یکشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۴
دعا و سوگواری؛ دو راهبرد اثرگذار امام سجاد(ع) برای مقابله با دشمنان

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین بی‌آزار تهرانی با بیان اینکه امام سجاد(ع) با دو راهبرد دعا و سوگواری به مقابله با دشمنان پرداختند، گفت: حضرت از یک سو با جاری ساختن اشک بر مصائب کربلا و مظلومیت حضرت سیدالشهدا (ع)، این اکسیر اعظم را در کالبد جامعه جاری کردند و از سوی دیگر از طریق نیایش، عمیق‌ترین معارف توحیدی، اخلاقی و اجتماعی را آموزش دادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، چهارمین همایش «ستاد گسترش فرهنگ دعا» صبح امروز پنجم بهمن ماه با حضور جمعی از حوزویان تهران، محمدعلی سعیدی نژاد، مدیرعامل «ستاد گسترش فرهنگ دعا» و حجت‌الاسلام والمسلمین احسان بی‌آزار تهرانی، تولیت آستان مقدس امامزاده صالح (ع) در سالن جلسات این بقعه متبرکه برگزار شد.
بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین احسان بی‌آزار تهرانی، تولیت آستان مقدس امامزاده صالح (ع) در این همایش با بیان اینکه امام علی بن الحسین (ع) را باید شخصیتی بی‌نظیر و چاره‌ساز در برهه‌ای حساس از تاریخ اسلام دانست، گفت: ایشان علاوه بر بر جای گذاشتن گران‌بهاترین سرمایه‌های دعایی برای امت، نقشی حیاتی در درمان درد جامعه خود ایفا کردند.
وی افزود: جامعه‌ای که تنها نیم قرن پس از رحلت رسول الله (ص) شاهد وقوع فاجعه‌ای، چون کربلا بود، به فرموده قرآن کریم دچار نوعی «سنگ‌دلی» شده بود: «ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُکُمْ مِنْ بَعْدِ ذَٰلِکَ فَهِیَ کَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً؛ سپس، دل‌های شما پس از آن همه نعمت سخت شد، مانند سنگ یا سخت‌تر.

وی افزود: در چنین فضایی امام سجاد (ع) با دو راهبرد اثرگذار به مقابله برخاستند. ایشان به مدت حدود چهل سال، با جاری‌ساختن اشک بر مصائب کربلا و مظلومیت حضرت سیدالشهدا (ع)، این «اکسیر اعظم» را در کالبد جامعه جاری کردند. این گریه‌ها تنها ابراز غم نبود، بلکه ابزاری برای «تَلطُّف» بخشیدن به دل‌های خشک و خشن شده بود؛ همچنین با تعمیق معرفت از طریق نیایش در قالب دعاها و مناجات‌هایی بی‌نظیر که در «صحیفه سجادیه» گردآوری شده، عمیق‌ترین معارف توحیدی، اخلاقی و اجتماعی را به امت آموزش دادند. این دعاها قدرت آن را داشتند که سنگینی را از دل‌ها بزدایند و آنان را احیا کنند. به تعبیر روایات، «قرآن ناطق» و «زبون آل محمد (ص)» بودند.

امام سجاد(ع) دل‌ها را برای دریافت معارف ناب آماده ساختند
تولیت آستان مقدس امامزاده صالح عنوان کرد: اگر در دوره‌های بعد، هزاران شاگرد فقیه و عالم در مکتب امام باقر (ع) و امام صادق (ع) پرورش یافتند و توفیق بهره‌مندی از حقیقت امامت را پیدا کردند، این برکت حاصل مجاهدت چهل‌ ساله امام سجاد (ع) بود که امت را در مدینه پیامبر (ص) پای «سفره اشک، توسل و مناجات» نشاند و دل‌ها را برای دریافت معارف ناب آماده ساختند.

روش تربیتی علامه امینی با هدیه صحیفه سجادیه
وی تصریح کرد: نقل است که علامه امینی (ره) تنها یک نسخه از «صحیفه سجادیه» را به فردی متعصب از فرقه مخالف هدیه داد. آن فرد با کنایه گفت: «شما عمر خود را پیش‌فروش علی مرتضی (ع) کرده‌اید!». علامه در پاسخ فرمودند: «فقط این کتاب را مطالعه کن». پس از مطالعه، آن شخص با ندامت نزد علامه بازگشت و گفت: اگر هیچ دلیل دیگری بر عظمت اهل بیت (ع) نبود، همین کلام امام سجاد (ع) که بی‌نظیر است، مرا مرید این خاندان کرد.

صحیفه سجادیه، سرمایه‌ای الهی و تا حدودی مغفول مانده است

تولیت آستان مقدس امامزاده صالح (ع) گفت: صحیفه سجادیه، خود سرمایه‌ای الهی و تا حدودی مغفول مانده است که می‌تواند هر دل مرده‌ای را زنده کند. ترویج و مطالعه این کتاب شریف امروزه نیز ضرورتی انکارناپذیر است.

حجت الاسلام والمسلمین بی آزار تهرانی در ادامه با تقدیر از دست اندرکاران ستاد بزرگداشت گسترش فرهنگ دعا، گفت: ترویج صحیفه سجادیه و فرهنگ دعا ‌ و نیایش ضرورت امروز جامعه است و این همایش در گسترش فرهنگ معنویت بسیار موثر است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha