍ فَلَمْ یُمْکِنْهُ فِیهِ شَیْ ءٌ فَلَمَّا اِعْتَلَّ وَ أَرَادَ أَنْ یَبْنِیَ عَلَیْهِ اِبْنَتَهُ دَفَعَ إِلَی مِائَتَیْ وَصِیفَةٍ مِنْ أَجْمَلِ مَا یَکُونُ إِلَی کُلِّ وَاحِدَةٍ مِنْهُنَّ جَاماً فِیهِ جَوْهَرٌ یَسْتَقْبِلْنَ أَبَا جَعْفَرٍ ع إِذَا قَعَدَ فِی مَوْضِعِ اَلْأَخْیَارِ فَلَمْ یَلْتَفِتْ إِلَیْهِنَّ وَ کَانَ رَجُلٌ یُقَالُ لَهُ مُخَارِقٌ صَاحِبُ صَوْتٍ وَ عُودٍ وَ ضَرْبٍ طَوِیلُ اَللِّحْیَةِ فَدَعَاهُ اَلْمَأْمُونُ فَقَالَ یَا أَمِیرَ اَلْمُؤْمِنِینَ إِنْ کَانَ فِی شَیْ ءٍ مِنْ أَمْرِ اَلدُّنْیَا فَأَنَا أَکْفِیکَ أَمْرَهُ فَقَعَدَ بَیْنَ یَدَیْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام فَشَهَقَ مُخَارِقٌ شَهْقَةً اِجْتَمَعَ عَلَیْهِ أَهْلُ اَلدَّارِ وَ جَعَلَ یَضْرِبُ بِعُودِهِ وَ یُغَنِّی فَلَمَّا فَعَلَ سَاعَةً وَ إِذَا أَبُو جَعْفَرٍ لاَ یَلْتَفِتُ إِلَیْهِ لاَ یَمِیناً وَ لاَ شِمَالاً ثُمَّ رَفَعَ إِلَیْهِ رَأْسَهُ وَ قَالَ اِتَّقِ اَللَّهَ یَا ذَا اَلْعُثْنُونِ قَالَ فَسَقَطَ اَلْمِضْرَابُ مِنْ یَدِهِ وَ اَلْعُودُ فَلَمْ یَنْتَفِعْ بِیَدَیْهِ إِلَی أَنْ مَاتَ قَالَ فَسَأَلَهُ اَلْمَأْمُونُ عَنْ حَالِهِ قَالَ لَمَّا صَاحَ بِی أَبُو جَعْفَرٍ فَزِعْتُ فَزْعَةً لاَ أُفِیقُ مِنْهَا أَبَداً .»
حجت الاسلام و المسلمین سجادی فر گفت: این امر نشان می دهد که مأمون از این ازدواج، سوء نیت داشته است؛ نه اینکه به واسطه دوست داشتن باشد. بلکه می خواست حضرت جواد الائمه (ع) را بین مردم بد جلوه بدهد و ام الفضل هم نقش جاسوسی را داشته است. همین زن هم باعث شهادت امام جواد (ع) شد. و آن امام همام را در زمان معتصم مسموم نمود.










نظر شما