شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۱:۲۹
کلید عبور از چالش‌های کشور در دست نسل جوان و نخبگان متعهد است

حوزه/امام جمعه اشکذر گفت: کلید عبور از چالش‌های امروز کشور و تحقق آرمان‌های امام راحل، تنها در دستان نسل جوان و نخبگان متعهد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، حجت الاسلام والمسلمین ابوذر صانعی امام جمعه شهرستان اشکذر در نماز جمعه امروز دهم بهمن۱۴۰۴ با استناد به آیه ۲۹ سوره انفال، به تبیین آثار و ثمرات تقوا در زندگی فردی و اجتماعی پرداخت و تقوا را عامل اصلی قدرت تشخیص حق از باطل دانست.

صانعی با اشاره به خطاب صریح قرآن کریم «یا أیها الذین آمنوا»، تصریح کرد: این آیه به روشنی نشان می‌دهد که تقوا، ثمره ایمان واقعی است و تنها اهل ایمان می‌توانند وارد دایره حقیقی بندگی خداوند شوند.

امام جمعه شهرستان اشکذر با تأکید بر عبارت «یجعل لکم فرقاناً» خاطرنشان کرد: تحقق وعده الهیِ برخورداری از فرقان و بصیرت، در گرو تقوای الهی است و انسانِ باتقوا، نه‌تنها در دنیا بلکه در آخرت نیز به سعادت دست خواهد یافت.

به گفته وی، تقوا سبب روشنی دل و امداد الهی می‌شود و انسان را در زمان هجوم فتنه‌ها و شبهات، از سرگردانی نجات می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی با اشاره به نقش تهجد، مناجات و شب‌زنده‌داری به‌ویژه در ماه‌های پرفضیلت شعبان و رمضان افزود: ثمره معنوی پرهیزگاری و عبادت خالصانه، روشن شدن قلب و عطای قدرت تشخیص مسیر حق از باطل است؛ نعمتی که خداوند به بندگان پرهیزکار خود عطا می‌کند.

خطیب جمعه اشکذر با تبریک فرارسیدن نیمه شعبان، سالروز ولادت حضرت حجت بن الحسن(عج)، این میلاد را سراسر نور، برکت و امید توصیف کرد و آن را به نمازگزاران و مردم شهرستان اشکذر تبریک گفت.

وی با اشاره به ولادت امام زمان(عج) در سال ۲۵۵ هجری قمری در سامرا، شخصیت آن حضرت را محور امید امت اسلامی در دوران فتنه‌ها و آشوب‌های آخرالزمانی دانست.

امام جمعه شهرستان اشکذر با اشاره به نقل بیش از ۳۱۰ اسم و لقب برای امام زمان(عج) در منابع تاریخی، از القابی چون بقیت الله، صاحب‌الزمان و صاحب‌الأمر به‌عنوان بیانگر جایگاه الهی و نقش راهبردی آن حضرت در هدایت بشر یاد کرد و تأکید نمود: اصل اعتقاد به ظهور منجی، مورد اجماع همه مسلمانان است و اختلاف‌ها تنها در زمان ولادت حضرت است.

وی به تبیین دوره غیبت صغری و نقش نواب خاص امام زمان(عج) پرداخت و ادامه داد: پس از آغاز غیبت کبری، فقها و علمای دین به‌عنوان نواب عام امام عصر(عج)، مسئولیت تبیین احکام و هدایت دینی جامعه را بر عهده دارند و در رأس آنان ولی فقیه قرار دارد.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی در بخش پایانی خطبه اول، مهم‌ترین وظیفه منتظران در عصر غیبت را امام‌شناسی دانست و با نقل روایاتی از پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) تصریح کرد: شناخت امام زمان(عج) شرط بهره‌مندی از شیرینی ایمان و نجات از مرگ جاهلی است.

وی با تأکید بر ضرورت آمادگی برای ظهور، افزود: منتظر واقعی کسی است که اهداف قیام حضرت ولی‌عصر(عج) از جمله اقامه عدل، امنیت و تعالی عقل و علم را بشناسد و خود را در مسیر تحقق این اهداف قرار دهد.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی جهاد تبیین را مهم‌ترین وظیفه امروز جامعه، به‌ویژه فعالان رسانه‌ای دانست و تصریح کرد: مقاوم‌سازی افکار عمومی در برابر عملیات روانی دشمن، یک ضرورت قطعی است و هرگونه خبر یا تحلیلی که موجب تضعیف امید مردم یا اعتماد به نیروهای امنیتی و دفاعی کشور شود، در راستای اهداف دشمن قرار می‌گیرد.

امام جمعه شهرستان اشکذر در خطبه دوم نمازجمعه این هفته با اشاره به تقارن معنادار ولادت حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام و روز جوان با ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی، این همزمانی را حامل پیام‌های عمیق فرهنگی، اجتماعی و انقلابی دانست و این مناسبت را به عموم جوانان به‌ویژه جوانان شهرستان اشکذر تبریک گفت.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی با تأکید بر اینکه جوانی یک فرصت الهی و سرمایه‌ای زودگذر اما تعیین‌کننده است خاطرنشان کرد: اگر جامعه‌ای قدر جوانان خود را بداند، مسیر پیشرفت و بالندگی آن هموار خواهد شد؛ چرا که جوان، قلب تپنده کشور در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و هر جا جوان حضور فعال و میدانی داشته باشد نشاط، تحرک، خلاقیت و امید در جامعه شکل می‌گیرد.

امام جمعه شهرستان اشکذر در ادامه، خانواده‌ها را نخستین بستر تربیت نسل جوان دانست و با خطاب قرار دادن والدین تصریح کرد: پدران و مادران باید برای شنیدن سخن جوانان وقت بگذارند، فضای گفت‌وگو را در خانه زنده نگه دارند و اجازه دهند جوان حرف بزند، نظر بدهد، استدلال کند و دغدغه‌های خود را بیان کند؛ چرا که بسیاری از جوانان امروز، صاحب فکر، ایده و نگاه نو هستند و شنیده نشدن، آنان را از میدان اثرگذاری دور می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی با اشاره به جنگ رسانه‌ای دشمن علیه نسل جوان افزود: دشمنان انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر تلاش گسترده‌ای کرده‌اند تا تصویری مخدوش، منحط و نادرست از جوان ایرانی به افکار عمومی جهان القا کنند؛ تصویری که جوان ایرانی را فردی لاابالی، وابسته به غرب، بی‌هویت و منحرف سیاسی نشان می‌دهد، در حالی که این تصویرسازی کاملاً جعلی و هدفمند است.

وی تأکید کرد: هیچ‌کس به اندازه رهبر معظم انقلاب اسلامی جایگاه و هویت واقعی جوان ایرانی را تبیین نکرده است؛ معظم‌له بارها تصریح کرده‌اند که این تصویر ارائه‌شده از سوی دشمن، صددرصد غلط است و شاخص‌های عینی جامعه ایران، حقیقتی کاملاً متفاوت را نشان می‌دهد.

امام جمعه اشکذر با برشمردن جلوه‌های واقعی هویت جوان ایرانی بیان کرد: جوان ایرانی در میدان ایثار و شهادت، در دوران دفاع مقدس، در دفاع از حرم حضرت زینب سلام‌الله‌علیها، در مقابله با داعش و تروریسم تکفیری و در حوادث و اغتشاشات سال‌های اخیر، با بصیرت و شجاعت ایستادگی کرده و شهدای گرانقدری را تقدیم انقلاب کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی تاکید کرد: این رشادت‌ها نشان می‌دهد ماهیت جوان ایرانی، ایستادگی، غیرت، دشمن‌شناسی و مسئولیت‌پذیری است، نه آن تصویری که رسانه‌های معاند تلاش می‌کنند القا کنند.

وی افزود: جوان امروز ایران در عرصه سیاسی نیز آگاه، تحلیل‌گر و دشمن‌شناس است؛ تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را می‌فهمد و دشمنان اصلی ملت ایران، به‌ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی را به‌درستی می‌شناسد. از همین رو، باید با جوانان نشست، گفت‌وگو کرد و به فهم و تحلیل آنان اعتماد داشت.

امام جمعه اشکذر با اشاره به نقش برجسته جوانان در پیشرفت‌های علمی کشور تصریح کرد: دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی چون سلول‌های بنیادی، فناوری نانو، صنایع هسته‌ای، داروسازی، هوافضا و صنایع دفاعی، حاصل تلاش، خلاقیت و ایمان جوانان این مرز و بوم است.

وی تاکید کرد: تجهیزات و توانمندی‌های نظامی که امروز موجب بازدارندگی کشور شده، ساخته دست همین جوانان متعهد و متخصص است و این واقعیت، پاسخ روشنی به همه تردیدافکنی‌های دشمنان است.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی حضور جوانان در عرصه‌های اجتماعی را نیز برجسته دانست و گفت: در بحران‌هایی مانند دوران کرونا، اردوهای جهادی، خدمات‌رسانی به مناطق محروم، فعالیت سمن‌ها، برگزاری یادواره‌های شهدا و حرکت‌های فرهنگی و اجتماعی، جوانان نقش محوری و اثرگذار داشته‌اند و بارها ثابت کرده‌اند که در بزنگاه‌ها، پای کار انقلاب و مردم هستند.

وی تأکید کرد: کلید عبور از چالش‌های امروز کشور و تحقق آرمان‌های امام راحل، تنها در دستان نسل جوان و نخبگان متعهد است.

امام جمعه اشکذر ابراز داشت: اگر به استقلال واقعی می‌اندیشیم، باید به ظرفیت‌های داخلی و نیروی جوان تکیه کنیم و میدان عمل را به آنان بسپاریم؛ همان‌گونه که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، اعتماد به جوانان ۲۰ و چند ساله، کشور را از بحران‌ها عبور داد.

حجت الاسلام والمسلمین صانعی با اشاره به فضاسازی‌های اخیر دشمن درباره احتمال جنگ اظهار داشت: هدف اصلی آمریکا و هم‌پیمانانش بیش از آنکه ورود به یک جنگ تمام‌عیار باشد، ایجاد ترس، اضطراب و فرسایش روانی جامعه ایران است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با هوشیاری کامل، آمادگی‌های دفاعی و امنیتی لازم را پیش‌بینی کرده و مردم باید بدانند که جای نگرانی وجود ندارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha